kurczak80 Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 (edytowane) Panowie w action ceny 8800gt palita i sparkla poleciały na łeb na szyję można zamawiać 8800gt 512mb za 780zł a 1gb za 900zł.Pewnie niektórzy z was będą mieli jeszcze taniej bo to ceny dla mnie ze sklepu w mieście.Wziąłem palita 1gb.Ciekaw jestem czy silencer na to wejdzie bo niby ma płytkę do pamięci na rewers karty,ale nie wiadomo jak z otworami. Na allegro widzę już się zaczyna http://www.allegro.pl/item294849164_palit_...v_dvipci_e.html Edytowane 8 Stycznia 2008 przez kurczak80 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avatar25 Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 Panowie co w sumie lepiej kupic - co sie lepiej kreci ?? Palit z ich wlasnym chlodzeniem czy Sparkle z tym pasywnym ?? Bo dzis lu jutro biore a nie moge sie zdecydowac :D ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzus Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 Gdybym był na twoim miejscu wziąłbym Palita ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dia8el Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 Gdybym był na twoim miejscu wziąłbym Palita ;]ja także Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avatar25 Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 No wlasnie tak myslalem ale mimo wszystko trzeba przyznac ze Sparkle ladnie wykonalo to chlodzenie - szkoda ze nie aktywne :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StachooDS Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 Da się jeszcze gdzieś dorwać 8800GT Palita w tej http://www.allegro.pl/item294849164_palit_...v_dvipci_e.html cenie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzus Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 W takiej : http://allegro.pl/item294753685_palit_8800...dmi_super_.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 Da się jeszcze gdzieś dorwać 8800GT Palita w tej http://www.allegro.pl/item294849164_palit_...v_dvipci_e.html cenie? w arche pl 794zł brutto - nie widziałem nigdzie taniej w sklepie.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 Pobawilem sie teraz biosami i niestety jakas malo podatna na oc karta mi sie trafila... Bios od dia8el 1.1V na ktorym ma niezle oc - 750MHz niestabilne, kropki w Ati Tool Bios z XS zalinkowany przez dia8el, niby EVGA 1.22V - to samo co wyzej, takie samo zachowanie Bios oryginalny@1.1V - jak wyzej Bios od sideband :lol: wez to lepiej usun bo ktos sobie krzywde zrobi, cos skopane i zachowuje sie jak 1.05V Za nic w swiecie nie moge stabilne wyciagnac 756 na rdzeniu, 1890 na shaderach itd. No nic, pozostaje walka o ustabilizowanie karty na 740... Chlodzenie Silencer, radiatorki, boczny nawiew, otwarta buda, ponizej 60 podczas testow. Nie mam juz pomyslow... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sizeer Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 Gdzie znajde bios od Palit 8800GT 512 Sonic aby wgrać do Palit 8800Gt 512? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spoxxx Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 Gdzie znajde bios od Palit 8800GT 512 Sonic aby wgrać do Palit 8800Gt 512?a ten zabieg cos da w ogole ?? , mi karta maksymalnie leci tak jak w podpisie wiecej nie chce tylko ze mam referencyjne chlodzenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dia8el Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 Pobawilem sie teraz biosami i niestety jakas malo podatna na oc karta mi sie trafila... [...] Za nic w swiecie nie moge stabilne wyciagnac 756 na rdzeniu, 1890 na shaderach itd. No nic, pozostaje walka o ustabilizowanie karty na 740... Chlodzenie Silencer, radiatorki, boczny nawiew, otwarta buda, ponizej 60 podczas testow. Nie mam juz pomyslow... Hmm To może być zwyczajnie "przyroda" . . . :rolleyes: a ten zabieg cos da w ogole ?? , mi karta maksymalnie leci tak jak w podpisie wiecej nie chce tylko ze mam referencyjne chlodzenieNo właśnie - po co!? Przecież sam sobie może wyedytować nibitorkiem i będzie to samo.... :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gbr2 Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 No wlasnie tak myslalem ale mimo wszystko trzeba przyznac ze Sparkle ladnie wykonalo to chlodzenie - szkoda ze nie aktywne :( Może jednak spróbujesz z tym Sparkle'm? Po zamocowaniu na radiatorze jakiegoś większego wentylatora powinno być chłodniej i ciszej niż w rozwiązaniu Palita. Palit ma co prawda trójfazowe zasilanie, ale czy to w praktyce coś daje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dia8el Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 Palit ma co prawda trójfazowe zasilanie, ale czy to w praktyce coś daje?No właśnie. Szukam gdzieś testu OC tego 3f Palita i nic nie moge znaleźć... :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PUMAA Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 Moge kupić tego Palita z własnym chłodzeniem za 750, ale ta plomba mnie denerwuje,bo jednak S1 chciałbym założyć. Myślicie, że da się ją ściągnąć jakoś żeby była dalej do użytku? I na co ewentualnie później ją przykleić? Kurde też musiał Palit ześwirować z plombą. Szkoda że referenta nie moge dostać w takiej cenie :( Co o tym myślicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G60Garret Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 Mam tego Palita z ich chlodzeniem i nie bylo problemu ze zdjeciem plomby, wystarczy dobrze karte wygrzac np. w crysis i zyletka ladnie schodzi . Znalazlem nawet vmoda do niego, ciekawe czy dziala? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr@bollo Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 Moge kupić tego Palita z własnym chłodzeniem za 750, ale ta plomba mnie denerwuje,bo jednak S1 chciałbym założyć. Myślicie, że da się ją ściągnąć jakoś żeby była dalej do użytku? I na co ewentualnie później ją przykleić? Kurde też musiał Palit ześwirować z plombą. Szkoda że referenta nie moge dostać w takiej cenie :( Co o tym myślicie? no wlasnie nie widze nigdzie referenta za cene do 800zl :mur: tez sie przymierzam do zakupu GT'ka i do zmiany chlodzenia odrazu i dlatego pytanie : czy te chlodzenie jest az tak zle? zmiana chlodzenia daje cos pod wzgledem OC,czy tylko cisza i chlod? :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 (edytowane) Właśnie zauważyłem że w actionie jest PALIT GeForce 8800GT 1024MB DDR3/256bit TV/DVI PCI-E super(600/1800) za 708 NETTO jestem w szoku, małym .... Opis Techniczny: Kod Producenta XNE/8800TxT302 Nazwa producenta karty PALIT GeForce 8800GT Nazwa producenta chipsetu nVidia Typ Chipsetu GeForce 8800GT Złącze PCI-Express x 16 Wielkość pamięci 1024 MB Typ pamięci DDR 3 Szerokość magistrali pamięci 256 bit Taktowanie procesora 600 MHz Efektywne taktowanie pamięci w 3D 1800 MHz RAMDAC 400 MHz Chłodzenie chipsetu - Brak danych - Przejściówka z DVI na D-Sub - Brak danych - Obsługa wielu monitorów - Brak danych - Wyjście HDTV - Brak danych - Wyjście TV - Brak danych - Wejście Video - Brak danych - Edytowane 9 Stycznia 2008 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PUMAA Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 no wlasnie nie widze nigdzie referenta za cene do 800zl :mur: tez sie przymierzam do zakupu GT'ka i do zmiany chlodzenia odrazu i dlatego pytanie : czy te chlodzenie jest az tak zle? zmiana chlodzenia daje cos pod wzgledem OC,czy tylko cisza i chlod? :huh: Myśle, że w przypadku tego Palitowego chłodzenia, jego zmiana na S1 nie powinna wpływać już na OC. Jedynie cisza i chłód. A ja jestem maniakiem ciszy więc to chłodziwo nie ma dla mnie racji bytu. Niestety juz i tak sie nie załapałem na niego za 750, teraz moge brać sonica ale za 850. Ten Sonic różni się czymkolwiek oprócz tego, że ma fabrycznie lekko podbite takty? Moze sie kręci jakoś lepiej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sledziq Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 Właśnie zauważyłem że w actionie jest PALIT GeForce 8800GT 1024MB DDR3/256bit TV/DVI PCI-E super(600/1800) za 708 NETTO jestem w szoku, małym .... coś nie umiem znaleźć... daj linka B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 Właśnie zauważyłem że w actionie jest PALIT GeForce 8800GT 1024MB DDR3/256bit TV/DVI PCI-E super(600/1800) za 708 NETTO jestem w szoku, małym .... tak drogo? podobno 752 brutto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loozack Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 Ja mam pytanie trochę z innej beczki, czy dostał już ktoś kartę Asus 8800GT ze strony 2it.pl? Pamiętam, że w listopadzie przez kilka dni można było ją zamówić za ~780zł, co wtedy było szokiem, jednak terminy dostaw ciągle się przesuwały. Sam też wtedy zamówiłem, jednak pod koniec grudnia zrezygnowałem ale ciekaw jestem, czy inni dostali :) Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Symbian Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 No własnie ja tez bym planował zmianę chłodzenia na 88GT i jak kupie Palita to tam bedzie ten sticker firmowy. A tanszych lub w tej samej cenie nie ma innych kart. Jedynie jakis Sparkle pasywny ale o nim jakos nikt nic nie pisze ani nie wie a nie chce brac w ziemno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elomelo Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 Jak nikt nie pisze jak bodajrze (o ile nie przekrecilem nicka) bachus (tutaj, z forum.purepc.pl) testowal tego Sparkle'a i wyszedl baaardzo pozytywnie, jak na pasywke to rewelacja, max 70*C w stresie, tak wiec brac i sie nie zastanawiac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 tak drogo? podobno 752 brutto gdzie cholera gdzie, i czy jest dostępny, jeśli tak daj linka i kupuję Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzus Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 http://allegro.pl/item294834499_sparkle_88...mb_8800_gt.html -> 830 zł Poszukaj na alebazar albo skapiec ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 Dwa pytania: 1. Co daje 1 giga ramu na tej karcie? 2. Ma ktos Palita Sonic - czy jest o wiele cichszy niz te referencyjne? i jak sie kreci i czy oplaca sie kupic palita podkreconego? PALIT 8800GT 512MB 650/1900 MHz 8800 GT SONIC OC ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PCHaCkiN Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 http://allegro.pl/item295409692_gigabyte_8...ylko_5_szt.html :o:O:O 8) Szkoda, że 256MB :( 1GB Lysyn będziesz potrzebował w lepszych grach tylko na wysokich rozdzielczościach widać róznice od tych z 512MB na przyklad. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzus Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 @PCHaCkiN na forum w dziale sprzedam chłopak sprzedaje za 805 zł :) 512 MB ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PCHaCkiN Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 Heh, ja nie mam zamiaru kupować 8800GT, bo nie potrzebuje jak na razie :P przeglądam sobie tylko oferty na allegro ot tak ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...