Skocz do zawartości
cavarr

Geforce 8800GT 256/512MB

Rekomendowane odpowiedzi

Chaos mnie to wyglada tak http://forum.purepc.pl/index.php?act=Attac...st&id=19002

i generalnie bez nawiewu na układy zasilania nie ma co sie brać za oc, w sumie to czekam na to http://www.in4.pl/komentarze_CoolerMaster_...k_...,15129.htm

jak będzie w rozsądnej cenie to kupię

widoczny na zdjęciu fanderek smiga na 850rpm, owiewa pamieci i sekcje zasilania, ale fullcovera na pewno nie zastąpi

Edytowane przez ptys

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na GTS mam ale to taki sam układ- tania opcja wc na GT/GTS.

Dodatkowy wentyl na chłodzenie pamięci i sekcji zasilania-wystarcza, nawet @ pamieci są ciepłe w stresie - dobrze owiewane a i

łatwo przymocować. Ten blok ze starego GF 8600GT zdjąłem i idealnie pasuje..

idle 38`C, load 100% max.temp. 47`C

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

WC mmmmmmmmmniam :ploom:

A ja qfa na razie nie mam miejsca i mój sprzęcik leży spakowany w szafce :mur:

Czeka na lepsze dni, aż kupimy z Żoną mieszkanko :twisted2:

Napewno się ucieszy jak zobaczy spowrotem WC na kompie :26:

Wszystko tak jak na poniższym obrazku tylko bloczek już nowszy :wink:

Sprawdzony na tym E4400, ale i tak musiałem go schować i póki co zadowalam się tym NINJA+ v.B

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gregor1230 napisał(a):

Po wgraniu nowego biosu dalej to samo powyżej 700mhz spadek wydajności - padlina nie brać MSI !!! Poza tym to chyba z sekcją coś jest nie tak, bo ona poprostu po 5 min gry w crysis parzy nie to że jest ciepła ona poprostu parzy 2 sekundy to mój rekord w trzymaniu palca na radiatorze. Sprawdzi ktoś u siebie ?

Niestety musze potwierdzić :(

Wgrałem nowy bios od ssc,który niby działa jak 1,1Vmod na gpu. Wprawdzie mam >20Mhz więcej na gpu,ale nie dało to absolutnei żadnego przyrostu (przynajmniej w 2k5), co więcej def gpu na ssc jest 650Mhz i na tym ustawieniu miałem wynik ciut wyższy niż na oryginalnym gpu@660Mhz. wtf?

Co ciekawe 2k5 wywalił się przy 5 pętli na 720Mhz,chociaż temp na gpu nie była wysoka (57C,gdzie max 62C przy 90% wiatraka).

Zmieniłem więc bios na orginal ze zmiana V na 1.1.

Rezultat ten sam :(

O tyle mam większego pecha,że u mnie nie ma różnicy już między gpu@660Mhz a 700Mhz a nawet 720Mhz. wtf???

CZyżby sekcja zasilania grała tu głowne skrzypce ?

pzd

/szadery synchro,vram def(950Mhz),fw 169.21beta,xpsp2,c2d@3,2Ghz/

Edytowane przez jurek911

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siema mam GALAXY 8800GT referencyjną KLIK ...na PCB w prawym górnym rogu bodajże jest miejsce na zworkę... czy ma ktoś taką karte i wie do czego ona służy? tak czy tak sam sprawdzę, ale chciałem zapytać bo może ktoś już to rozgryzł :wink:

jeśli chodzi o OC to słabo dość... rdzeń 730 po BIOS modzie 1,1v a pamięci nic nie idą :? może ta zworka poprawiłaby OC?

Edytowane przez sentex

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie jak mozna zmienic obroty wiatraka na 8800 GTS 512Mb ? Zawsze zmienialem Riva Tunerem - a tu niestety nie mozna ;( Karta BFG a Riva Tuner ver 2.06

na pewno można UPDATE: na GTS, jak widzi karte czyli wstawiłes 600h ...

a moze właśnie wystarczy dodać te nieszczęsne 600h

Edytowane przez lama1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lama1 napisał(a):

na pewno można, jak widzi karte czyli wstawiłes 600h ...

No nie tak do konca na pewno... U mnie na Gigabyte tez RT nie da rady zmienic predkosci wiatraka, ani na auto ani na sztywno na jaka kolwiek inna wartosc... non stop 100% bez wzgledu na zmiany...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sentex napisał(a):

Siema mam GALAXY 8800GT referencyjną KLIK ...na PCB w prawym górnym rogu bodajże jest miejsce na zworkę... czy ma ktoś taką karte i wie do czego ona służy? tak czy tak sam sprawdzę, ale chciałem zapytać bo może ktoś już to rozgryzł :wink:

na to pytanie zna odpowiedz pewnie tylko nvidia. :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zamontowałem właśnie thermalrighta hr-03 gt :D

na niego zamontowałem papsta 92x92 puściłem go na 900rpm

temperatury podaje w porównaniu do zalman vf-900cu@2100rpm (w miare cicho ustawiony...)

thermal idle 43C load 60C

zalman idle 48-50C load 82C

różnice moim zdaniem są duże no i przedewszystkim jest cisza pozbyłem się tego zalmanowatego "buczka"

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pigipon napisał(a):

na to pytanie zna odpowiedz pewnie tylko nvidia. :rolleyes:

podobno zwieksza napęcie na GPU..przestawiali na xtreme --poszukaj

zaodrze244 napisał(a):

o kurcze ale to ogromnie wygląda..to chłodzenie..:-) a może tak wc ?

mniejsza i zabawniej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lama1 napisał(a):

podobno zwieksza napęcie na GPU..przestawiali na xtreme --poszukaj

Zakładałem przed chwilą zworkę na swoją kartę i nie podnosi napięcia na gpu cały czas jest 1.09 w gierce, na ramach nie sprawdzałem :-P

lama1 napisał(a):

o kurcze ale to ogromnie wygląda..to chłodzenie..:-) a może tak wc ?

mniejsza i zabawniej

myślałem o tym i stwierdziłem że szkoda mi kasy, to chłodzenie co mam to wiadomo nie kupiłem tego na raz tylko nazbierało się przez lata... hehehe i jest cicho i wydajnie teraz tylko te cholerne dyski słysze, ale na ssd mnie nie stać hehehe...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zaodrze244 napisał(a):

Czy ktoś z Was wie czym dokładnie odtłuścić kości pamięci i inne elementy przed przyklejeniem radiatorów??

Woda kolońska i jazda mi to pomogło i do dzisiaj mi trzymają radiaxy polecam ten zabieg

pozdrawiam rafiki20

Edytowane przez rafiki20

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zaodrze244 napisał(a):

Czy ktoś z Was wie czym dokładnie odtłuścić kości pamięci i inne elementy przed przyklejeniem radiatorów??

aceton -rozpuszcza organiczne zwiazki..ale lepiej spr.czy nie rozpuści przy okazji innych elem.

Choc na chemii znam sie trochę..ale sam uzywać wolę sprawdzonych sposobów, np.

http://www.cooling.pl/arctic-silver-arctic...rodukt,835.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lama1 napisał(a):

aceton -rozpuszcza organiczne zwiazki..ale lepiej spr.czy nie rozpuści przy okazji innych elem.

Choc na chemii znam sie trochę..ale sam uzywać wolę sprawdzonych sposobów, np.

http://www.cooling.pl/arctic-silver-arctic...rodukt,835.html

Dzieki :D jeszcze dzisiaj sobie to zamówie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Własnie planuje zakup gf 8800gt, bo na moim obecnym 8600 w crysisa na godnych detalach nie pogram. Caly czas czekalem na 9800 ale jak dowiedzialem sie ze ma wyjsc 2 drugiej polowie roku to zwatpilem. Chce kupic palita 8800gt Sonic za 830zł. Jak myslicie dobra cena? Wstrzymac sie jeszcze troche czy brac? I jeszcze 1 kwestia: czy oplaca sie dokladac prawie 100zl na super sonic. Dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem Ci tak

W tej chwili mam 3 x GT w domu i najlepiej kręci się referent

Możesz mu dać biosmoda / zmieniasz chłodzenie i w okolice 740-750 na gpu powinieneś się wstrzelić

Drugą mam Palita z ich chłodzeniem. 700/1720/2000 - czasem wywala artefakty czasem nie

Trzecia to wersja sonic która ma na starcie 650/1900

Liczyłem na conajmniej 740 na gpu a tutaj na 710 i pamiątkach 2010 wywala

Jak tyle czekałeś, to możesz jeszcze troche poczekać na nowe AC S1

Wtedy referent (gigabyte/bfg/palit) i kręcisz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wlasnie moj tajny plan zakłada kupienie najtanszego referenta i od razu zmiana chlodzenia na S1 (ktorego nigdzie nie ma, wie ktos kiedy bedzie mozna go kupic i w jakiej cenie ?). Tylko nie wiem jakiej firmy polecacie kupic tego referenta ? Moze byc inno 3d bo z tego co widze sa bardzo tanie i wlasnie referenty? Paliciaki maja stickera na chlodzeniu i niektore wersje maja piszczace cewki? Za to znowu Gigabyte ma cos z wentylami ktore wieja ciagle na 100% a znowu Galaxy ma 2x6PIN zasilanie (troche przerost formy nad trescia jak dla mnie).

Edytowane przez Symbian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

flood napisał(a):

Do usuwania pasy, odtłuszczania - alkohol izopropylowy.

ja też go polecam.

Symbian napisał(a):

No wlasnie moj tajny plan zakłada kupienie najtanszego referenta i od razu zmiana chlodzenia na S1

Brawo! To najlepsza opcja ;)

Blazejj napisał(a):

Palit referencyjny nie ma stickera

Potwierdzam B-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiezlak: czy masz jeszcze jakies info z użytkowania sparkla? jakie max temp widziałeś na nim? może naszło cię sprawdzić ile mniej C jest ze śmigłem? OC nadal bez zmian?

dziś sparkle pojawił się w moim "osiedlowym" sklepie po 799 PLN, więc już praktycznie nic nie stoi na przeszkodzi do zakupu, ale chce mieć wszystko zapięte na ostatni guzik :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lukaszex napisał(a):

Własnie planuje zakup gf 8800gt, bo na moim obecnym 8600 w crysisa na godnych detalach nie pogram. Caly czas czekalem na 9800 ale jak dowiedzialem sie ze ma wyjsc 2 drugiej polowie roku to zwatpilem. Chce kupic palita 8800gt Sonic za 830zł. Jak myslicie dobra cena? Wstrzymac sie jeszcze troche czy brac? I jeszcze 1 kwestia: czy oplaca sie dokladac prawie 100zl na super sonic. Dzieki

Jeśli chcesz wydać na kartę ok 800zł to zastanowiłbym się również nad Palitem z 1GB, bo można już je znaleźć za 849złm a być może nawet taniej. Jak będziesz miał trochę farta to trafisz na pamięci samsunga - komuś tu poszły na 2200MHz. A ta plomba to podobna zwykła naklejka bez żadnych "pułapek" i można ją po prostu odlepić, a w razie potrzeby nakleić ponownie.

Ja przynajmniej takiego Palita sobie zamówiłem. Jutro powinien być u mnie.

Edytowane przez przemo3642

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi