sideband Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 To bylo 8600GT od Palita ;)Padają wszystkie 8600gt i 8600gts , wina jest po stronie samego chipa , a nie pcb także firma nie ma nic do tego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adnet Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Obniżyłem takty do 700/1600/1800 i w COD2 było ok (ok 30min), a wczesniej juz po chwili był czarny ekran i freez gry - sytem chodził. Podbije teraz shadery do 1700 i zobaczymy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Symbian Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 A jakie masz tempy ? Moze jesli sa za wysokie to zabijasz karte ;] Twierdze tylko ze mozna bawic sie w ostre OC ale zachowujac zdrowy rozsadek ... i odpowiednie warunki karcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adnet Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Tempy są ok. Nie przekraczaja 65st. pod obciażeniem (skreciłem wiatrak fanmate), pozatym to zamiast OC zrobiłem downclock w stosunku do fabrycznych ustawień 700/1770/1840. Potwierdzaja się problemy wielu osób z Turbo Force Gigabyte z forum PClab'a, które równiez musiały zjechac poniżef def. ustawień zeby karta sie nie zwieszała. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 A którą wersję masz? Tą z samsungami? Ja na swoją nie narzekam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adnet Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 A którą wersję masz? Tą z samsungami? Ja na swoją nie narzekam.Nowa rewizja B z kostkami samsunga Jakie macie tempy na sekcji zasilania? Pusciłem AtiToola na skanowaniu artów i "na palca" czuje, że jest b. gorąca - praktycznie paży. Trzeba będzie zapodac jakis radiator <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Parzy przez "rz" ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tajfo Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Hmm no dziwne mój GB działa normalnie, nie używam gamer hud może dlatego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L3Wy Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 (edytowane) Od dziś NV Silencer 5 Rev.3 chłodzi moją 8800GT temperatury IMHO bardzo dobre :D - (idle 38*C stress max. 62*C) Taktowania: 700/1750/2000 FOTO Edytowane 17 Kwietnia 2008 przez L3Wy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Padają wszystkie 8600gt i 8600gts , wina jest po stronie samego chipa , a nie pcb także firma nie ma nic do tego.Napewno jak do tej pory to posiadacze Palitów się skarżą o padanie po podłączeniu TV, miałem dwa od EVGA i 2 od MSI i wszystkie dobrze z TV działały i jakoś nie padły. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dia8el Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Od dziś NV Silencer 5 Rev.3 chłodzi moją 8800GT temperatury IMHO bardzo dobre :D - (idle 38*C stress max. 62*C) Taktowania: 700/1750/2000 FOTO Tylko mi nie mów, że wiatraka przy tym nie słyszysz :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witto Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 (edytowane) W Gigabyte 8800GT 512MB Zalman HP TF działa regulacja wentylatora?? cichy jest w 2D ? Oglądałem właśnie wersję 8800GT Turbo Force 700/1840 z pamiątkami Hynix 1.0ns Bawiłem się Galaxy 8800GT 512MB CM (zabudowana) i była za głośna w 2D niestety Jeszcze jedno czy warto zainteresować się Innovision 8800GT 512MB z chłodzeniem INNODESI, ciche to jest, wygląda solidnie? Nie wiem co mam wybrać, musi być bardzo ciche w 2D, wybór tylko z tych wymienionych. Edytowane 18 Kwietnia 2008 przez Witto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzus Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 To kup cos najtanszego i załóż S1 :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witto Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Dokładnie tak chciałem zrobić ale skończyły się Zotaki 8800GT za 539zł i zostało tylko to co piszę Galaxy (odpada), Gigabyte TF i Innovision Innodesi. Muszę dzisiaj coś wybrać, aha został jeszcze Palit 8800GT i Gainward ale również nie wiem jak z tym chłodzeniem, ciche? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzus Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 To wez z alledrogo ;] KLIK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witto Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 z alledrogo nie wchodzi w gre, tylko to co napisałem;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dia8el Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Dokładnie tak chciałem zrobić ale skończyły się Zotaki 8800GT za 539zł i zostało tylko to co piszę Galaxy (odpada), Gigabyte TF i Innovision Innodesi. Muszę dzisiaj coś wybrać, aha został jeszcze Palit 8800GT i Gainward ale również nie wiem jak z tym chłodzeniem, ciche? poprawnie pisze się "jest napisane" A co do kart - ja na Twoim miejscu brałbym tą wskazaną powyżej, z Allegro... + S1. Ciszej się nie da (nie licząc bloczków... ;) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witto Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 poprawnie pisze się "jest napisane" A co do kart - ja na Twoim miejscu brałbym tą wskazaną powyżej, z Allegro... + S1. Ciszej się nie da (nie licząc bloczków... ;) ) Obydwie formy są poprawne! Co do karty, liczę na opinie posiadaczy wymienionych przeze mnie kart:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L3Wy Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Tylko mi nie mów, że wiatraka przy tym nie słyszysz :lol2: Szczerze to nie słyszę bo mam 1x12mm z przodu obudowy i 1x12mm na procku + 2x80mm z tyłu :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dia8el Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 (edytowane) Ja mam Palita i jestem z niego bardzo zadowolony. Tym nie mniej, jest to wersja referencyjna + S1. Spoiler! Kliknij w poniższy kontener by otworzyć. "Specjalnie dla Witto: PISZE CZY JEST NPISANE" Pisze czy jest napisane Dzień dobry! Czy to prawda, że od tego roku poprawna jest forma pisze w sensie „Na tablicy pisze...”. Dotychczas poprawna była forma jest napisane. Czy jest w Internecie miejsce, gdzie na bieżąco publikowane są postanowienia Komisji Językowej? W Internecie można znaleźć orzeczenia Rady Języka Polskiego, ale nie przypuszczam, aby Rada uznała zdania typu „Na tablicy pisze, że...” za równorzędne zdaniom typu „Na tablicy jest napisane, że...”. Te pierwsze można uważać co najwyżej za potoczne. Wiele osób jednak nawet w języku potocznym nie widzi dla nich miejsca. — Mirosław Bańko, PWN tu jest napisane Witam! Mam takie pytanko: jak się poprawnie mówi – „tu pisze" czy „tu jest napisane"? Dużo ludzi używa tej pierwszej formy. Bardzo dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam! W języku starannym za poprawną można uznać tylko formę „tu jest napisane”, formę „tu pisze” dałoby się zaakceptować jedynie w mowie potocznej, a i to przy założeniu dość dużej tolerancji słuchaczy. Jeśli już zależy nam na użyciu krótszej formy, lepiej powiedzieć „tu piszą” (np. w gazecie). — Jan Grzenia, Uniwersytet Śląski pisze czy jest napisane? Chciałabym się dowiedzieć, która forma jest poprawniejsza: pisze czy jest napisane? Z góry dziękuję. Chodzi Pani zapewne o konstrukcje typu „W gazecie pisze, że...”. Otóż są one bardzo potoczne, a zdaniem niektórych osób w ogóle niepoprawne. Staranniej i bezpieczniej powiedzieć: „W gazecie jest napisane, że...”. — Mirosław Bańko źródło http://slowniki.pwn.pl/poradnia/lista.php?...pisze&kat=4 Edytowane 18 Kwietnia 2008 przez dia8el Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Szczerze to nie słyszę bo mam 1x12mm z przodu obudowy i 1x12mm na procku + 2x80mm z tyłu :lol:Te 12mm to musza zapierniczac jak dzikie... :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dia8el Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Szczerze to nie słyszę bo mam 1x12mm z przodu obudowy i 1x12mm na procku + 2x80mm z tyłu :lol:Tak. To wiele wyjaśnia... :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adnet Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 (edytowane) Gigabyte 8800GT Turbo Force nie ma regulowanego wiatraka, bo poskąpili na trzeci kabelek do wiatraka. Tak więc regulacja jakimkolwiek softem (RT itp.) odpada. Pozostaje skręcić wiatrak (naprawdę wydajny) np. Fanmate, bo niestety chodzi cały czas na 100% niezależnie od trybu 2D/3D(tak przynajmniej wynika z Bios karty) i jest już dość mocno słyszalny. Jest ciszej niż przy ref. chłodzeniu, ale do relatynie cichej pracy brakuje dużo, a to co można wyczytać na stronkach, że niby jest cichy to jakieś nieporzumienie. U mnie po skręceniu jest ok (szum na poziomie przyzwoitego coolera do procka). Chyba lepszym wyściem byłoby kumpno jakiegoś referatu -np. Leadtek i montaż NV Silencera. Będzie ciszej i taniej. Pszukaj na KDO mają tam Gainwardy GS, które mają dobre takty, niezłą cene i ponoć są ciche. Edytowane 18 Kwietnia 2008 przez adnet Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tajfo Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Ja moge zarzucić tylko mojemu GB średnią głośność bo wszsytko inne jest oki: temp. niskie, oszczędność w 2D, dobre wykonanie, dobre zasilanie w sumie od montażu tam nie zaglądałem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron72 Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 (edytowane) Obydwie formy są poprawne! Co do karty, liczę na opinie posiadaczy wymienionych przeze mnie kart:) Niby "Dokładnie tak chciałem zrobić ale skończyły się Zotaki 8800GT za 539zł i zostało tylko to co piszę Galaxy" ma być sformułowane poprawnie? Jeżeli chodziło Ci o ,że Ty coś napisałeś to powinieneś umieścić średnik czy dwukropek po "piszę" ,a i tak bublowate by to było.Raczej pasuje "napisałem".Jeżeli Ci chodziło o to ,że Galaxy coś napisało(kie licho? :blink: ) to wtedy "to co pisze(napisało, zostało napisane przez...) Galaxy".Jeżeli chodzi o sens ogólny ,że coś tam można wyczytać ,bo to "pisze"(bueee -oczywisty błąd) nie ma dwóch zdań -powinno być "jest napisane".Reszta to już gwary i niedbałość językowa nie wdając się w szczegóły.Więc nie ,obie formy nie są poprawne :wink: . Co do posiadaczy kart to moja opinia powtarzana była na temat Galaxy 88GT wielokrotnie i do znudzenia -nie.Tak po prostu jak napisałeś odpada.Na marginesie to przypomnę ,że moja dalej chodzi bez dodatkowego zasilania.Odpiąłem ją od aparatury ,że tak powiem ,ale czepiła się życia i dział....Co za upór.Dziś jej pamięć podniosę -ciekawe co "powie" :wink: @adnet -brawo za odwagę skrytykowania "chłodzeniowej świętości" :wink: .Z tymi szumami np.Zalmana to takie już bzdety czasem czytam ,że mi się śmiać nawet nie chce("o rany taki cichy ,że inne dźwięki chyba wessał" hahaha)."Bo to świetna firma" jak czytam czasem w roli argumentu jeszcze wzmaga moje rozbawienie...Zwykły silencerek za grosze jej zad kopie skutecznie.No ale nie ta nazwa ,"prestige" no i bez LEDów -bueee :lol2:.Miałem i mam kilka coolerków tej firmy i zawsze je coś słychać(choćby łożyska kulkowe zapominając o szumach normalnych powietrza) -pytanie czy chcemy to usłyszeć.To tak jak z temperaturami -ludzie czasem mają mniej na CPU/GPU po OC niż w pokoju :rolleyes:(nie wnikam w nieumiejętny pomiar w stress) .Bo "to znana firma i ona by nie zrobiła źle"(a ja przypominam ,że Mercedes A-klasse na dachu wylądował w teście zaliczanym przez ...Poloneza nawet.A taki Zalman przy MB to jak warzywniak w zasadzie). Swoją drogą kretynizm i pazerność projektantów kart robią się dokuczliwe -co im szkodzi zrobić regulowany wiatrak?Takie koszta duże?Galaxy śmiało może ująć kilka bzdetów z karty i dać porządne chłodzenie.Ale nie -wsadzą knota i czekają na oklaski.Dobrze ,że tylko Palit plombuje chłodzenia(biegunki życzę za ten pomysł -trzydnióweczki :wink: ). BTW -w sieci już sterowniki 174.93 są...co oni tam tak ciągle dłubią? Edytowane 18 Kwietnia 2008 przez miron72 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eclipse Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 A jak dla mnie to ten temat powinien byc zamkniety i ostatni powinien zgasic swiatlo. Tu sie praktycznie nic nowego nie da powiedziec, wszystko to powtarzane rzeczy ktore juz dawno albo byly znane albo juz tu opisane. Moze jakis nowy temat z jakas cenzura. Po wyamianie pmek z kilkoma osobami konkluzja byla taka "czasami ludzie chyba sami sobie stwarzaja problemy..." Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 nie zgadzam się ~ niech tworzą, może coś z tego wyniknie. poza tym pojwiają się nowe sterowniki, gry itp. więc to nie do końca tak jak myślisz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 (edytowane) @miron72 Silencer może i cichy, ale nie owiewa w żadnym wypadku sekcji zasilania . W moim odczuciu jest to dość poważny problem , gdyż wcześniej miałem msi 8800gt z silencerem i karta wieszała się po jego zastosowaniu w crysisie :(. Oczywiscie radiatory były na sekcji zasilania. Jedyny plus to cisza aczkolwiek wydajnosc silencera to też rewelacyjna nie jest . Zalman znacznie lepiej sobie radzi z tempami, a jego dzwiek mi zbytnio nie przeszkadza . Edytowane 18 Kwietnia 2008 przez Gregor1230 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cerry Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Pro po Gigabyte 8800gt TF to dla mnie jego głośność jest nieakceptowalna, ale można sobie z tym łatwo i tanio poradzić: a poza tym jednym mankamentem karta jest ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Dokładnie :). Pozatym krótka i zwinna :P . Słuchaj skąd zmontowałeś radiatory na sekcję , ciełes jakis radiator czy kupiłeś takie małe od razu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...