Skocz do zawartości
cavarr

Geforce 8800GT 256/512MB

Rekomendowane odpowiedzi

Te ceny w komputroniku rzucają na kolana, karty można dostać conajmniej 100 mniej w normalnym sklepie!

Zastanawiają mnie słabsze wyniki tych kart nawet na mocnych procach mój GB ma conajmniej 12300pkt w 3DMarku06

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zabrałem się za OC mojej karty. Oto wyniki jakie udało mi się uzyskać:

- core: 800 MHz

- shader: 2000 MHz

- MEM: 1000 MHz (2000 DDR)

Szczerze mówiąc wyniki mnie zaskoczyły. Wszystko jest stabilne, bez artów, przechodzi 3dMarka 5 razy pod rząd. Wynik w 3dMarku na screenie to 12177, wcześniej miałem 12343 (kwestia restartu systemu). Dodam jeszcze później screen z temp. w Furmarku.

Dołączona grafika

:blink: ładnie i to tylko na napięciu 1.2V ?? chłodzenie standard ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze mówiąc wyniki mnie zaskoczyły. Wszystko jest stabilne, bez artów, przechodzi 3dMarka 5 razy pod rząd. Wynik w 3dMarku na screenie to 12177, wcześniej miałem 12343 (kwestia restartu systemu). Dodam jeszcze później screen z temp. w Furmarku.

Dołączona grafika

Hm...wyniki OC ladne...tylko wynik smarka nieladny jak na takie takty ;) Zapusc 3dmarka03 w petli (1600x1200, AF 16x + AA 4x) i zobacz czy sie nie wywali a potem pusc benchamark z Crysisa tak zeby przeszlo z 15-20 loopow :) Bo wydaje mi sie ze nie jest to stabilne (smark05 i furmark marnie wylapuja niestabilnosci)...niestabilnosc moze tez przejawiac sie spadkiem wydajnosci...

...a jesli jest stabilne to gratuluje dobrej sztuki karty...moje Galaxy 8800GT moze pomarzyc o takich taktach :)

Edytowane przez Klosiak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołączona grafika

Na jakim napięciu masz takie wyniki? Bardzo wysoko core i shadery poszly jesli to prawda choc masz zastanawiajace wyniki z tego 3d marka.... chodzi mi o SM2.0 i HDR/SM3.0 zobacz w moim sigu ile mi wyszlo , na sporo nizszych zegarach przeciez

edit

gamer hud mowi 1,2v jeśli tak , to wow

Edytowane przez sledziq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołączona grafika

Wynik mnie nie zaskakuje. U mnie bylo dokładnie to samo....

Procesor w 3d06 to podstawa.

Takie OC nie ma w ogole sensu (na takim procu).

Szkoda grafy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie mam takie pytanie kupiłem ostatnio kartę XFX 8800GT Alpha Dog Edition model YDQ4 i wszystko było by spoko gdyby nie to że karta według producenta (dane ze strony) powinna mieć Shadery ustawione na 1600 a ma na 1500Mhz co jest grane ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja niestety mam problemy ze swoim 8800gt :S Mam kartę od Galaxy CM HP i niby wszystko jest ok , 3dsmarka przechodzi bez problemu z wynikiem prawie 12k , w Xp też wszystko spoko ale problem występuje w grach :S Black screeny , albo teraz pink screen wywaliło :S czytałem o tym problemie ale nie wiem czy istnieją jakieś rozwiązania :S Mój komp to :

e2160@2900

2 Gb OCZ Platinium rev.2

Abit Ip35

8800gt

Seagate 160 gb

amacrox warrior ax400

aha stery to 169.21 ;)

Edytowane przez dred

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja niestety mam problemy ze swoim 8800gt :S Mam kartę od Galaxy CM HP i niby wszystko jest ok , 3dsmarka przechodzi bez problemu z wynikiem prawie 12k , w Xp też wszystko spoko ale problem występuje w grach :S Black screeny , albo teraz pink screen wywaliło :S czytałem o tym problemie ale nie wiem czy istnieją jakieś rozwiązania :S Mój komp to :

e2160@2900

2 Gb OCZ Platinium rev.2

Abit Ip35

8800gt

Seagate 160 gb

amacrox warrior ax400

aha stery to 169.21 ;)

W Twoim pytaniu brakuje podstawowych informacji. Podałeś objawy, a nic na temat:

ustawień grafiki,

temperatur,

chłodzenia gpu

chłodzenia pcb, przewiewności budy itd, itp...

Przy czym nawet jak to wszystko tu podasz, to i tak nie licz na odpowiedź i rozwiązanie, bo póki co go nie ma.

