Skocz do zawartości
cavarr

Geforce 8800GT 256/512MB

Rekomendowane odpowiedzi

OMFG

Szacuneczek Racuch!

Genialny wynik!

na jakim napięciu to uzyskałeś?

chłodzenie pewnie woda

a jesli tak, to czym i jak chłodzisz sekcję zasilania (jesli masz fullcover to nie ma pytania)

-jakies 1,35vol. w 3D

-demineralka zmieszana z glycoschelem ;)

-zasilanie chlodzone 120-stką (700obr/min)) a na fullcowerka czekam ;/ niestety na dluzsza metę nawiew dobry ale tylko do testow (smarkow)

no i jak to powiedzial Symbian nie samymi 3desmarkami czlowiek zyje .Q6600 pozyczony byl tylko na 2 dni do takiej zabawy

Edytowane przez Racuch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powiedzcie mi ...

czy palit ze zmienionym chlodzeniem .. takim niebieskim tym ....

dobry jest?

chlodzenie nie ma znaczenia i tak bedzie woda ...

moge miec za 742zl dla siebie i tak sie zastanawiam ..

jakies problemy z tym są, były??

Edytowane przez Chaos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

-jakies 1,35vol. w 3D

-demineralka zmieszana z glycoschelem ;)

-zasilanie chlodzone 120-stką (700obr/min)) a na fullcowerka czekam ;/ niestety na dluzsza metę nawiew dobry ale tylko do testow (smarkow)

No to i tak szacuneczek za wyniki :)

Ja będę testował niedługo OC po moim vmodzie.

Co ciekawe - na razie udalo mi sie tylko raz puscic 3d06 (nie mialem czasu na wiecej testow) i wynik byl taki sam jak przed OC :o

poprzednio - na 1,14V po biosmod - mialem ustawienia: 756/1836/2100 wynik -12602

teraz - na 1,31V po vmod - mialem ustawione 777/1944/2000 - a wynik byl praktycznie taki sam.

pamieci dalem tylko na 2000 zeby ich nie ubić...

niestety nie wiem,czy to nie wina ze zle cos ustawilem

i mam tez strasznie zasyfioną windę...

i rodzi się też pytanie, czy 8800GT może być hamowane przez CPU i tak naprawdę wiele więcej nie zrobię, niż te 12,5K w snmarku 06? Nawet jak dam 1,35V ?

powiedzcie mi ...

dobry jest?

jakies problemy z tym są były??

one ogólnie z tego co czytalem krecą się gorzej od referatów! wiec uważaj z decyzją... Edytowane przez dia8el

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, trudne pytanie:

8800 GT 256 MB

czy ...

HD3870 512 MB

z tych dwóch: ATI

ale radzę Ci dołożyć do najtańszej 8800GT 512MB

a tak propo tego pc_speekera. odpal bez podłączonego dodatkowego zasilania, dowiesz sie jak głośno brzęczy :)

hahhhahah- to prawda. Zdarzyło mi się włączyć kompa bez podłączonego kabelka z mocą i... wiem jak dźwięczy :D

dia8el mam podobny problem, mimo wykrecenia z 756/1836 na 810/2056 wynik byl minimalnie wiekszy ok.100pkt, przy wyzszych ustawieniach np. 830/2160 mam nawet mniej :blink:

niedlugo zmienie na Quada zobaczymy jak bardzo hamuje mnie procek

No też tak właśnie myślałem. Czyli Twój przykład potwierdza moją teorię...

buuuu. szkoda :( Na quada mnie nie stać (jeszcze)...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a wiec mam palita, mam wodę na nim, ale nie mam vmoda bo zgubiłem potencjometr (ale jutro będę go miał), karta ma pamiątki samsunga (wersja 1024mb), rdzeń śmiga na 729mhz bez modów, pamięci nie spraw3dzałem jeszcze, wynik w 3dmarku 2006 jakieś 11600 punktów co mi sie wydaje mało przy tych ustawieniach (vista x64 i najnowsze omegi), teraz kilka uwag; to co zastałem po zdjęciu radiatora to jakaś farsa, pasta wyschnięta jak psia kupa po sezonie letnim, ramka na rdzeniu jest odrobinę niższa od rdzenia, także należy uważać przy zmianie chłodzenia, sekcja zasilania się dość mocno grzeje , nawiew przy oc konieczny, mój egzemplarz pod obciążeniem piszczy, temperatura w stresie 38c

post-4380-1200515665_thumb.jpg

Edytowane przez ptys

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pamięci po obydwu stronach pcb, wstępnie i na szybko 2200mhz bez podnoszenia napięcia, ati tool stable 15minut, nawiew jak widać na fotce fanderek :)

no to tylko pogratulować pozosataje, bo na qimodshitach to już brak szans na takie oc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powiedzcie mi ...

dobry jest?

jakies problemy z tym są, były??

Ja mam od wczoraj tego palita z niebieskim chłodzeniem 1024MB.

Nie miałem jeszcze czasu na dogłębne testy, ale już wiem że pamiątki nie robią 2000Mhz, rdzeń odzie 700, niestety jestem chwilowo bardzo ograniczony czasem i nie miałem kiedy sprawdzić ile idzie więcej. Shadery tez nie poszły mi na 1850. Ale jest za to 1GB ramu co niektórzy uważają za istotny + w momencie kiedy przy wyższych rozdziałkach zacznie brakować pamięci na grafie to wtedy nawet 3GH na pamiatkach i 1GH na procku nie nadgoni tego co ta zwiększona ilość ramu.

P.S.

Też kupiłem te karte bo bo miałem okazje po dobrej cenie:-)

A zastanawiałem się jeszcze nad GIGABYTE 8800GT 512MB Zalman (Ultra Durable), ale jednak postawiłem na 1GB pamięci, a dalej niech sie dzieje wola.... i wiadomo co... OC :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chłopaki tak czytam wasze podpisy i tak sobie mysle ze cos z moja karta jest nie tak.

Wlaczam rivatuner, zakladka do oc, 3 suwaki:

core clock 0 rdzen to by sie zgadzalo

600

Shader Clocks - to tez by sie zgadzalo

1500

Memory Clock - tutaj jst problem

900 - dlaczego tak malo? Ta wartosc mnozy sie x2 czy co ;>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Memory Clock - tutaj jst problem

900 - dlaczego tak malo? Ta wartosc mnozy sie x2 czy co ;>

bingo sherlocku, ale zalapac to po jakis 5 latach od wprowadzenia DDR to jest az przykre :|

to sa pamieci ddr i ich realna czestotliwosc to 900mhz a ze marketingowcy przyjeli podawac ja jako 1800 to do nich pretensje ;] to taki sam myk jak z pamieciami ram :lol:

Edytowane przez Niemiec

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolego Niemiec, prawde piszesz, ale powinien żeś pamiętać, że jeszcze za czasów GF 6XXX pamięci DDR w Riva Tuner były pokazywane efektywnie. Dopiero następna generacja kart (GF7XXX i kolejne, ale i tu są wyjątki bo np: niektóre GF7300/7600 też pokazywało efektywnie) Rivka zaczęła pokazywać rzeczywiste częstotliwości taktowania pamięci. A tak na marginesie nawet najnowszy Riva Tuner na kartach do GF F6XXX (włacznie) pokazuje pamiątki właśnie w efektywnych taktach :wink:

Osobiście nie udało mi się wypracować wg. jakiego schematu Riva klasyfikuje pamięci do pokazywania ich częstotliwości pracy efektywnie i realnie :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak oto doszła do mnie paczka od 99tomcat-a z silencerem 5 na 8800gt radiaxy i wentylator 120 Acutake szybko zabrałem sie za montaż po za montowaniu zabrałem się za 3dmarka 06 i chciałem sie pochwalić wynikiem (bez bios-moda) :-P

post-109465-1200587669_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak oto doszła do mnie paczka od 99tomcat-a z silencerem 5 na 8800gt radiaxy i wentylator 120 Acutake szybko zabrałem sie za montaż po za montowaniu zabrałem się za 3dmarka 06 i chciałem sie pochwalić wynikiem (bez bios-moda) :-P

post-109465-1200587669_thumb.jpg

good score:)

procek robi swoje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

good score:)

procek robi swoje :)

Czy ja wiem czy taki dobry... jak na cztery jajka to wynik bym powiedział przeciętny... tutaj trzeba walczyć o 15k, więc do roboty :D

Ja na dwóch robie prawie 14,5k (w weekend atak na 15k, nowy system, dodatkowa parka GoodRam'ów Pro, cpu pójdzie na 4,1GHz i gpu o kilka mhz też), więc wstyd, że na Q6600 ma słabszy wynik.

Edytowane przez patol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ja wiem czy taki dobry... jak na cztery jajka to wynik bym powiedział przeciętny... tutaj trzeba walczyć o 15k, więc do roboty :D

Ja na dwóch robie prawie 14,5k (w weekend atak na 15k, nowy system, dodatkowa parka GoodRam'ów Pro, cpu pójdzie na 4,1GHz i gpu o kilka mhz też), więc wstyd, że na Q6600 ma słabszy wynik.

Albo jestem slepy albo widze tam e6600 wiec zaden tam quad stad taki wynik.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O kurcze.. coś mi się to E z Q zmyło... no nieważne... sorki.

Racuch... sztuczka to Ci się niezła trafiła... cpu zresztą też. U mnie możliwości się powoli kończą... dobicie do 15k będzie sukcesem... o zbliżeniu do 16k mogę zapomnieć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Karta już wstępnie stestowana. Maxymalne takty przy jakich pracowała bez artefaktów i zawieszeń to:

Rdzeń - 755 MHz

Shadery - 1901 MHz

Pamięci - 1890 MHz

w połączeniu z resztą mojego kompa tzn:

E4400 @ 3,5GH

2 x 1 GB ramu (1050 MHz 5-5-5-15)

Foxconem P35A

dało wynik w 3D MArku 2006 12991

Rdzeń całkiem fajnie się zakręcił, shadery też, ale pamięci to tragedia, jedyna pociecha to to że jest 1024Mb na pokładzie :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.nvidia.com/object/geforce_8800gt_faq.html

Na samym dole:

Czyli mój zasilacz jest do bani. Zwłaszcza że na tych "20" amperach ciągnie Q6600 :damage_wall:

Kupuje nowy zasilacz i dam znać.

Nowy zasilacz rozwiązał sprawę. Zakupiłem OCZ 600W z czterema liniami +12V każda 18A. Teraz mogę się cieszyć sprzętem.

Teraz już jest super.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi