Maxforce Opublikowano 23 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2008 Dokładnie. Skok na shaderach wynosi ok 50MHz, a na rdzeniu 10MHz. A to u niektorych chyba co 1MHz. :lol2:Aby na pewno GPU co 10Mhz,szadery 54 725Mhz 729Mhz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron72 Opublikowano 23 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2008 Dokładnie. Skok na shaderach wynosi ok 50MHz, a na rdzeniu 10MHz. A to u niektorych chyba co 1MHz. :lol2:Macie rację -może niektórzy skończą z mitami typu 1850 na shaderach w sigu....Bo kwestia jest znana od dość dawna już(86?Przynajmniej dla mnie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron72 Opublikowano 23 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2008 http://www.sendspace.com/file/01z9bh dla XP 32 http://www.laptopvideo2go.com/forum/index....showtopic=17983 dla Vista 32 Wersja 174.70 -od wczoraj używam i ok.Zajrzyj też...na forum tutejszym do działu o sterownikach i BIOSach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 23 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2008 http://www.sendspace.com/file/01z9bh dla XP 32 http://www.laptopvideo2go.com/forum/index....showtopic=17983 dla Vista 32 Wersja 174.70 -od wczoraj używam i ok.Zajrzyj też...na forum tutejszym do działu o sterownikach i BIOSach. Pierwszy link nie działa, ale już znalazłem, używając drugiego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 23 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2008 Wstawial ktos radiatory na pamieci w Gigabyte 8800GT z Zalmanem VF830 ? Gosc ktory kupil ja odemnie sie pyta czy wejda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 23 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2008 (edytowane) Wejdą normalnie tylko blaszkami trzeba lekko pocelować w prześwity na radiatorkach. Na sekcję zasilania też wejdą, tylko te co idą na pamięci, trzeba flexą na pół pojechać ;). Edytowane 23 Marca 2008 przez Gregor1230 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Symbian Opublikowano 23 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2008 A ja mam takie zapytanko. Bo nie chodzi tu o to co zalozyc na te gorace miejsca na galaxy tylko chodzi mi o to co polozyc miedzy radiatory a sekcje zasilania. Lepiej zapodac tasme termoprzewodzaca czy klej ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 24 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2008 (edytowane) Cienką taśmę termoprzewodzącą 3M -> 0,05 mm. Ponoć są też 0,125mm. Klej może stwarzać odrobinę problemów w razie potrzeby zdjęcia .... Edytowane 24 Marca 2008 przez Conti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlosso Opublikowano 24 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2008 witam wszystkich! Mam pytanie: czy próbował ktoś wgrać bios od 8800 512 GTS na 8800 GT 512. W końcu to ten sam procesor G92 z tym za ta pierwsza ma 118 jedn a druga 112 i moze jak by się dło odblokowac to wydajność by poszła do góry <_< troche szulkałem i ktoś coś próbował na forum extreme. Prosze o opinie i porady! Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr@bollo Opublikowano 24 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2008 witam wszystkich! Mam pytanie: czy próbował ktoś wgrać bios od 8800 512 GTS na 8800 GT 512. W końcu to ten sam procesor G92 z tym za ta pierwsza ma 118 jedn a druga 112 i moze jak by się dło odblokowac to wydajność by poszła do góry <_< troche szulkałem i ktoś coś próbował na forum extreme. Prosze o opinie i porady! Pozdro nie da rady zrobic bios-moda i odblokowac shadery!!! shadery sa zablokowane fizycznie a nie programowo(GPU jest przyciete laserem) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gromitek Opublikowano 24 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2008 ale żeście postów natłukli i ciągle te same problemy, ludzie zainstalujcie porządne finalne sterowniki , a nie jakieś dziadowskie bety , ja mam oryginalne z oficjalnej strony i od pół roku nie miałem żadnej zwiechy, a wszystko to na silencerku za 15 zł :lol: wszytskie giery 100 % stabilne kto wie może te bs i inne zwiechy to kara za podkręcanie? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron72 Opublikowano 24 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2008 (edytowane) Co Ty?Chyba przesadziłeś w Święta z tym czy owym :wink: .Grałeś we wszystkie gry?Testowałeś wszystkie sterowniki?Platformy?Karty?Systemy?Ilość konfiguracji jest niemal nieskończona....Kara za OC? :lol: W czasach kiedy producenci się nim chwalą i reklamują je ,ze nie wspomnę o dodawaniu do kart narzędzi dla Ocerów?No daj spokój z takim "wyjaśnieniem sprawy" dla wszystkich :lol: A co do "finalnych sterowników" to jakoś NV mi nie pomogła gdy sadzałem SATA2 jako SATA na socket A(MSI mobasek) i musiałem dodać stery "spod F6" :rolleyes: .Te ich "finalne" co mieli psu na budę...I od MSI też.Pomogły....tak -kompletnie nieoficjalne z Guru 3D.Nie wspomnę już o sytuacjach gdy osoby prywatne robią poprawki dla "korporacyjnych" sterowników(OMEGI dla Ati). Tobie chodzi -ciesz sie i winszuję.Ale sterownik to nie lek na wszystko.... EDIT -bankowo nie grałeś we wszystkie tytuły ,bo to niemal niewykonalne no i miałbyś zwiechy skoro jednak(nie bojąc sie kary :lol: ) podkręciłeś....A do tego te gry to z optymalizacją się często mijają niezauważając wspólnie :-P .Pewnie jeszcze Gothic 3 Ci nie przycina wcale? Edytowane 24 Marca 2008 przez miron72 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 24 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2008 ale żeście postów natłukli i ciągle te same problemy, ludzie zainstalujcie porządne finalne sterowniki , a nie jakieś dziadowskie bety , ja mam oryginalne z oficjalnej strony i od pół roku nie miałem żadnej zwiechy, a wszystko to na silencerku za 15 zł :lol: wszytskie giery 100 % stabilne kto wie może te bs i inne zwiechy to kara za podkręcanie? :D A jak u Ciebie Frontlines: Fuel of War U mnie zwiecha po 5-10sekundach, a na nieoficjalnych mogę grać do bólu. Pozatym to nie dziwne że ostatnie stery dla 8800gt sa z grudnia 2007 ? Przecież po tym czasie wyszły nowe gry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dia8el Opublikowano 24 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2008 @Gromitek rzeczywiście - jakbyś z choinki się urwał chłopie :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gromitek Opublikowano 24 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2008 (edytowane) Co Ty?Chyba przesadziłeś w Święta z tym czy owym :wink: .Grałeś we wszystkie gry?Testowałeś wszystkie sterowniki?Platformy?Karty?Systemy?Ilość konfiguracji jest niemal nieskończona....Kara za OC? :lol: W czasach kiedy producenci się nim chwalą i reklamują je ,ze nie wspomnę o dodawaniu do kart narzędzi dla Ocerów?No daj spokój z takim "wyjaśnieniem sprawy" dla wszystkich :lol: A co do "finalnych sterowników" to jakoś NV mi nie pomogła gdy sadzałem SATA2 jako SATA na socket A(MSI mobasek) i musiałem dodać stery "spod F6" :rolleyes: .Te ich "finalne" co mieli psu na budę...I od MSI też.Pomogły....tak -kompletnie nieoficjalne z Guru 3D.Nie wspomnę już o sytuacjach gdy osoby prywatne robią poprawki dla "korporacyjnych" sterowników(OMEGI dla Ati). Tobie chodzi -ciesz sie i winszuję.Ale sterownik to nie lek na wszystko.... EDIT -bankowo nie grałeś we wszystkie tytuły ,bo to niemal niewykonalne no i miałbyś zwiechy skoro jednak(nie bojąc sie kary :lol: ) podkręciłeś....A do tego te gry to z optymalizacją się często mijają niezauważając wspólnie :-P .Pewnie jeszcze Gothic 3 Ci nie przycina wcale? Gothic 3 faktycznie przycina jak na jakiś czas :D , ale to wina podczytywania z dysku ze względu na rozległy świat a nie karty graficznej, zresztą jest na to sposób - trza pogrzebać w jakimś pliku konfiguracyjnym i dać mu wiecej pamięci do dyspozycji ale nie miałem czasu przetestować A jak u Ciebie Frontlines: Fuel of War U mnie zwiecha po 5-10sekundach, a na nieoficjalnych mogę grać do bólu. Pozatym to nie dziwne że ostatnie stery dla 8800gt sa z grudnia 2007 ? Przecież po tym czasie wyszły nowe gry. nie grałem w toto (siakaś lewa gierka pewnikiem skoro o niej nie słyszałem to i się tnie) :D @Gromitek rzeczywiście - jakbyś z choinki się urwał chłopie :lol: :lol: i zapamiętajcie słowa gromitka, bowiem już sam specjalista / projektant z BFG rzekł (na jednym z forów), że "kto przesadnie podkręca biedną kartę i wyciska z niej siódme poty to kara jego sprzętu nie ominie" ! Edytowane 24 Marca 2008 przez Gromitek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 (edytowane) i zapamiętajcie słowa gromitka, bowiem już sam specjalista / projektant z BFG rzekł (na jednym z forów), że "kto przesadnie podkręca biedną kartę i wyciska z niej siódme poty to kara jego sprzętu nie ominie" ! żaden cytat tylko Twoja tendencyjna interpretacja. koleś pisał o problemach z czymś w rodzaju kontrolera pamięci po przekroczeniu pewnej granicy w taktowaniu memek. inna sprawa, że pisząc to, o ile dobrze pamiętam, czekał na bloczek do swojego 8800 :D Edytowane 25 Marca 2008 przez dymy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekil Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 Panowie, jak to jest z kartami 88GT od Galaxy? Słyszałem różne wersje, np. że można trafić na wersje z pamięciami 1.2ns, 1.0ns, bądź 0.8ns, czy to prawda? Ta karta nie ma OVP, jest do niej normalnie vmod ołówkowy? Karta nie ma plomby gwarancyjnej nigdzie w miejscach, gdzie mocujemy chłodzenie? No i na chłodzeniu mi nie zależy w sumie, bo chciałbym ją zwodować :) Z góry dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janisław Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 Hehe, moje przewidywania zaczynają się potwierdzać. Powoli zaczynają się pokazywać wersje Galaxy z HP np. tutaj lub tutaj. Także jeżeli ktoś ma zamiar kupić wersje suszarkowatą to lepiej niech się wstrzyma bo zrobi wielki błąd :) A jeżeli już mam Accelero S1 to jest sens dopłacać ponad stówkę do tej karty? Najprostsze 88GT 512MB są już poniżej 600 zł, a po założeniu pasywnego chłodziwa powinno być chyba ciszej niż z tym cudem Galaxy? :unsure: A Accelero chyba da radę schłodzić G92? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dia8el Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 (edytowane) A jeżeli już mam Accelero S1 to jest sens dopłacać ponad stówkę do tej karty? Najprostsze 88GT 512MB są już poniżej 600 zł, a po założeniu pasywnego chłodziwa powinno być chyba ciszej niż z tym cudem Galaxy? :unsure: A Accelero chyba da radę schłodzić G92? też urwałeś się z choinki? :mur: ...kilkaset stron pisania -między innymi o tym, że S1+120 wiatrak i masz najciszej (nie licząc chłodzeń pasywnych czy np wc....) - a Ty wyjeżdżasz z takim pytaniem.... :rolleyes: Edytowane 25 Marca 2008 przez dia8el Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron72 Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 Gothic 3 faktycznie przycina jak na jakiś czas :D , ale to wina podczytywania z dysku ze względu na rozległy świat a nie karty graficznej, zresztą jest na to sposób - trza pogrzebać w jakimś pliku konfiguracyjnym i dać mu wiecej pamięci do dyspozycji ale nie miałem czasu przetestowaćTo siadaj i testuj -ale na wakacje nie pojedziesz ,a gra i tak się będzie cięła :lol: "Podczytuje z dysku"?No pewnie -pytanie "pacziemu?".... nie grałem w toto (siakaś lewa gierka pewnikiem skoro o niej nie słyszałem to i się tnie) :D :lol: Taaa -skoro nie grałeś to musi być lewa...Nie ma jak SIMSy!Każdy to powie :lol: i zapamiętajcie słowa gromitka, bowiem już sam specjalista / projektant z BFG rzekł (na jednym z forów), że "kto przesadnie podkręca biedną kartę i wyciska z niej siódme poty to kara jego sprzętu nie ominie" !Tak na poważnie -o co Ci chodzi?!Popiłeś faktycznie czy CI się wątki pomyliły?Spoważniej nieco i przestań grać "głos Boga".Bo się ośmieszasz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dia8el Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 Gothic 3 faktycznie przycina jak na jakiś czas :D , ale to wina podczytywania z dysku ze względu na rozległy świat a nie karty graficznej, zresztą jest na to sposób - trza pogrzebać w jakimś pliku konfiguracyjnym i dać mu wiecej pamięci do dyspozycji ale nie miałem czasu przetestować nie grałem w toto (siakaś lewa gierka pewnikiem skoro o niej nie słyszałem to i się tnie) :D :lol: i zapamiętajcie słowa gromitka, bowiem już sam specjalista / projektant z BFG rzekł (na jednym z forów), że "kto przesadnie podkręca biedną kartę i wyciska z niej siódme poty to kara jego sprzętu nie ominie" ! ...śmiech na sali. Nie wiesz o czy mówisz Gromitek, więc się wyluzuj w tym temacie. B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skwarek2 Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 Słuchajcie, mam pytanie/potwierdzenie: http://www.allegro.pl/item330309192_kabel_...szy_krakow.html Otóż czy taki kabel nada sie do xfx 88gt=> benq FP93G S, bo coś mi monitor smuży w grach i czasem na pulpicie nawet, i chyba taki kabelek powinien coś poprawić? Pozdrawiam i dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Symbian Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 (edytowane) Z tego co widze to producent deklaruje ze monitor ma 5ms opoznienia. Wiec watpie zeby ten kabelek cos poprawil. Ja mam Samsunga 710N i on ma 12ms podlaczony przez D-SUB i nie zauwazam zadnego smuzenia ;) Predzej bym obstawial matryce niz kabel. Edytowane 25 Marca 2008 przez Symbian Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 Panowie stoję przed wyborem grafiki... 8800GT Zależy mi na ciszy... I zastanawiam się nad modelami: MSI NX8800GT 512MB 256bit Galaxy 8800GT 512MB 256bit CoolerMaster HP Którą grafikę wybralibyście? A może jeszcze inną? Zawsze można kupić coś innego "wyjącego" i zainstalować inne chłodzenie typu Zalman... tylko żeby koszta nie byly duzo wieksze... Proszę o wybór z arche.net.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klosiak Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 Panowie stoję przed wyborem grafiki... 8800GT Zależy mi na ciszy... I zastanawiam się nad modelami: MSI NX8800GT 512MB 256bit Galaxy 8800GT 512MB 256bit CoolerMaster HP Którą grafikę wybralibyście? A może jeszcze inną? Zawsze można kupić coś innego "wyjącego" i zainstalować inne chłodzenie typu Zalman... tylko żeby koszta nie byly duzo wieksze... Proszę o wybór z arche.net.pl Hm...nie jest z arche ale ja w tym sklepie kupowalem swojego 8800GT Galaxy CM HP i nie bylo zadnych problemow... http://www.mccomp.info/product_info.php?cP...ducts_id=205030 MSI 8800GT Zilent (z chlodzeniem Zalmana)...za ~680zl to moim zdaniem dobra oferta... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabolewski Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 Witam czy lepej kupić taniego 8800 za okolo 660 zł czy dobrego asusa 9600gt z "gladiatorem" za 500 zł po promocji te 160 zł a mam pewność że asus się ładnie zakręci i czy 96gt czy 88gt ma lepszy stosunek cena wydajność?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 Klosiak - fajna ale w arche.net.pl nie ma tego modelu - a w sklepie który podałeś ceny wyższe reszty podzespołow i nie ma np. pamięci A-Data :( Co powiecie o modelu http://www.arche.home.pl/osc/product_info....oducts_id=19067 Warto dołożyć te 50zł na Gainwarda GS? Zamiast MSI bądź Galaxy HP? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Symbian Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 Dzizys, czy to temat Co kupić ? Chyba mylicie dział ! Teraz kazdy wchodzi tutaj i pyta czy warto dopłacic badź kupić jakis tam model ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 Przepraszam - proszę nie karać - już się przeniosłem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati2k Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 sorki jak było gdzieś takie pytanko ;] GeForce 8800 GT Gigabyte 512MB TV & 2x DVI (PCI-E) Zalman Karte prawdopodobnie wezme z : kom I pytanka ;] Jakiej to jest długości bo pcb po fotce wygląda na krótszą niz inne 8800 i czy wyje ? z kom biore bo muszę (cały zestaw biore ;)) No i miał być raczej 9600 gt bo najtańszy jest za 525 ale jedyny normalny i dostępny to gainward za ~590 wiec dopłacić warto ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...