Takie objawy się posiadaczom 8800GT pojawiają, ale w najróżniejszych okolicznościach!

(U mnie występowało to TYLKO przy bardzo dużym OC, a BS tylko w grze Assassin's Creed.)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To sorry :D się nie myśli i tak jest :P

grafa na default , chłodzenie gpu to tak jak pisałem Coolermaster Heatpipe , buda to Modecom Step 205 czyli tanie badziewie , a co do temperatur to w grach odnotowałem najwięcej 65* przy Crysisie , a w FUR teście po minucie było 80* :D A mnie wali takimi błędami w Medieval 2 , czasami ale bardzo żadko w Wiedźminie , w CoD 4 , o dziwo w STALKERZE raz się tylko zawiesiło ale obraz był więc myślę że to wina gry a nie karty ;) czyli to wina sterowników ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To sorry :D się nie myśli i tak jest :P

grafa na default , chłodzenie gpu to tak jak pisałem Coolermaster Heatpipe , buda to Modecom Step 205 czyli tanie badziewie , a co do temperatur to w grach odnotowałem najwięcej 65* przy Crysisie , a w FUR teście po minucie było 80* :D A mnie wali takimi błędami w Medieval 2 , czasami ale bardzo żadko w Wiedźminie , w CoD 4 , o dziwo w STALKERZE raz się tylko zawiesiło ale obraz był więc myślę że to wina gry a nie karty ;) czyli to wina sterowników ??

No w pierwszej kolejnosci sprawdz inne stery.

Gry tez mozesz miec zbugowane - zalezy z jakiego są źróełka...

Źle świadczy jednak o karcie to, ze wywala Ci to na def'ie.

Jak zmiana sterów nie pomoze, to musialbys sprawdzic ta karte u kogos znajomego... bo potem to juz tylko serwis chyba...:/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jakie stery inne mogę wypróbować ??

edit:

wgrałem stery od sidebanda , a dokładniej 174.53 i jak na razie jest OK . zobaczymy jak będzie później ;)

Edytowane przez dred

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Karta wreszcie dotarla. Jak na moją gowniana bude, to temperatury naprawde mnie mile zaskoczyly, 45*C w idle i 65 pod obciazeniem. Chlodzenie bezglosne. Nic nie piszczy. Wlasnie zabieram sie za format, bo w smarku 05 mam 17500, a w 06 12k (1440x900), czyli marnie jak na takie takty. Jakie sterowniki są najlepsze do crysisa? Siedzę aktualnie na sideband'owskich (pozdrawiam) 174.40. System to win xp sp2 32 bit.

Edytowane przez darkx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dołącze się do dreda - ja, pink, black screeny mam normalnie podczas przeglądania windowsa a w NHLu 08 (ja w warcrafcie tego nie zauwazylem) potrafi się zrobić zwykły freeze a np. 8h Video Card Stability Testerem wytrzymuje max temperatury. Strasznie dziwna sytuacja, bo niby jak mam oddać do serwisu to nawet nie wiem jak określić problem. Stery od Nvidii 169.21

Edit: W pesie tez zwiecha , chyba niedlugo sprawdze te sterowniki co wgrywał @dred

Edytowane przez szpala

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Karta wreszcie dotarla. Jak na moją gowniana bude, to temperatury naprawde mnie mile zaskoczyly, 45*C w idle i 65 pod obciazeniem. Chlodzenie bezglosne. Nic nie piszczy. Wlasnie zabieram sie za format, bo w smarku 05 mam 17500, a w 06 12k (1440x900), czyli marnie jak na takie takty. Jakie sterowniki są najlepsze do crysisa? Siedzę aktualnie na sideband'owskich (pozdrawiam) 174.40. System to win xp sp2 32 bit.

na Twoim procu nawet jak zrobisz karte na 800/2000/2100 to nie masz szans na 13tysiecy. 12,5 tys to normalny wynik w 3d06 wiec nie wiem o co Ci chodzi z tym marnie... (no chyba, ze chcesz zrobic 40tys jak kolega wczesniej... hahahaha)

a co do sterów

ja mialem dlugo 169.09 i one dawaly wiekszego kopa w crysis niz 169.21

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zauwaz, ze u mnie jest mniejsza rozdzialka ;) Poza tym wynik w smarku 05 mnie zmartwil - to tylko 3k wiecej, niz na 8600gt ;/ Wiem, ze mnie proc ogranicza, dlatego nie bede katowal karty powyzej tych taktowan (dorzuce jakies radiatory na memki i moze troche podbije). Mialem te 169.09 na 8600gt, skoro tak chwalisz, to pewnie do nich wroce ;) Thx.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zauwaz, ze u mnie jest mniejsza rozdzialka ;) Poza tym wynik w smarku 05 mnie zmartwil - to tylko 3k wiecej, niz na 8600gt ;/ Wiem, ze mnie proc ogranicza, dlatego nie bede katowal karty powyzej tych taktowan (dorzuce jakies radiatory na memki i moze troche podbije). Mialem te 169.09 na 8600gt, skoro tak chwalisz, to pewnie do nich wroce ;) Thx.

sie nie przejmuj smarkami :) ona sa od CPU uzaleznione i tyle...tez mam na swojej 8800GT ~12500 w smarku06 na E2140@3.35GHz...

pozatym miedzy 8600GT a 8800GT jest przepasc w grach...sam mialem 8600GT Sonic+ po vmodach takze wiem co pisze ;)

co do sterow to uzywam najnowszych sterow beta od nV czyli 169.44 i problemow nie mam...a pink screenow i black screenow nie uswiadczylem ;) no moze poza tymi BLANK screenami (nie mylic z black ;) ) ktore mam w Unigine Sanctuary (pisalem o nich) ale to jest ewidentnie problem tego dema a nie karty graficznej :)

mam jeszcze jedna uwage do posiadaczy Galaxy 8800GT CM (tych z Heat-Pipe jak i tych bez...w kazdym razie chodzi o karty ze zworka do zmiany napiecia)...na tyle karty sa mosfety w rzadku za nimi taki maly podluzny scalak i mosfet...ostatnio sie temu wszystkiemu przyjrzalem i powiem szczerze ze grzeje sie toto jak cholera (zwlaszcza ten maly scalak)...dlatego dla swietego spokoju zalozylem na to wszystko radiatory...

karta na codzien chodzi u mnie na 720/1782/1008 (GPU - 1.3V) czyli bez rewelacji...wiecej nie ma sensu dawac...i w sumie z moich obserwacj wynika ze moja sztuka wiecej by nie chciala ;) no moze jeszcze z 10-15MHz na GPU i z 50MHz na MEM ale shadery wiecej nie pojda i basta...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sie nie przejmuj smarkami :) ona sa od CPU uzaleznione i tyle...tez mam na swojej 8800GT ~12500 w smarku06 na E2140@3.35GHz...

pozatym miedzy 8600GT a 8800GT jest przepasc w grach...sam mialem 8600GT Sonic+ po vmodach takze wiem co pisze ;)

co do sterow to uzywam najnowszych sterow beta od nV czyli 169.44 i problemow nie mam...a pink screenow i black screenow nie uswiadczylem ;) no moze poza tymi BLANK screenami (nie mylic z black ;) ) ktore mam w Unigine Sanctuary (pisalem o nich) ale to jest ewidentnie problem tego dema a nie karty graficznej :)

mam jeszcze jedna uwage do posiadaczy Galaxy 8800GT CM (tych z Heat-Pipe jak i tych bez...w kazdym razie chodzi o karty ze zworka do zmiany napiecia)...na tyle karty sa mosfety w rzadku za nimi taki maly podluzny scalak i mosfet...ostatnio sie temu wszystkiemu przyjrzalem i powiem szczerze ze grzeje sie toto jak cholera (zwlaszcza ten maly scalak)...dlatego dla swietego spokoju zalozylem na to wszystko radiatory...

karta na codzien chodzi u mnie na 720/1782/1008 (GPU - 1.3V) czyli bez rewelacji...wiecej nie ma sensu dawac...i w sumie z moich obserwacj wynika ze moja sztuka wiecej by nie chciala ;) no moze jeszcze z 10-15MHz na GPU i z 50MHz na MEM ale shadery wiecej nie pojda i basta...

Rowniez zainstalowalem te stery (169.44) i są bardzo w porzadku, na 174.40 mialem zwiechy w crysisie - nie polecam ;) Wlasciwie po formacie nawet mi sie smarkow nei chce instalowac - crysis plynnie smiga w very high (na dx9), wiec po co mi jakies smarki ;)

Mógłbyś zarzucić foto z zaznaczeniem tych grzejących się elementów na rewersie karty? Mam 4 wolne radiatorki od S2, i chetnie zrobilbym z nich uzytek. Z gory dzieki.

gdzie najtaniej i za ile kupie 8800gt 512mb ?

http://www.skapiec.pl/site/szukaj/?sz=&amp...amp;x=0&y=0

Za takie pytania powinny byc warny -_-

Edytowane przez darkx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam mam pytanie: jakie programy sciagnac do podkrecania ? mam Gigabyte 8800Gt 512 core2duo 2.66ghz i 2gb kingstone 1066.

podkrecal moze ktos ta karte ? jezeli trzeba dokladny model podam. z gory dzieki za odp.

Edytowane przez Minimal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi