Gość Pussik Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 (edytowane) Szukam chłodzenia do 8800GT, które będzie zajmowało dodatkowy slot i wyrzucało gorące powietrze na zewnątrz obudowy - tak jak w GTX np. Jakieś propozycje? Które będzie pasować? No wlasnie przylaczam sie do pytania, czy to moze 2810387[/snapback] Ktoś wie czy to chłodzenie będzie pasować? Będzie pasować. Edytowane 12 Listopada 2007 przez Pussik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ronifcb Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 http://www.aac.com.pl/arctic-cooling-accelero-x1-p-48.html A czy takie chlodzenie bedzieprzeznacz pasowac???Niby przeznaczone dla takich samych kart jak to w poprzednim poscie <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 (edytowane) jak myślicie, karta z trójfazowym PCB może mieć znacząco wyższy pobór mocy?Zasilanie nie ma nic do rzeczy przy poborze prądu... BTW to chodziło Ci chyba o zasilanie, bo PCB to ilość warstw raczej w każdym egzemplarzu ma taką samą ;) Tak czy inaczej pobór prądu się nie zmieni ;) IMO to już bardziej chbya czekam na radzia i jak się CF uruchomi na Nf650i sli to jedizemy z dwoma 3850 w sli, bo przy tych cenach za 8800gt to już nie jest taka atrakcyjna oferta. Edytowane 12 Listopada 2007 przez srekal34 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 (edytowane) Będzie pasować.imho to glupota stosowac to chlodzenie, przyjzyjcie sie dokladnie, obszary pamieci na ktore naklejono tasme termoprzewodzaca nie sa wogole CHLODZONE a i nie ma szans (tak wyglada) przykleic na nie radiatora...Przeciez to pasuje jak piesc do nosa http://www.geforce9.pl/gallery/oct07/AC_3.jpg http://www.geforce9.pl/gallery/oct07/AC_0.jpg Chyba ze cos mi sie przewidzialo... Edytowane 12 Listopada 2007 przez HeatheN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojt Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 (edytowane) W temacie chłodzenia: G92/8800GT Waterblock "Aquagrafx G92" ...piękne to maleństwo...(cena:79,90 euro =~290zł.) ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Zotac GeForce 8800GT - test karty Edytowane 12 Listopada 2007 przez vojt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 http://www.aac.com.pl/arctic-cooling-accelero-x1-p-48.html A czy takie chlodzenie bedzieprzeznacz pasowac???Niby przeznaczone dla takich samych kart jak to w poprzednim poscie <_< No właśnie w X1 jest mały problem (otwory mocujace) których jest 9 nie będą pasowały... - tzn 4 wokół socketu będą pasowały, ale nie przykręci sie chłodzenia na pamięci... Podejrzewam, że po lekkich modyfikacjach X1 wejdzie... i przy najbliższej okazji sprobuje to udowodnić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 moze ty chcesz se dac sam?widzisz tam linka czy stwierdzenie faktu ze crysis juz jest?Wystarczy mi informacja gdzie jest. Poza tym naucz sie kultury - masz na to 3 dni bez pisania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 panowie mam kupca na moją grafę , daje 750, sprzedawac i kupowac 8800gt jak sie pojawi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
disaster3 Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 za 320 MB to bylaby w miare powiedzmy uczciwa cena ale za 640 MB to juz nie bardzo. Przy obecnej cenie GT czyli ok. 950-1000 PLN to za 640 MB co najmniej 850-900 a 750 PLN to juz rozboj w bialy dzien. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans15336 Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 Ja swojego ASUS 640MB pogoniłem za 600zł + ASUS 8600GTS SILENT :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 za 320 MB to bylaby w miare powiedzmy uczciwa cena ale za 640 MB to juz nie bardzo. Przy obecnej cenie GT czyli ok. 950-1000 PLN to za 640 MB co najmniej 850-900 a 750 PLN to juz rozboj w bialy dzien.Popieram swoja za 850 sprzedalem. 2 tygodnie temu, ale nie wyobrazam sobie dokladania do insteresu... Bartek zastanow sie czy 8800gts640 ci nie wystarcza i chcesz do insteresu z 150zl dolozyc:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
disaster3 Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 Ja swojego ASUS 640MB pogoniłem za 600zł + ASUS 8600GTS SILENT :D no to moge tylko wspolczuc :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans15336 Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 no to moge tylko wspolczuc :D Czemu wpółczuć , ten 8600 GTS też idzie do sprzedania :D i tak będzie z 1000zł :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rintin Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 (edytowane) tak wiec crysis ujrzal swiatlo dzienne :).Na xfx 8800gt 660/1674/1950 detale wszystko very high tylko cienie na high bez aa w 1280x1024 chodzi jak burza zero przycinki.Tak wiec najpierw odpalcie na swoich 8800gts 640mb crysisa a potem wymieniajcie na 8800gt mam monitor 19 stad taka rozdzialka.Ciekawe czy duzy spadek mialbym w rozdzialce 1650 przymierzam sie do kupna 22 cali panorama ale wtedy zeby grac na takich ustawieniach pewnie bym potrzebowal 2 takie karty w sli :).reszta to c2de6750@3,2 i 2gb ramu cienie na very high zabijaja ta gre jak przestawilem na high bylem w szoku jakiego gra kopa dostala a roznica pewnie nie wielka w jakosci.System to vista 64 w dx10.AA tez widac wyrazne zwolnienie.Tak wiec czy 8800GT jest takim hitem trudno powiedziec wsumie jak crysis na 8800gts 640mb bedzie wam dobrze chodzil to po co wymieniac jest to jedyna gra z taka grafika ktora wyjdzie w najblizyszym czasie reszta gier i tak na 8800gts bedzie zasuwac z detalami na maksa.Ja upgrade zrobilem z 7900GTO(za 610zl sprzedalem to ja myslalem ze malo dostalem hehe ;) ) zeby grac w tym calym dx10 i tez mieszane mam uczucia ja jakis porazajacych roznic to nie widze :) czysty marketing i tyle :).A i duzo lepiej chodzi niz demo :). Edytowane 12 Listopada 2007 przez Rintin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 dokładnie, sam sie dziwie tym desperatom, którzy prawie za darmo oddają swoje GTS 640MB, ja bynajmniej nie dałem się ponieść tym wariacjom i zostaje z tym co mam do premiery GF 9xxx :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 Ja też sprzedawać na razie nie mam zamiaru. Prędzej wymieniłbym MoBo i Proca niż kartę ;) Jednak póki co sprzęt daje radę. Czekam na kolejną serię nVidii ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dia8el Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 Jestem poskładany. Dzwoniłem właśnie do Bitshopu i dowiedziałem się od sprzedawcy: Kolejka na MSI za 915 zł - ok 60 osób. Przewidywana dostawa dziś: 3-5 kart. Następna dosata: 19-11-2007 - też tylko kilka sztuk! :mur: podobno w hurtowniach nie ma ceny dają z kosmosu hurtownie panowie - porażka maksymalna :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 Zasilanie nie ma nic do rzeczy przy poborze prądu... BTW to chodziło Ci chyba o zasilanie, bo PCB to ilość warstw raczej w każdym egzemplarzu ma taką samą ;) Tak czy inaczej pobór prądu się nie zmieni ;) może wyraziłem się mało precyzyjnie - chodziło mi o PCB z zamontowanym trójfazowym układem zasilania. nie pytałem o ilość warstw ;) w każdym razie najważniejsze że się zrozumieliśmy. czyli pobór bez zmian - dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garrett76 Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 Jestem poskładany. Dzwoniłem właśnie do Bitshopu i dowiedziałem się od sprzedawcy: Kolejka na MSI za 915 zł - ok 60 osób. Przewidywana dostawa dziś: 3-5 kart. Następna dosata: 19-11-2007 - też tylko kilka sztuk! :mur: podobno w hurtowniach nie ma ceny dają z kosmosu hurtownie panowie - porażka maksymalna :( tylko naprawdę duże sklepy ciągną jakieś dostawy, typu komputronik. Reszta hurtowni (nawet nie sklepów) liczy karty na sztuki. Ot, cała historia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BorysVasiliev Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 eee tam niby tak tanio mialbyc 8800GTS 320/640.... a za 320 ceny sa od 800-1000 zł a za 640 od 900-1200 zł. Dziękuje za 950 mam Gigabyte 8800GT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 Też zrezygnowałem z MSI z bitshop... Ehh... póki nie mam chłodzenia to w sumie i tak kompa nie złożę... Chyba, że awaryjnie polowanie na 88GTS... ale to nie ma sensu. Słabsze i używane... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarogniew Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 blok na 8800gt od EK: http://shackit.pl/display.php?iid=234 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bosek Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 lol tez zamawialem z bit szopu MSI i chyba tez odwolam:D, wyjdzie na to ze albo doloze i kupie jakiegos tanszego gtx'a albo poczekam do premiery hd3870 radeona... bo za ponad 1k 8800gt napewno nie kupie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 chce sie ktos posmiac ? zapraszam do czytania : http://www.fudzilla.com/index.php?option=c...51&Itemid=1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 chce sie ktos posmiac ? zapraszam do czytania : http://www.fudzilla.com/index.php?option=c...51&Itemid=1 :lol2: Dodatkowo większą partia ma być dopiero pod koniec miesiaca ale nie wiem czy tylko dla CZ :blink:. Nawet w GER mają mniej kart ? ;o W takim tempie to sie nie doczekam do gt.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 tylko naprawdę duże sklepy ciągną jakieś dostawy, typu komputronik. Reszta hurtowni (nawet nie sklepów) liczy karty na sztuki. Ot, cała historia... tzn? jak to rozumieć? skąd takie informacje? jakieś potwierdzone źródło czy kolejne gdybanie? eee tam niby tak tanio mialbyc 8800GTS 320/640.... a za 320 ceny sa od 800-1000 złkilka postów wyżej ktoś puścił 320 za 600 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nedudej Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 nie wiem czy juz ktos dawal wiec : http://iax-tech.com/video/8800gt/8800gt02.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miczq Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 coraz lepiej agito ma juz cene lepsza od kompusztronika teraz pod znakiem zapytania byla oplacalnosc puszczenia gtsa:( http://www.agito.pl/seria_8/asus_geforce_8...168.325922.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 ja to zrozumialem tak, ze skoro do czech ma przyjsc nowa partia kart, w ilosci kilku tysiecy, to do niemiec ktore sa znacznie wieksze powinna przyjsc "thousands of cards" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pussik Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 imho to glupota stosowac to chlodzenie, przyjzyjcie sie dokladnie, obszary pamieci na ktore naklejono tasme termoprzewodzaca nie sa wogole CHLODZONE a i nie ma szans (tak wyglada) przykleic na nie radiatora...Przeciez to pasuje jak piesc do nosa http://www.geforce9.pl/gallery/oct07/AC_3.jpg http://www.geforce9.pl/gallery/oct07/AC_0.jpg Chyba ze cos mi sie przewidzialo... Ale właściwie to o co chodzi? Mi tam wszystko pasuje. Mam prośbę. Czy któryś z posiadaczy 8800GT mógłby dla mnie zmierzyć otwory montażowe na karcie 8800GT wokół rdzenia GPU? Jest ich tam 12. Przekątna i bok, dla każdego kwartetu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...