Skocz do zawartości
cavarr

Geforce 8800GT 256/512MB

Rekomendowane odpowiedzi

Otoz to! Mam ta karte i chcem ja podrecic na Viscie. :)

Probowałem tego wczesniej nie działało. Nie i tym razem pomaga. Wyskakuje taki bład:

Dołączona grafika

Moze dlatego ze nie zrobiłem restartu. Sprawdze jeszcze pozniej.

napewno dziala prosze obrazekpost-148026-1200949382_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Remo`

W tym biosie faktycznie są dwa tryby, spróbuję u siebie tego samego - może da radę na niższych zegarach bez wiatraka :D

BTW, Ty chyba nie masz jeszcze biosmoda?

No w biosie nic nie grzebalem. Mialem sie pobawic ale poradzilem sobie z wentylatorem w inny sposob.

Bios jest zrzucony oryginalny, nic nie zmieniane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

spotkał się ktoś z was z pamięciami 0.8ns w Galaxy 8800gt ?? Bo gdzieniegdzie można przeczytać, że ta karta posiada takie pamiątki :]

Nawet na stronie Galaxy występuje taka seria

http://www.galaxytech.com/Product_Details....1&class2=31

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie co jest z tym szajsem od msi ??. Zmiana platformy z x2 na p35 + e2140 @3,3ghz i wyniczek w smarku 06 doszedł do 12254 na def karta grafiki. Po jej podkreceniu do 720 mhz na gpu wynik spada do 11803 . Nie wazne jakim programem krece zawsze to samo zamiast wzrastac wydajnosc to spada :(. Bios ? Czy bubel?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie co jest z tym szajsem od msi ??. Zmiana platformy z x2 na p35 + e2140 @3,3ghz i wyniczek w smarku 06 doszedł do 12254 na def karta grafiki. Po jej podkreceniu do 720 mhz na gpu wynik spada do 11803 . Nie wazne jakim programem krece zawsze to samo zamiast wzrastac wydajnosc to spada :(. Bios ? Czy bubel?

Sprawdż co się stało z predkością pci express. Na p35 czasem lubi sie przełączac na wolniesze tryby.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest x16 , ale Piet bez podkręcania czyli 660 mhz gpu i wynik o 400 pkt więcej , podkręcę i wynik maleje. System świerzaczek. Zauwazyłem juz to na x2 , że coś podkręcanie nie za dobrze działa na moim msi , może ma ktoś jakiegoś pewnego biosa od msi , bo tech power up lekko niedomaga :(.

P.S.

Jak do dizaka prądu ?? Poprzedni gf 8800gts 320 brał więcej i kręcił się jak szalony więc odpada - daję na 700 zaraz zdam relację ;).

Edytowane przez Gregor1230

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

spotkał się ktoś z was z pamięciami 0.8ns w Galaxy 8800gt ?? Bo gdzieniegdzie można przeczytać, że ta karta posiada takie pamiątki :]

Nawet na stronie Galaxy występuje taka seria

http://www.galaxytech.com/Product_Details....1&class2=31

No zamówiłem z CoolerMasterem kartę z wyglądu identyczną ale sądzę ,że na 1.0ns pamięciach.Tak też była oferowana.Jak ma 0.8(taaa -zapewne :lol: ) to dam info.Ciekawe czy zworka od V i dwa wejścia 12V spełnią oczekiwania....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po wgraniu nowego biosu dalej to samo powyżej 700mhz spadek wydajności - padlina nie brać MSI !!! Poza tym to chyba z sekcją coś jest nie tak, bo ona poprostu po 5 min gry w crysis parzy nie to że jest ciepła ona poprostu parzy 2 sekundy to mój rekord w trzymaniu palca na radiatorze. Sprawdzi ktoś u siebie ?

Edytowane przez Gregor1230

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kumpel ma taka sama k graficzna. Zgrałem u niego BIOS(niestety na Viscie nie działa nibitor).

http://www.sendspace.com/file/95y4m9

W polu extra nie było zadnych napiec. Oczywiscie mogłem wybrac jakie chciałem, ale wole pierw spytac sie Was niz zniszcztc grafe. Za to w zakładce VID Mode były poustawiane odpowiednie napiecie dla kazdego profilu i w polu extra było ustawione 1.1V. Wiec czy przypadkiem producent sam nie ustawił wyzszego napiecie ?

Zobaczcie co tam jest i jak mam przestawic zeby było dobrze. : )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kumpel ma taka sama k graficzna. Zgrałem u niego BIOS(niestety na Viscie nie działa nibitor).

http://www.sendspace.com/file/95y4m9

W polu extra nie było zadnych napiec. Oczywiscie mogłem wybrac jakie chciałem, ale wole pierw spytac sie Was niz zniszcztc grafe. Za to w zakładce VID Mode były poustawiane odpowiednie napiecie dla kazdego profilu i w polu extra było ustawione 1.1V. Wiec czy przypadkiem producent sam nie ustawił wyzszego napiecie ?

Zobaczcie co tam jest i jak mam przestawic zeby było dobrze. : )

kup sobie miernik

ps. imho masz juz 1.1 fabrycznie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

new 332 masz rozwiązanie problemu z riva tuner http://thebackroomtech.wordpress.com/2007/...s-vista-64-bit/

proponuję przetłumaczyć, skrócić i zapodać do faq

PT Boats Knights of the sea 1280x1024 50.7fps gpu 720 pamięci 2100mhz i tyle karta wyrabia w 100% stabilnie bez modów

3dmark 12734 na powyższych ustawieniach

odnośnie spadku wyników to powyżej 720mhz na rdzeniu też miałem spadek w demie PTBK, różnica 2fsp (czyli sporo), to potwierdza moja tezę o braku papu dla gpu

Edytowane przez ptys

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Jak masz patche: KB932596 ; KB938979 ; KB938194 i Windows6.0-KB941649-v2-x64 - to musisz je odinstalowac.

2. W wierszu polecen wpisujesz:

c:\> bcdedit /set loadoptions DDISABLE_INTEGRITY_CHECKS

c:\> bcdedit /set nointegritychecks ON

3. powinno chodzic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi