sideband Opublikowano 28 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2007 (edytowane) pewnie wina sterów - wkońcu testowali na nowychTak to kwestia sterowników , w wic różnica jest na poziomie 30% w średnim fps , min fps wzrósł o ponad 50%. Już o tym pisałem , ale niektórzy nadal myślą , że bez oc GT już mają gtx-a i do tego za ok 800zł :wink: Edytowane 28 Października 2007 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pussik Opublikowano 29 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2007 (edytowane) A jeszcze takie małe spostrzeżenie, o którym nigdzie nie wspominałam. Nic wielkiego, no ale wyjasnienie między innymi, czemu tylko 700-730MHz wyciskają na GPU. 8800GT ma zaledwie 1.05V na rdzeniu. Gdzie GTS ma 1.29V, a GTX 1.325V. Wiadomo, że to już jest 65nm, a nie 90. ;) Ale jakby jej dać chociażby 1.2V i lepsze chłodzenie to moje oczekiwane 800MHz jest pewniakiem. jeszcze taka prośba do tych którzy już mają tą kartę. Zmierzcie te napiecia w koncu ! :D Edytowane 29 Października 2007 przez Pussik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 29 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2007 Asus GeForce 8800GT - ostre zamieszanie Karta syci :D http://www.in4.pl/recenzje.htm?rec_id=439 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pussik Opublikowano 29 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2007 Mój obrazek z Photoshopa :D :P Ok, jestem wyspana, popkorn i cole mam. Czekamy na GF8800GT. :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 29 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2007 (edytowane) W DX9: STALKER GT jest szybszy 2 razy od GTS 320 !! Karta po podkręceniu pokonała GeForce'a 8800GTX. W przełożeniu na gry będzie różnie. Tam gdzie do 8800GTX traciła dość dużo, jak na przykład w STALKERZE, to nie przegoni ale w innych grach już jest w stanie osiągnąć jego poziom np. w BioShock w 1920x1200 55,4 FPS (GTX: 54,8). Oto mamy kartę w cenie około 850 zł, która wygrywa wszystko co jest do wygrania, bijąc GeForce'a 8800GTS 320 kosztującego około 1000-1150 zł na głowę, bez problemu rozprawiając się z droższym o 450 zł GeForcem 8800GTS 640, pokonując też sporo droższe karty konkurencji AMD/ATI - Radeony HD 2900 i zbliżając się z wydajnością do dwukrotnie droższego GeForce'a 8800GTX. za in4.pl Edytowane 29 Października 2007 przez Cmx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spoxxx Opublikowano 29 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2007 o ile cm ta karta jest dluzsza od 7900 gsa ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 29 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2007 ma 23cm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 29 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2007 Dali troche [gluteus maximus] z testem w Crysis ale tak to czasem bywa z testami na szybko. Szkoda tez ze nie widze temperatur z petli 2k6. Pussik Wiadomo, że to już jest 65nm, a nie 90. Ale jakby jej dać chociażby 1.2V i lepsze chłodzenie to moje oczekiwane 800MHz jest pewniakiem. Oj nie wiem czy wtedy nie musialabys sie rozgladac za duetem HR-03 i delta [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 29 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2007 cholerka... chyba będzie trzeba sprzedać gtsa :( Ktos jeszcze chetny na 24h ZPP za posty nie wnoszace nic do dyskusji? :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spoxxx Opublikowano 29 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2007 ma 23cma jakos dlugosci gsa nie moge sie doszukac wie ktos moze ?? , i w ogole ktos wie w jakich od dzisiaj sklepikach jest ona dostepna ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 29 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2007 chyba 19cm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 29 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2007 a jakos dlugosci gsa nie moge sie doszukac wie ktos moze ?? , i w ogole ktos wie w jakich od dzisiaj sklepikach jest ona dostepna ?? GTS ma 21cm, ciekawe czy będzie możliwość odblokowania brakujących ;) 16 SP. Jak wiadomo nowym GTS ma być zbudowany na bazie G92 i ma posiadać 128SP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość amapi3d Opublikowano 29 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2007 hmm tak czytam te recke na in4 i jesli faktycznie karta jest tak wydajna jak tam pisza kupowanie uzywanego 8800gts staje sie nieoplacalne jesli kwota przekroczy 550-600zl :/ wspolczuje wlascicielom kart z serii 8800gts/gtx. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pussik Opublikowano 29 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2007 G92 takes the stage - ASUS EN8800GT 512MB video card review :) Kolejna teraz to bedzie rosło jak grzyby po deszczu. A własnie pada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 29 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2007 A ja jeszcze powiem ze vmod na ta karte nie bedzie taki trudny :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spoxxx Opublikowano 29 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2007 GTS ma 21cm, ciekawe czy będzie możliwość odblokowania brakujących ;) 16 SP. Jak wiadomo nowym GTS ma być zbudowany na bazie G92 i ma posiadać 128SPno wlasnie mi chodzi o roznice miedzy 7900gs a 8800gt bo nie wiem czy mi do obudowy sie zmiesci wsumie o ile dluzsza jest 8800gt od 7900gs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 29 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2007 GTS ma 21cm, ciekawe czy będzie możliwość odblokowania brakujących ;) 16 SP. Jak wiadomo nowym GTS ma być zbudowany na bazie G92 i ma posiadać 128SP Od czasów kart z serii 7 odblokowywanie stało się niemożliwe, bo jednostki są wyłączane fizycznie a nie programowo ;) Więc wątpie aby się dało w przypadku 88gt coś odblokować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 29 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2007 no wlasnie mi chodzi o roznice miedzy 7900gs a 8800gt bo nie wiem czy mi do obudowy sie zmiesci wsumie o ile dluzsza jest 8800gt od 7900gs Wygląda na to, że o 3cm. GS ma 20cm a GT 23cm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spoxxx Opublikowano 29 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2007 Wygląda na to, że o 3cm. GS ma 20cm a GT 23cm.no to sporawa jest nie powiem a teraz zostaje dylemat czy czekac pare dni na galaxy czy palita , czy tez teraz brac pierwsze referencyjne wypusty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 29 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2007 (edytowane) no to sporawa jest nie powiem a teraz zostaje dylemat czy czekac pare dni na galaxy czy palita , czy tez teraz brac pierwsze referencyjne wypusty Zostaje jeszcze problem którego referenta bo są różnice w OC i długości gwarancji (2 vs 3 lata). Ja bym obstawiał EVGA lub ASUSa ale te są najdroższe :-P PS ASUS ma w komplecie portfel a mój się akurat rozleciał :lol2: Edytowane 29 Października 2007 przez epoxer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 29 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2007 jest na co czekac - ale i tak poczekam na nowego GTS-a :D to bedzie sieczka - pewnie zmiecie GTX a moze i ultry:D przy cenie do $400 to warto brac przy niskim kursie dolara:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keniger Opublikowano 29 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2007 Jakich 400? GTS ma kosztować 305$. Nie piszcie herezji :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 29 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2007 Jakich 400? GTS ma kosztować 305$. Nie piszcie herezji :)wiem ale nawet jesli cena okaze sie troche wyzsza to i tak sie oplaca;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VICTORious Opublikowano 29 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2007 epoxer to nie jest portfel tylko etui na płyty CD/DVD ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 29 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2007 A ja jeszcze powiem ze vmod na ta karte nie bedzie taki trudny :rolleyes: juz sprawdzone czy na razie przypuszczenia na podstawie obrazkow? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pussik Opublikowano 29 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2007 Wszyscy piszą ze GT ma 23cm. ;O Cz ktoś to wogóle zmierzył?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 29 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2007 (edytowane) A widzieliscie to: http://cgi.ebay.co.uk/nVIDIA-GeForce-8800G...2QQcmdZViewItem 175 funciakow i 8800GT jedzie do wlasciciela z Chin :) przy obecnym kursie to okolo 850 zeta. EDIT: Pussik - przeczytalem Q&A przy tej aukcji - ostatnie: Q: Hi, how long is the card in centimeters pls. [...] A: Hi, the card is 23 centimeters long[...] Chociaz ani slowa, zeby sprzedawca to zmierzyl wlasnorecznie :) Edytowane 29 Października 2007 przez odbytorq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pussik Opublikowano 29 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2007 No i czym tu się podniecać? Za miesiac połowa forumowiczów będzie miała w sigu 8800gt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 29 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2007 Jest jakas nadzieja, ze normalne sklepy beda dzisiaj mialy ty grafy? Czy pozostaje kupic przez net? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satoshie Opublikowano 29 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2007 W recenzji na vr-zone pisali, że nie mogli uruchomić SLI na EVGA 680i :? We've tried to run the 8800GT in SLI mode with an EVGA 680i mainboard and the Asus P5N32E-SLI, but was only greeted with a single card in Vista's device manager despite our various attempts to rectify this problem. All users who wishes to buy a couple of 8800GT cards should take note, G92 SLI doesnt seem to be quite working with the 680i chipset in Vista just yet. Trochę mi to pokrzyżowało plany, nic czekam na kolejne sterowniki i zobaczę jak rozwinie się sytuacja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...