steve69 Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 Otoz to! Mam ta karte i chcem ja podrecic na Viscie. :) Probowałem tego wczesniej nie działało. Nie i tym razem pomaga. Wyskakuje taki bład: Moze dlatego ze nie zrobiłem restartu. Sprawdze jeszcze pozniej. napewno dziala prosze obrazek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remo` Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 Dzięki Remo` W tym biosie faktycznie są dwa tryby, spróbuję u siebie tego samego - może da radę na niższych zegarach bez wiatraka :D BTW, Ty chyba nie masz jeszcze biosmoda? No w biosie nic nie grzebalem. Mialem sie pobawic ale poradzilem sobie z wentylatorem w inny sposob. Bios jest zrzucony oryginalny, nic nie zmieniane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 Witam, spotkał się ktoś z was z pamięciami 0.8ns w Galaxy 8800gt ?? Bo gdzieniegdzie można przeczytać, że ta karta posiada takie pamiątki :] Nawet na stronie Galaxy występuje taka seria http://www.galaxytech.com/Product_Details....1&class2=31 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
new332 Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 napewno dziala prosze obrazekMoze cos jeszcze trzeba zrobic. Konsole otworzyłem jako administrator, wpisałem poprawnie komende i dalej nie działa. :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
steve69 Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 A gdzie ty to wpisujesz? W wiersz polecenia masz to wpisac i uruchom jako administrator zachowaj spacje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spoxxx Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 test 8800 gt 1gb :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 Panowie co jest z tym szajsem od msi ??. Zmiana platformy z x2 na p35 + e2140 @3,3ghz i wyniczek w smarku 06 doszedł do 12254 na def karta grafiki. Po jej podkreceniu do 720 mhz na gpu wynik spada do 11803 . Nie wazne jakim programem krece zawsze to samo zamiast wzrastac wydajnosc to spada :(. Bios ? Czy bubel? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piet Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 Panowie co jest z tym szajsem od msi ??. Zmiana platformy z x2 na p35 + e2140 @3,3ghz i wyniczek w smarku 06 doszedł do 12254 na def karta grafiki. Po jej podkreceniu do 720 mhz na gpu wynik spada do 11803 . Nie wazne jakim programem krece zawsze to samo zamiast wzrastac wydajnosc to spada :(. Bios ? Czy bubel? Sprawdż co się stało z predkością pci express. Na p35 czasem lubi sie przełączac na wolniesze tryby. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 może prądu jej mało, podkręć na 700mhz i zobacz czy też wynik spadnie, kiedyś tak miałem na 6800gt jak za dużo podkręciłem to wynik w 3dmarku spadał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 (edytowane) Jest x16 , ale Piet bez podkręcania czyli 660 mhz gpu i wynik o 400 pkt więcej , podkręcę i wynik maleje. System świerzaczek. Zauwazyłem juz to na x2 , że coś podkręcanie nie za dobrze działa na moim msi , może ma ktoś jakiegoś pewnego biosa od msi , bo tech power up lekko niedomaga :(. P.S. Jak do dizaka prądu ?? Poprzedni gf 8800gts 320 brał więcej i kręcił się jak szalony więc odpada - daję na 700 zaraz zdam relację ;). Edytowane 22 Stycznia 2008 przez Gregor1230 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 brak pradu dla gpu (za małe napięcie dla rdzenia), zasilacz nie ma nic do tego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 Hmmm czyli co sekcja zasilająca padaka ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 nie vmoda zapodaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 Ok na 700mhz jest 12469 czyli się podkręca , ale już mam bios moda na 1,1 V ;). No nic padlina ta karta straszna . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iKingPin Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 No nic nie ujmujac MSi to ta karta PADLINA straszna :-( Palit jak widac jest lepsiejszy :-) a chcialem MSI ehhhh kupic :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zobaczymy , może to kwestia biosu bo mam nowy z tech powerup i bede badał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iKingPin Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 Probuj probuj a jak nic BIOS nie da to moze wtedy tylko chlodzenie wymienic trzeba ?? :) Daj do testow obroty na MAX wiatraczka na tej karcie i testuj dalej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 Silencer u mnie siedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 jeśli masz kartę referencyjną to wgraj bios od innego producenta (oczywiście karta referencyjna), daje głowę że msi coś nasyfiło w biosie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 Też mi się tak wydaje , już wrzucam biosa na pena i lece robić flasza. Jak nie wróce za 5 min tzn , że pradu zabrakło ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 karta na pci i wgrywasz, z biosem grafy nie ma takich problemów jak z mobo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron72 Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 Witam, spotkał się ktoś z was z pamięciami 0.8ns w Galaxy 8800gt ?? Bo gdzieniegdzie można przeczytać, że ta karta posiada takie pamiątki :] Nawet na stronie Galaxy występuje taka seria http://www.galaxytech.com/Product_Details....1&class2=31 No zamówiłem z CoolerMasterem kartę z wyglądu identyczną ale sądzę ,że na 1.0ns pamięciach.Tak też była oferowana.Jak ma 0.8(taaa -zapewne :lol: ) to dam info.Ciekawe czy zworka od V i dwa wejścia 12V spełnią oczekiwania.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 (edytowane) Po wgraniu nowego biosu dalej to samo powyżej 700mhz spadek wydajności - padlina nie brać MSI !!! Poza tym to chyba z sekcją coś jest nie tak, bo ona poprostu po 5 min gry w crysis parzy nie to że jest ciepła ona poprostu parzy 2 sekundy to mój rekord w trzymaniu palca na radiatorze. Sprawdzi ktoś u siebie ? Edytowane 22 Stycznia 2008 przez Gregor1230 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
new332 Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 Kumpel ma taka sama k graficzna. Zgrałem u niego BIOS(niestety na Viscie nie działa nibitor). http://www.sendspace.com/file/95y4m9 W polu extra nie było zadnych napiec. Oczywiscie mogłem wybrac jakie chciałem, ale wole pierw spytac sie Was niz zniszcztc grafe. Za to w zakładce VID Mode były poustawiane odpowiednie napiecie dla kazdego profilu i w polu extra było ustawione 1.1V. Wiec czy przypadkiem producent sam nie ustawił wyzszego napiecie ? Zobaczcie co tam jest i jak mam przestawic zeby było dobrze. : ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dia8el Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 Kumpel ma taka sama k graficzna. Zgrałem u niego BIOS(niestety na Viscie nie działa nibitor). http://www.sendspace.com/file/95y4m9 W polu extra nie było zadnych napiec. Oczywiscie mogłem wybrac jakie chciałem, ale wole pierw spytac sie Was niz zniszcztc grafe. Za to w zakładce VID Mode były poustawiane odpowiednie napiecie dla kazdego profilu i w polu extra było ustawione 1.1V. Wiec czy przypadkiem producent sam nie ustawił wyzszego napiecie ? Zobaczcie co tam jest i jak mam przestawic zeby było dobrze. : ) kup sobie miernik ps. imho masz juz 1.1 fabrycznie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 (edytowane) new 332 masz rozwiązanie problemu z riva tuner http://thebackroomtech.wordpress.com/2007/...s-vista-64-bit/ proponuję przetłumaczyć, skrócić i zapodać do faq PT Boats Knights of the sea 1280x1024 50.7fps gpu 720 pamięci 2100mhz i tyle karta wyrabia w 100% stabilnie bez modów 3dmark 12734 na powyższych ustawieniach odnośnie spadku wyników to powyżej 720mhz na rdzeniu też miałem spadek w demie PTBK, różnica 2fsp (czyli sporo), to potwierdza moja tezę o braku papu dla gpu Edytowane 22 Stycznia 2008 przez ptys Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpa Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 1. Jak masz patche: KB932596 ; KB938979 ; KB938194 i Windows6.0-KB941649-v2-x64 - to musisz je odinstalowac. 2. W wierszu polecen wpisujesz: c:\> bcdedit /set loadoptions DDISABLE_INTEGRITY_CHECKS c:\> bcdedit /set nointegritychecks ON 3. powinno chodzic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daamain Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 Bawilem sie u kumpla 8800 GT Palit i podobnie, powyzej 680 Mhz na rdzeniu wynik w 3DMark spada. Mysle ze to zalezy od sztuki, a nie firmy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 czy ktos ma WC na 8800gt? i jesli tak to jak wyglada temperatura na wodzie .. i czy trzeba w niej cos owiac (mowie o normalnym bloczku a nie fullcoverze) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 i czy trzeba w niej cos owiac (mowie o normalnym bloczku a nie fullcoverze)zapewne sekcje zasilania ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...