Skocz do zawartości
cavarr

Geforce 8800GT 256/512MB

Rekomendowane odpowiedzi

XibalbaPL napisał(a):

Witka!!!

U mnie w Unigine_v0.4 Sanctuary direct3d9_fullscreen_1024x768 default wygląda to tak:

Sanctuary PALIT 8800GT 700Mhz/2000 PAMIĄTKI

SHADER ustawiony na 1750

Xibi B-)

standardowo mnoznik ~2.5x GPU i masz takty shaderkow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

krzysiek9920 napisał(a):

Na Viście w RT można Shadery kręcić niezależnie od prędkości GPU

owszem - wystarczy odznaczyć opcję "Link clocks"

XibalbaPL napisał(a):

U mnie w Unigine_v0.4 Sanctuary direct3d9_fullscreen_1024x768 default wygląda(..)

u Ciebie XP i Intel

u mnie Vista i AMD

zegary karty i proca bardzo zbliżone - wyniki prawie identyczne

lejlas napisał(a):

na razie dokupy muszę wszystko złożyć

mozolnie Ci to idzie ;)

przecież kartę już masz w płycie - podłącz zasilacz, dysk, jakiś nawiew i jazda z oc póki masz to na zewnątrz :idea:

Edytowane przez dymy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ronifcb napisał(a):

Planuje w najblizszych dniach kupic 8800GT.Czy mozecie mi doradzic ktory konkretnie model wybrac??

Jak będą dostepne do biore albo PALIT z 3 fazowym zasilaniem albo ASUSa z grą COMPANY OF HEROS dodatek :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

XibalbaPL napisał(a):

Witka!!!

U mnie w Unigine_v0.4 Sanctuary direct3d9_fullscreen_1024x768 default wygląda to tak:

Sanctuary PALIT 8800GT 700Mhz/2000 PAMIĄTKI

SHADER ustawiony na 1750

Xibi B-)

[/quote

jaki masz u siebie wynik w marku 06 i przy jakich taktach ?? Interesuje mnie tez wynik cpu w 06

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

siemka!

ma ktos 8800GT na podobnym do mojego sigu?chodzi mi o platforme na DDR1 i A64!

jestem bardzo ciekaw jak bardzo bylbym w tyle z wydajnoscia za tymi co maja CoreDuo?

chodzi mi tylko o przykladowe wyniki 3dmarkow!

z gory dzieki :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Patrzac po wynikach w smarkach jest to karta 2-krotnie wydajniejsza od 8600GT(w samych markach ta roznica jest nawet mniejsza,dla mnie to troche zbyt mała róznica by szykowac sie do zmiany karty,przeciez w 8600GT w 3D Mark 06 mozna wycisnac ponad 7000 pkt,ale w koncu marki nie zawsze maja przelozenie na rzeczywista wydajnosc :),po za tym to karty to wiekszych rozdzielczosci ,natomiast 8600GT 1152x864 to max dla nniego w nowych grach,ja czekam na kolejna generacje kart :D 8 seria to juz jałowe pole,Crysis na max detalach 8800GT nie pociagna :? nnawet po super OC

Edytowane przez naxt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

naxt napisał(a):

Patrzac po wynikach w smarkach jest to karta 2-krotnie wydajniejsza od 8600GT(w samych markach ta roznica jest nawet mniejsza,dla mnie to troche zbyt mała róznica by szykowac sie do zmiany karty,przeciez w 8600GT w 3D Mark 06 mozna wycisnac ponad 7000 pkt,ale w koncu marki nie zawsze maja przelozenie na rzeczywista wydajnosc :),po za tym to karty to wiekszych rozdzielczosci ,natomiast 8600GT 1152x864 to max dla nniego w nowych grach,ja czekam na kolejna generacje kart :D

Jak ta karta jest prawie tak wydajna jak GTX to imo jest ogromna różnica ;p. Z testów w grach czesto jest ponad 2- 2/5 - 3 razy szybsza od gt wiec imo warto. Edytowane przez yuucOm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

yuucOm napisał(a):

Jak ta karta jest prawie tak wydajna jak GTX to imo jest ogromna różnica ;p. Z testów w grach czesto jest ponad 2- 2/5 - 3 razy szybsza od gt wiec imo warto.

moze warto ale nie teraz i nie przy tych wywindowanych cenach,za 800-850zł jak najbardziej sie oplaca brac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czekamy, czekamy. A jak tak dalej pójdzie to skończy się na nowym ATI. Wygląda na to że zapowiedzi się potwierdzają i HD3800 będą trochę wolniejsze i trochę tańsze a patrząc na absurdalnie wywindowane ceny GT mogą być dużo tańsze.

Edytowane przez Outlander

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

naxt napisał(a):

Patrzac po wynikach w smarkach jest to karta 2-krotnie wydajniejsza od 8600GT(w samych markach ta roznica jest nawet mniejsza,dla mnie to troche zbyt mała róznica by szykowac sie do zmiany karty,przeciez w 8600GT w 3D Mark 06 mozna wycisnac ponad 7000 pkt,ale w koncu marki nie zawsze maja przelozenie na rzeczywista wydajnosc :),po za tym to karty to wiekszych rozdzielczosci ,natomiast 8600GT 1152x864 to max dla nniego w nowych grach,ja czekam na kolejna generacje kart :D 8 seria to juz jałowe pole,Crysis na max detalach 8800GT nie pociagna :? nnawet po super OC

No to Cię zaskoczę ja w Crysis gram bez problemowo w 1680x1050 na maxa. Wygląda niesamowicie i gra się super!!!

Xibi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

XibalbaPL napisał(a):

No to Cię zaskoczę ja w Crysis gram bez problemowo w 1680x1050 na maxa. Wygląda niesamowicie i gra się super!!!

Xibi

max to jest wszystkie detale na very high i AA 16x w DX 10 w 1280x1024.Ile masz fps przy tych ustawieniach ? Edytowane przez naxt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi