nrl Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2009 dzieki za info ale już sobie poradziłem- nie ma to jak evga precision -całkiem fajny program nawet jak mam zotaca :lol2: gputool równiez działa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2009 (edytowane) gputool równiez działanie ma regulacji shaderów tylko memki i gpu ps. przy okazji chciałem się pożegnać w tym temacie- moje 8800gt ma już nowego właściciela :wink: Edytowane 22 Maja 2009 przez 99tomcat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavel54 Opublikowano 28 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2009 Mam problem z 8800gt, a mianowicie gdy włącze w jakiejś grze AA to albo sie obraz rypie albo freezy są :blink: a bez AA działa normalnie, dodam że byla krecona do 700/1600/1000 ale na default tez sie sypie, stery oczywiście najnowsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 28 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2009 Zobacz starsze stery. Przeczyść kartę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavel54 Opublikowano 28 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2009 Zobacz starsze stery. Przeczyść kartę. Karta właśnie czyściutka bo niedawno składałem blaszaka i ją wyczyściłem chłodzenie 2 slotowe temp rdzenia 50-60 stopni, na starszych sterach też się krzaczy :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shymeq Opublikowano 31 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2009 Wczoraj z nudów przy okazji czyszczenia kompa dołożyłem na 8800GT 2giego Acutake 12cm, do tego troche większe OC i w 3dMarku06 pękło 15 000 pkt :wink: kartę męczyłem róznymi programami i max temp to 69 stopni. Przy zwiększonym napięciu rdzenia zworką. Taktowanie 756/1890 mem 1123 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 4 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2009 (edytowane) Po 20 minutach grania w Crysis, gra staje w miejscu, po minucie robi się kolorowo. I w końcu wywala do windy (obraz cały rozpieprzony, rozdzielczość 640x480 i błąd "sterownik nv4 przestał działać skontaktuj się..." Wczoraj robiłem formata (przed tym tez błąd wyskoczył) Sterownik najnowszy (z resztą innego nie ma). Karta bez OC. Sprzęt jak w sigu. XP 32. Ocb? Edytowane 4 Czerwca 2009 przez Sopel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 4 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2009 Jakie temp.? Przeczyść ja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 (edytowane) Temp: Idle 65*C Stres od 78 do 92*C (Crysis) 1280x1024 High Edytowane 5 Czerwca 2009 przez Sopel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IbanezRG Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 kolego to wina imo koszmarnych temperatur, które osiągasz.. szczerze to nie rozumiem jak to mozliwe, mój model w idle ma 46stopni po mocnym OC 48 a w stresie po oc na 740 1868 2100 68/70 stopni... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 Crysis tak się zachowuje jak za bardzo ocujesz kartę, najczęściej pamięci. Zmniejsz zegary puść wentyl na 100% i stestuj jak działa to zanczy, że musisz wyczyścić kartę bądź zmienić pastę termoprzewodzącą a tempy rzeczywiście wysokie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 Może ta karta tak ma? Standardowe zegary 700/2000. Błąd nie wyskakuje za każdym razem. Wentyl podczas grania chodzi na 100%. Zmniejszenie zegarów to będzie ostateczność... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczYpior_n1 Opublikowano 9 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2009 (edytowane) Szukałem troche po necie, ale nie znalazłem konkretnych informacji. Jeżeli bym chciał z mojego Gigusia puścić sygnał HDMI do TV (przez przejściówke DVI --> HDMI) to wiem, że dźwięku nie bedzie. I teraz pytanko: Którędy z Audigy SE i jakim kablem wypuścić dźwięk do gniazda SPDIF w grafie? Edytowane 9 Czerwca 2009 przez DejwiT11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piro987 Opublikowano 10 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2009 (edytowane) Witajcie Mam problem z moją 8800gt, a mianowicie ostatnio zaczeły się pojawiać artefakty, żadko ale przy dłuższym graniu zawsze coś wyskakiwało. Pare dni temu zainstalowałem Simsy 3 ( tak aby zobaczyć co nowego xD ) i po kilkunastu minutach grania taki oto widok mi się pokazuje. A mój sprzęt to : PDC E2160 @ 3.0 Ghz Gigabyte P35 DS3L Patriot 2GB 800@1000 Mhz oraz gwóźdź programu Galaxy 8800GT z radiatorem od coolermastera Grafika nie kręcona, temperatury w stresie to : GPU - 76*C Pamięci - 68*C Chciałbym się dowiedzieć czy to napewno grafika zawodzi juz czy może coś innego, i czy jest jakieś rozwiązanie tego problemu. Edytowane 10 Czerwca 2009 przez Piro987 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 10 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2009 Sopel i piro, jakie macie chłodzenia. Upewnijcie się że poza chipsetem i pamięciami również sekcja zasilania jest odpowiednio chłodzona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piro987 Opublikowano 10 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2009 Tak wygląda moja karta http://www.benchmark.pl/obrazki/rzut_okiem..._8800GT_256.jpg Na pamięciach brak radiatorków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 10 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2009 Mógłbyś testowo przykleić jakieś radiatorki i ustawić wiatrak na 100%, nie gwarantuje że to pomoże ale można sprawdzić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 13 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2009 Czy jesli karta ma defaultowo 1.1v to mozna spokojnie puscic jej 1.05v jak nie krece? Bedzie to mialo jakiekolwiek odzwierciedlenie w temperaturach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzychxp Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 (edytowane) domyslam sie że mam problem z zasilaczem, ale byc moze ktos cos wie, np ze to karta powoduje problem. sytuacja wyglada nastepujaco - raz przyszedłem do domu (komp 24/7) i jest wyłączony, nie wiedząc co sie stało próbuje włączyc i nic, kiedy naciskam power wiatraczek lekko się ruszy (o kilka milimetrów) i koniec reakcji kompa, poodłączałem kilka podzespołów i nic, dopiero jak odłączyłem karte (8800GT) - oczywiscie tylko kabel od dodatkowego zasilania (karta ogolem chodzi tzn wiatraczek na neij sie kręci ale bez dodatkowego zasilania nie ma szans aby sie uruchomiła i wyswietliła obraz) komp chodzi wlasnie dopiero po zrobieniu tego co mowie, było to testowane na chief 450w (stosunkowo nowy, 6 miechów?), zmieniłem na MC FEEL3 ale 350W i reakcja jest taka sama. wnioskuje, że Chief jest "przepalony" (stracił moc), a FEEL po prostu jest za słaby... a moze jednak t o cos innego ? chodzi o sam objaw nie włączania się kompa (brak reakcji na power) przy podpiętej karcie 8800GT. Edytowane 23 Czerwca 2009 przez korzychxp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPEEDY2005 Opublikowano 29 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2009 Ma ktoś może BIOS do 8800GT ze zwiększonym napięciem ponad 1,1V? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaMeX_EX Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2009 Witam Ile max teraz mogę zapłacić za 8800GT ASUS z Glaciatorem + trochę gwary z całym kompletem? Mam blisko do kupienia i zastanawiam się ile najwięcej mogę mu dać za niego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blasphemy Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2009 Troche tzn ile? Imo około 280-300zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzynek1 Opublikowano 5 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2009 jakie chłodzenie wodne polecacie na tą kartę ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość enebene Opublikowano 6 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2009 poda mi ktos wymiary otworow chlodzenia z modelu galaxy 88gt coolermaster?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blasphemy Opublikowano 6 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2009 poda mi ktos wymiary otworow chlodzenia z modelu galaxy 88gt coolermaster?? Taki sam jak w referencie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość enebene Opublikowano 8 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2009 witam galaxy cm 88gt 512 nie dziala bez zworki? na ~1,1 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smiglo83 Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2009 Panowie duzy problem! Po wymianie chłodzenia z referenta na AC S1 Rev 2 głośniczek na karcie piszczy. Wydaje jednostajny przenikliwy pisk. karta przed zalożeniem S1 była czyszczona z pozostałości po referencie. Jakieś pomysły co może jej dolegać?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yeyoo Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2009 sprawdz 2 opcje: - podlacz stockowy wentylatorek do karty i odpal kompa - odkrec s1ke i sprawdz czy nie ma mechanicznych uszkodzen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smiglo83 Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2009 Dobra problem rozwiązany (nie podpięty kabel PCI-E). Ale wystapił inny "problem". Siedzę obecnie na W7 i instalowałem zmodowane stery od SB Live! 24 bit. Nagle BSOD i reset. A teraz najciekawsze karta zaczeła sypać artefaktami już od uruchomienia kompa. Zamiast ekranu POST mam ferię kolorowych kwardacików ( wybaczcie ale nie potrafię tego inaczej nazwać). Dziwię się czemu instalacja sterownika od dzwięku mogła wywalić karte graficzną?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość enebene Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2009 (edytowane) mam karte od blasphemy i co? i moje wielkie zdziwienie, kolega mial slaby zasilacz, albo nie wiem, ale mowil ze jego egzemplarz to padaka a mi karta bez przelozenia zworki (jest na pozycji z trojkacikiem przy pcb, a to def (prawda?)) leci juz 700/1700/2060 i ide dalej ;) jest na forum uzytkownik 88gt galaxy ktory angazowal lutownice? pozdr Edytowane 12 Lipca 2009 przez enebene Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...