Skocz do zawartości
cavarr

Geforce 8800GT 256/512MB

Rekomendowane odpowiedzi

Wie juz ktos czy chlodzenie z serii 7800/7900 bedzie kompatybilne z tym nowym GT ?????

Mam bloczek swiftecha , bez mocowania na karty 8.... . Ale gdzies tu sie przewijalo ze troche pozmieniali z rozstawami i starsze wersje podobno maja pasowac. Moze ktos potwierdzic ?

jeśli będzie pasować to rewelka bo w szafie kurzy mi się Accelero X1. chyba, że nie da rady schłodzić tego potworka? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gigabyte GeForce 8800GT, 512MB GDDR3 (256 bit), HDTV&DualDVI, PCI-E, BOX w komsadzie juz po 940 zl a w devcomie jeszcze lepiej po 1075 zl, zgodnie z przewidywaniami ceny rosna dzieki naganiaczom typu komputronik.....

Edytowane przez lukas666

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najtaniej w Komsad'zie jest ASUS EN8800GT/G/HTDP/512M/A PCI-E 512MB HDTV za 880zł. Realizacja zamówienia od 5 listopada. Jest co prawda jeszcze zotac - 850zł i Palit - 860 ale nie ma kontretnego terminu dostawy. Więc jak ktoś ma ochotę to radzę się spieszyć :)

Edytowane przez Keniger

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nvidia's 8800GT pricing treats Europeans as second-class citizens

A na marginesie

Nevertheless, it might pay up to wait for Crysis, since we heard of possible bundle deals between Crytek and AIBs. So, you might get Crysis and 8800GT for today's 8800GT asking price.

Edytowane przez MariuszDW

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wychodzi na to że nie opłaca się kupować

8800gtx tylko dla maniaków

8800gt za więcej niż 800zł

8800gts 640mb do 700zł

8800gts 320mb do 600zł

Trzeba jeszcze pamietać że nie dlugo pojawi sie 8800gt 256mb który jeszcze bardziej namiesza ze wzgledu na to że trafi do wiekszej liczby użytkowników o ile cena wyniesie +/- 650zł

:lol2:

Za 600zl to bym nawet nie myslal o sprzedazy.

Wy(my) cwaniakujecie/my bo znacie rynek, sytuacje itd.

A zwykly kowalski wchodzi na allegro i sie za glowe lapie, bo tak gts w dol polecialy, wczoraj sprzedalemz a 850 swojego od reki. Koles sie pytal co to sie dzieje, powiedzialem ze nie wiem sprzedaje bo potrzebuje kasy!

Dopoki na allegro i w sklepach nie ma 8800gt (do kupienia od reki, za normalna cene) dopoty imho nie ma co zjezdzac z cena gts...

za 600zl...tia a za 550 nowy 8600gts;]

Nie przesadzacie? ceny o jakich tu szczepanie piszesz imho beda za MIESIAC , teraz ktos kto sprzedaje taniej imho panikuje;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:lol2:

Za 600zl to bym nawet nie myslal o sprzedazy.

Wy(my) cwaniakujecie/my bo znacie rynek, sytuacje itd.

A zwykly kowalski wchodzi na allegro i sie za glowe lapie, bo tak gts w dol polecialy, wczoraj sprzedalemz a 850 swojego od reki. Koles sie pytal co to sie dzieje, powiedzialem ze nie wiem sprzedaje bo potrzebuje kasy!

Dopoki na allegro i w sklepach nie ma 8800gt (do kupienia od reki, za normalna cene) dopoty imho nie ma co zjezdzac z cena gts...

za 600zl...tia a za 550 nowy 8600gts;]

Nie przesadzacie? ceny o jakich tu szczepanie piszesz imho beda za MIESIAC , teraz ktos kto sprzedaje taniej imho panikuje;]

dokladnie nie ma co za bezcen sie wyprzedawac, ja za swojego 8800gts dalem 5 mieszkow temu 1150 zl a sprzedalem dzisiaj za 1100 :P Edytowane przez lukas666

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra Panie/Panowie: kto napisał do Komputronika co sądzi o jego cenach na 88GT ? :E

Bo cena spadła za Gigabyte'a i Asus'a do 999zł + znaczek, że cena w dół idzie :E

NIC CZEKAC NA PALITA Z 3-FAZOWYM ZASILANIEM CHYBA ZE KTORYS JESZCZE Z TYCH MA TAKOWE, NIE WIECIE PRZYPADKIEM, JA JUZ WZIOLEM KREDYCIK GOTOWKOWY 1000 ZŁ I CZEKAM NA ROZWÓJ WYDZARZEN ORAZ INFORMACJIE DO ILU SIE KRECA aSUSY CHOC PODOBNO NIEZLE JEDNAK CHYBA WOLE TEGO PALITA BEDZIE CHLODNIEJ STABILNIEJ PRZY OC I ZYWOTNIEJ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NIC CZEKAC NA PALITA Z 3-FAZOWYM ZASILANIEM CHYBA ZE KTORYS JESZCZE Z TYCH MA TAKOWE, NIE WIECIE PRZYPADKIEM, JA JUZ WZIOLEM KREDYCIK GOTOWKOWY 1000 ZŁ I CZEKAM NA ROZWÓJ WYDZARZEN ORAZ INFORMACJIE DO ILU SIE KRECA aSUSY CHOC PODOBNO NIEZLE JEDNAK CHYBA WOLE TEGO PALITA BEDZIE CHLODNIEJ STABILNIEJ PRZY OC I ZYWOTNIEJ

ale czemu na niego krzyczysz? :lol:

nie ma tego zlego, co by na dobre nie wyszlo ;d poczekamy, pozniej dojdzie jeszcze gts'ik i konkurencja od ati :) takze ceny tez pojda w dol :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2796793[/snapback]

- zastanow sie, przeczytaj jeszcze raz moje pytanie, a pozniej pisz odpowiedzi...

albo ci ulatwie - pytanie brzmialo -

czy widzial ktos testy gt vs gts - ale na tych samych taktach ???

Po co testować na tych samych taktach skoro defy są inne :|. Praktycznie OC'ed gt zawsze bedzie > niż OCed gts...

dokladnie nie ma co za bezcen sie wyprzedawac, ja za swojego 8800gts dalem 5 mieszkow temu 1150 zl a sprzedalem dzisiaj za 1100 :P

Szkoda mi ludzi którzy kupują za taka cene bo nie są zorientowani... Zdeka kradzież ale to tylko moje zdanie.

A tak btw to imo trza czekać aż sie radosław nowy pojawi. Bedzie on tańszy od gt: http://www.fudzilla.com/index.php?option=c...8&Itemid=34

Do tego ma być wolniejszy od gt o jakies 8-10% ale to info nie jest jeszcze pewne.

No i info o wyprzedanych gt: http://www.fudzilla.com/index.php?option=c...7&Itemid=34

Imo trza cierpliwie czekać ;).

Edytowane przez yuucOm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda mi ludzi którzy kupują za taka cene bo nie są zorientowani... Zdeka kradzież ale to tylko moje zdanie.

...

Zadna kradziez, skoro sa goscie ktorzy sa sklonni dac tyle w tej chwili. Szczescie sprzedawcy. Edytowane przez odbytorq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zadna kradziez, skoro sa goscie ktorzy sa sklonni dac tyle w tej chwili. Szczescie sprzedawcy.

[ot]

Skłonni bo sytuacji nie znają albo ich sie okłamuje/robi niby reklame/inny krap tupu kasy mi trza. Twoje zdanie takie, moje takie. Dla kasy można wiele zrobić no i ofc nie wszystko zgodne z prawem musi być "ogólnie" poprawne jak to jest w tym przypadku. ja tak nie działam.

[/ot][eot z mojej strony bo tematu nie chce zaśmiecać]

jak to poco porownywac ? - po to zeby wiedziec czy warto wogole sprzedawac gts'a - w koncu cos za cos - 96 vs 112 , ale z 2 strony 256bit vs 320.

no ale ok.

tak czy inaczej - moim zdaniem warto poczekac na nowego gts'a, a nie pakowac sie teraz w gt

Tylko ze nowy gts też bedzie leciał na 256bit: http://www.fudzilla.com/index.php?option=c...4&Itemid=34 Edytowane przez yuucOm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aukcje wystawilem od 1 zl, skonczyla sie nawet na wyzszej kwocie niz 1100 zl, ale umowilem sie ze sprzedajacym ze sprzedam mu za 1100 i to ma byc kradziez ? yuucOm idac twoim tokiem myslenia biorac np pod uwage twoja karte 7900gs o wartosci rynkowej na dzisiaj okolo 400-500 zl powinienes ja sprzedac za 200 zl bo inaczej to bedzie kradziez.. szkoda gadac czlowieku, nie znasz podstawowych praw ekonomii a przede wszystkim nie doceniasz roli informacji w dzisiejeszych czasach...

zreszta jak ktos nie mysli to ma walka, nie zamierzam czekac np miesiac i sprzedac karte za 800 zl szczegolnie, ze przez najblizsze pol roku nie bede mial czasu na granie i nowo zakupiony 6600gt mi wystarczy

Edytowane przez lukas666

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[ot]

Skłonni bo sytuacji nie znają albo ich sie okłamuje/robi niby reklame/inny krap tupu kasy mi trza. Twoje zdanie takie, moje takie. Dla kasy można wiele zrobić no i ofc nie wszystko zgodne z prawem musi być "ogólnie" poprawne jak to jest w tym przypadku. ja tak nie działam.

[/ot][eot z mojej strony bo tematu nie chce zaśmiecać]

Tylko ze nowy gts też bedzie leciał na 256bit: http://www.fudzilla.com/index.php?option=c...4&Itemid=34

Lubie rzeczowa dyskusje.

Jak klienci nie znaja sytuacji, to sa sami sobie winni i w tym przypadku placa cene za swoja niewiedze. Nie mow, ze przed wydaniem kwoty rzedu 800 - 1000 zeta na grafe nie siedzisz tydzien na necie, zanim nie sprawdzisz, ze to co kupujesz jest dobre, i czy aby na pewno nie przeplacasz.

Jak sprzedawcy robia nibyreklame, to robia dobrze, bo w koncu chca sprzedac swoj towar jak najdrozej, zeby jak najwiecej zyskac (albo najmniej stracic). Jesli klient daje sie naciagnac - jego sprawa.

Jedyna kwestia dyskusyjna powstaje wtedy, gdy sprzedawca dopuszcza sie dezinformacji, wtedy nalezy mu sie wp#$%dol, a biedny klient jest godny wspolczucia, bo mowiono mu co innego, a dostal cos gorszego. Sa jednak sposoby, zeby sobie z tym radzic.

Poza tym po to chyba sluzy to forum, zeby wymieniac sie informacjami wartosciowymi i sprawdzonymi, a do takich na pewno nalezy zdanie "nie warto kupowac gf8800gts za 1k PLN teraz".

BTW to sam czekam az uspokoja sie ceny, przybeda karty i dostane wyplate, wtedy rozwaze kupno 8800gt.

EDIT: @lukas666 - byles szybszy

Edytowane przez odbytorq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aukcje wystawilem od 1 zl, skonczyla sie nawet na wyzszej kwocie niz 1100 zl, ale umowilem sie ze sprzedajacym ze sprzedam mu za 1100 i to ma byc kradziez ? yuucOm idac twoim tokiem myslenia biorac np pod uwage twoja karte 7900gs o wartosci rynkowej na dzisiaj okolo 400-500 zl powinienes ja sprzedac za 200 zl bo inaczej to bedzie kradziez.. szkoda gadac czlowieku, nie znasz podstawowych praw ekonomii a przede wszystkim nie doceniasz roli informacji w dzisiejeszych czasach...

zreszta jak ktos nie mysli to ma walka, nie zamierzam czekac np miesiac i sprzedac karte za 800 zl szczegolnie, ze przez najblizsze pol roku nie bede mial czasu na granie i nowo zakupiony 6600gt mi wystarczy

A no za ile miałbym brać :blink:. Dokładnie za wiecej to imo bedzie kradzież. Ja obliczam na 250 zł max (50 bo to wersja z 512ram nie zwykła). Realna ocena tego co sie ma a nie windowanie ceny na własną korzyść. W dzisiejszych 'prawach ekonomi' przecież chodzi o jak największy zysk przecież tam na moralność/poczciwość i inny krap nie ma miejsca.

A no u Ciebie była aukcja to co innego. Myślałem ze od ręki. Zwracam honor. Mój błąd w ocenie ;).

Z allegro 8800gt jak od zł to ja chyba sie na to pisze (skoro i tak mam czekać tydzien-dwa). A nóż widelec może za koło 800-850 pójdze :P.

Edytowane przez yuucOm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie pojdzie za 800 z tego co widze to dzien po wystawieniu karty spopkojnie maja cene kolo 950 zl

na tej aukcji podanej przez raz33ra juz cena wynosi w 10 minut od jej rozpoczecia 510 zl

Edytowane przez lukas666

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi