Skocz do zawartości
cavarr

Geforce 8800GT 256/512MB

Rekomendowane odpowiedzi

Nie no, co to za marudzenie? ...że za szybko?...że nvidia ma swoje plany i na to wpływu nie mamy ale skoro dają nam super produkt to tylko brać! (na marginesie na allegro jeszcze jeden Galaxy czeka)

Tysiące razy było pisane że to czy kogoś stać na kartę w aktualnej cenie, czy nie to każdego prywatna sprawa,ile chce przepłacić - też.

Sam miałem 8800GTS-a i jak nadeszła okazja sprzedałem go praktycznie zamieniając na 8800GT od Galaxy (989zł.-czekam na paczkę)Pewnie że dobrze byłoby kupić tanio dobrą kartę, ale nie liczyłbym na to teraz przed świętami.

Qrde, za dużo gdybania.

EDIT:

GALAXY 8800GT z referencyjnym chłodzeniem

Dołączona grafika

Edytowane przez vojt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy moja płyta główna GA-8I915G-MF może "blokować" pełną moc 8800gt jeśli tak to o ile?

O jakies 45 km/h albo 55 km/h jesli bedize z gorki.

Hmm, a ja mam propozycje do powstania nowego tematu, albo jakiegos zbioru wpisow z fotkami i screenami z monitoringu temperatur dla osob ktore zmienily chlodzenie na GT. Potem roznice temp oraz fotki jak calosc wyglada w rzeczywistosci z zamontowanym chlodzeniem i roznica temp w stosunku do stock coolera.

A co do polityki cenowej nvidii to wlasnie nie ona winduje ceny tylko sprzedawcy wiec przestance obwiniac korporacje tylko sprzedawcow :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no, co to za marudzenie? ...że za szybko?...że nvidia ma swoje plany i na to wpływu nie mamy ale skoro dają nam super produkt to tylko brać! (na marginesie na allegro jeszcze jeden Galaxy czeka)

Tysiące razy było pisane że to czy kogoś stać na kartę w aktualnej cenie, czy nie to każdego prywatna sprawa,ile chce przepłacić - też.

Sam miałem 8800GTS-a i jak nadeszła okazja sprzedałem go praktycznie zamieniając na 8800GT od Galaxy (989zł.-czekam na paczkę)Pewnie że dobrze byłoby kupić tanio dobrą kartę, ale nie liczyłbym na to teraz przed świętami.

Qrde, za dużo gdybania.

EDIT:

GALAXY 8800GT z referencyjnym chłodzeniem

Dołączona grafika

Zgadza się

Ludziska narzekają że jest drogo

Ale kto chce ten kupuje a kto chce ten czeka na lepszą cenę! B-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy moja płyta główna GA-8I915G-MF może "blokować" pełną moc 8800gt jeśli tak to o ile?

Płyta nie ale procek który na niej bedzie juz tak. Ta płyta obsługuje tylko P4 albo Celerony ;). Imo dobra propozycja jest jakikolwiek c2d na 2.4Ghz (czyli praktycznie każdy tak pójdzie) a już w miare optymalną c2d 3.0Ghz (w grach nie w smarkach ;]).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozczytajcie sie z uwaga. Od kiedy to 8800GT podkrecony nie ma szans z 8800GTS? Zwroćcie uwage na rozdzielczosci. Czy ten czlowiek celowo innych wprowadza w blad czy sam nie kmini za bardzo?

http://allegro.pl/item266534079_geforce_88...k06_12796_.html

Zwrocilem temu pajacowi uwage to odpisal mi, ze "to nie jego wina, ze testowali w 1280x1024, on ma panorame i najlepiej wyglada obraz w takiej rozdzielczosci, nie naginam prawdy". No malo nie nagina, po prostu oszukuje, mam zamiar zglosic to na allegro, bo denerwuje mnie takie oszukiwanie ludzi, to samo ze sprzedajacymi co minute przed wycofuja wszystkie oferty i w powodzie pisza "za niska cena". Skad sie biora takie barany, jak sprzedaje na aukcji bez minimalnej to niech sie liczy z prawami licytacji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, może by ktoś potestował te karty pod względem realnej wydajności w grach i sprawdził czy ułomności serii 8 (zacinki w stalkerze, tdu, i spowolnienia w innych grach) zostały wyeliminowane czy nie. Imo ważniejsze to chyba.

pzd

40% gry TDU "przejechałem" na 8800GTS 320Mb nie stwierdzając żadnych problemów z zacięciami, a to widać jak na dłoni jak się zapitala 300km/h. Gra w rozdziałce 1680x1050, ustawienia na full, HDR włączone. Tylko przy wejściu do salonów,domu występują zacięcia jakby występował problem z przeładowaniem czegoś, podczas samej jazdy nic takiego nie ma.

Teraz czekam na 8800GT Galaxy i sprawdzę TDU dokańczając grę. Poza tym chcę kupić Pro Street zanim grafa dojdzie do mnie więc jak to bedzie wyglądało w praktyce podam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

40% gry TDU "przejechałem" na 8800GTS 320Mb nie stwierdzając żadnych problemów z zacięciami, a to widać jak na dłoni jak się zapitala 300km/h. Gra w rozdziałce 1680x1050, ustawienia na full, HDR włączone. Tylko przy wejściu do salonów,domu występują zacięcia jakby występował problem z przeładowaniem czegoś, podczas samej jazdy nic takiego nie ma.

Teraz czekam na 8800GT Galaxy i sprawdzę TDU dokańczając grę. Poza tym chcę kupić Pro Street zanim grafa dojdzie do mnie więc jak to bedzie wyglądało w praktyce podam.

Ja przejechałem 90% i na tej samej karcie i w mieście czasem były zacięcia,a czasem nie, fps w okolicach 40-50 a obraz "szarpany" i o to właśnie mi chodzi aby ktoś potestował GT w realnych warunkach,a nie tylko ile na gpu/marku wyciśnie i jaka cena i kiedy kupi...

pzd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja karte w łapach będe miał w drugiej połowie lisopada(Poland)

Karta najpierw do ChrisaG leci w stanach i on tam będzie testował

BTW NIe sądze żeby poleciał wyżej jak niektóre gigabyte (720-740 rdzeń), ale ciekawe jak będzie z shaderami

Edytowane przez Blazejj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MSI OC Edition za 930 zł...

Ktoś w ogóle sprawdził czy ta 3 faza coś daje jeśli chodzi o oc ? Ofc mówie o def napięciu, bo pewnie po vmodzie coś tam może dać jeśli chodzi o stabilność ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi