Skocz do zawartości
cavarr

Geforce 8800GT 256/512MB

Rekomendowane odpowiedzi

Ile my dziennie produkujemy stron w tym topicu? Zaczyna mi być szkoda czasu na czytanie tego. ;/

Dołączona grafika

To nie ma za wiele wpsólnego z 8800GT, bo to rozstaw otworów coolera.

Sector, SMD, co oznacza?

Zmierzył ktoś własnoręcznie długość 8800GT?

Edytowane przez Pussik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie Asus już zamówiony.

Oby nie był taki gorący :P

Ja Gigabyta zamowilem i mam zamiar zostawic stockowe chlodzenie ale trzymac je caly czas na 80-100% obrotow, wszyscy ktorzy juz karte posiadaja uspokajaja, ze nie jest wcale taka glosna, oby mieli racje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiatrak wcale nie jest taki głośny, moge uspokoić że tylko przy wlaczeniu kompa przez jakies 5 sekund wyje, potem juz jest cicho. Nawet po paru godzinach grania w bf2 czy demo crysisa ze wszystkim prawie na max karta nie daje sie we znaki.

Ale i tak dla swietego spokoju zamierzam zmienić chłodzenie zeby zbić przede wszystkim temperature.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ile my dziennie produkujemy stron w tym topicu? Zaczyna mi być szkoda czasu na czytanie tego. ;/

http://www.expreview.com/img/topic/8800gt/FC-ZV9.gif

To nie ma za wiele wpsólnego z 8800GT, bo to rozstaw otworów coolera.

Sector, SMD, co oznacza?

Zmierzył ktoś własnoręcznie długość 8800GT?

Jeśli podany jest rozstaw coolera który pasuje na karte to chyba jasne jest że karta ma taki właśnie rozstaw otworów - czego tu można nierozumieć :huh: .

Dodatkowo napisze że na karte pasują bloczki wodne MCW60 (standardowa zapinka) i DD Maze4 klyk

Co do długości karty to w jakiejś recce zagranicznej było podane i ktoś tu właśnie przytoczył cytat z tej recenzji (zresztą wystarczy w pana googla wklepać 8800GT 23cm i wyskoczą dziesiatki testów/topiców/itp o tym, nawet w powyższym linku jak byk stoi że karta ma 9" ) więc chyba można uznać wreszcie tą długość :wink:

Dołączona grafika

GTS = GT = ok. 23cm :D

Edytowane przez Paweł666

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"yeah Crysis really stresses ur GPU more than anything ... imo its a stress test for GPUs ....

i was able to bench 3dmark06 @ 776/1944/2100, but for Crysis stable i can only go 740/1890/2100 ... thermalright 03 regular does a pretty good job tho, i was like 70+C in Crysis, and now just 49/50C MAX in Crysis"

Inaczej mówiąc szkoda testów w 3DMarkach i ATI Toolach na stabilność - Crisis prawdę Ci powie :wink:

Drugie ciekawe nfo to porównanie w Crisis standardowego wentylka vs TR 03 (zwykły): (70+ vs 50C).

oraz ...

3DMark 2006

600core/1500shader/1800ram: 14893

675core/1674shader/1950ram: 15349

736core/1836shader/2100ram: 15437

Q6600@3.1GHz

Pytanie dlaczego ostatnie 2 wyniki niewiele się różnią ??

Edytowane przez epoxer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Inaczej mówiąc szkoda testów w 3DMarkach i ATI Toolach na stabilność - Crisis prawdę Ci powie :wink:

Drugie ciekawe nfo to porównanie w Crisis standardowego wentylka vs TR 03 (zwykły): (70+ vs 50C).

U mnie to samo, mam założonego zalmana 700cośtam CU. Na boxie 85'C+, zalman max 72'C - temp po 30min crysisa. 734/1890/1053MHz. W 3DMarkach max 76'C box i 64'C zalman.

oraz ...

3DMark 2006

600core/1500shader/1800ram: 14893

675core/1674shader/1950ram: 15349

736core/1836shader/2100ram: 15437

Q6600@3.1GHz

Pytanie dlaczego ostatnie 2 wyniki niewiele się różnią ??

Mam to samo,

675/1053MHz vs 734/1890/1053MHz, różnica wyniów to ok 250pkt a w marku 03 to już 3000+. Quad na 2,4GHz. Dziwnie ten 3dm06 reaguje na tą kartę, może kwestia sterów?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam takie pytanie do ludzi z Wawy byl ktos z was dzis na gieldzie na batorego za stodola i widzial 8800GT ? ciekawe czy jakis sprzedawca juz ma ta grafike i w jakiej cenie hmm.

Cześć,

Byłem dziś. Nie wypatrzyłem ani jednego 8800 GT. U handlarzy złomem widziałem parę GTSów ale ceny z kosmosu (ponad 1200 krzyknął mi gość za wersję 640MB).

Na moją uwagę, że trochę drogo odpowiedział, że ktoś się trafi.

Ceny na giełdzie to pomyłka. Chciałem kupić byle co na PCI, żeby poczekać na spadek cen 8800 GT ale przy cenach na giełdzie to równie dobrze mógłbym kupić od razu GT za 1KPLN

Nowy komp stoi nadal pod folią i czeka na grafikę :-)

pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyniki pomiarów:

Długosc: 23cm

Rozstaw otworów (przekątna): 75,5mm

Karta posiada jeszcze drugie otwory montażowe o mniejszej srednicy (2mm) ich przekątna to 61,5mm

Sam wentylator na karcie w idle podczas pracy jest nieslyszalny, pogrzanie karty markiem równiez nie zwiekszylo halasu na tyle aby byl on slyszalny. Dopiero reczne podnoszenie obrotów przyniosło ten nieprzyjemny dzwięk.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z in4.pl

"Podkręcanie

Podkręcanie przeprowadziłem przy użyciu nTune. Niestety Riva Tuner 2.05 nie wykrywa poprawnie G92.

Rdzeń karty ze standardowych 600MHz udało się stabilnie wykręcić na 700MHz. Przy okazji podkręciły się też jednostki SP, prawdopodobnie z 1500 do 1750MHz ale niestety nie było możliwości tego potwierdzić.

Na karcie zamontowano pamięci GDDR3 1.0ns, które z 900MHz (DDR 1800) pozwalały na pracę z taktowaniem 1020MHz (DDR 2040)."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oc pewnie tak mizerne jak na gtsach

Wziolem w koncu dzis do domu 8800GT, jezeli chodzi o OC to bez rewelacji, karta nie zrobila stabilnie 670/1750/2000 wiec juz nawet nie szukalme nizszych stabilnych taktowań...

Trzeba poczekac na cos konkretnego Sonic+ albo Galaxy, a moze galaksiak nas zaskoczy modelem 8800GE z 128SP ? Pozyjemy zobaczymy :)

Edytowane przez PITer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wziolem w koncu dzis do domu 8800GT, jezeli chodzi o OC to bez rewelacji, karta nie zrobila stabilnie 670/1750/2000 wiec juz nawet nie szukalme nizszych stabilnych taktowań...

Straszna sztuka, moja bfg działa z 729MHz na boxie, crysis itd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi