Gość Monolith Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 raczej jak silnik odrzutowy, fajnie przyspiesza :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 przypomniał mi się mój x800xl :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pussik Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 (edytowane) Ile my dziennie produkujemy stron w tym topicu? Zaczyna mi być szkoda czasu na czytanie tego. ;/ To nie ma za wiele wpsólnego z 8800GT, bo to rozstaw otworów coolera. Sector, SMD, co oznacza? Zmierzył ktoś własnoręcznie długość 8800GT? Edytowane 3 Listopada 2007 przez Pussik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość osohozi Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 Sector, SMD, co oznacza?SMD (ang. Surface Mount Device) – element elektroniczny przystosowany do montażu powierzchniowego, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 Sector, SMD, co oznacza? SMD (ang. Surface Mount Device) – element elektroniczny przystosowany do montażu powierzchniowego, Czyli to co zaznaczylem B-) :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ray Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 Heh a ja chcialem kupic Gt i dac sobie wlasnie wiatrak na 100 procent a tu sie okazalo ze piluje jak cholera Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miczq Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 glosnosc kulawa dostepnosc kulawa cena kulawa i oc tez kulawe oczywiscie na dzisiejszy dzien mam nadziej ze jednak przed grudniem cos kupie:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techno_Boy Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 (edytowane) @ Sector19 zmierz rozstaw otworów coolera i skończmy lamentować :) Edytowane 3 Listopada 2007 przez Techno_Boy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 @ Sector19 zmierz rozstaw otworów coolera i skończmy lamentować :) Tych kart juz dawno nie mam niestety, w poniedzialek dopeiro bede wiedzial kiedy znow jakas wychacze wiec moze porwe ze sklepu i potestuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blazejj Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 U mnie Asus już zamówiony. Oby nie był taki gorący :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mugrim Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 U mnie Asus już zamówiony. Oby nie był taki gorący :P Ja Gigabyta zamowilem i mam zamiar zostawic stockowe chlodzenie ale trzymac je caly czas na 80-100% obrotow, wszyscy ktorzy juz karte posiadaja uspokajaja, ze nie jest wcale taka glosna, oby mieli racje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Metz Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 wiatrak wcale nie jest taki głośny, moge uspokoić że tylko przy wlaczeniu kompa przez jakies 5 sekund wyje, potem juz jest cicho. Nawet po paru godzinach grania w bf2 czy demo crysisa ze wszystkim prawie na max karta nie daje sie we znaki. Ale i tak dla swietego spokoju zamierzam zmienić chłodzenie zeby zbić przede wszystkim temperature. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość osohozi Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 Maxymalne takty stabilne, na ramie więcej działa, ale nie było przyrostu pkt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Monolith Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 osohozi, od kogo masz grafe? tzn. firma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blazejj Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 Ja na swoją dam WC Pewnie na rdzeniu więcej niż ~710 da rade wycisnąć, ale rewelacji się nie spodziewam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł666 Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 (edytowane) Ile my dziennie produkujemy stron w tym topicu? Zaczyna mi być szkoda czasu na czytanie tego. ;/ http://www.expreview.com/img/topic/8800gt/FC-ZV9.gif To nie ma za wiele wpsólnego z 8800GT, bo to rozstaw otworów coolera. Sector, SMD, co oznacza? Zmierzył ktoś własnoręcznie długość 8800GT? Jeśli podany jest rozstaw coolera który pasuje na karte to chyba jasne jest że karta ma taki właśnie rozstaw otworów - czego tu można nierozumieć :huh: . Dodatkowo napisze że na karte pasują bloczki wodne MCW60 (standardowa zapinka) i DD Maze4 klyk Co do długości karty to w jakiejś recce zagranicznej było podane i ktoś tu właśnie przytoczył cytat z tej recenzji (zresztą wystarczy w pana googla wklepać 8800GT 23cm i wyskoczą dziesiatki testów/topiców/itp o tym, nawet w powyższym linku jak byk stoi że karta ma 9" ) więc chyba można uznać wreszcie tą długość :wink: GTS = GT = ok. 23cm :D Edytowane 3 Listopada 2007 przez Paweł666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 (edytowane) "yeah Crysis really stresses ur GPU more than anything ... imo its a stress test for GPUs .... i was able to bench 3dmark06 @ 776/1944/2100, but for Crysis stable i can only go 740/1890/2100 ... thermalright 03 regular does a pretty good job tho, i was like 70+C in Crysis, and now just 49/50C MAX in Crysis" Inaczej mówiąc szkoda testów w 3DMarkach i ATI Toolach na stabilność - Crisis prawdę Ci powie :wink: Drugie ciekawe nfo to porównanie w Crisis standardowego wentylka vs TR 03 (zwykły): (70+ vs 50C). oraz ... 3DMark 2006 600core/1500shader/1800ram: 14893 675core/1674shader/1950ram: 15349 736core/1836shader/2100ram: 15437 Q6600@3.1GHz Pytanie dlaczego ostatnie 2 wyniki niewiele się różnią ?? Edytowane 3 Listopada 2007 przez epoxer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość osohozi Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 Inaczej mówiąc szkoda testów w 3DMarkach i ATI Toolach na stabilność - Crisis prawdę Ci powie :wink: Drugie ciekawe nfo to porównanie w Crisis standardowego wentylka vs TR 03 (zwykły): (70+ vs 50C). U mnie to samo, mam założonego zalmana 700cośtam CU. Na boxie 85'C+, zalman max 72'C - temp po 30min crysisa. 734/1890/1053MHz. W 3DMarkach max 76'C box i 64'C zalman. oraz ... 3DMark 2006 600core/1500shader/1800ram: 14893 675core/1674shader/1950ram: 15349 736core/1836shader/2100ram: 15437 Q6600@3.1GHz Pytanie dlaczego ostatnie 2 wyniki niewiele się różnią ?? Mam to samo, 675/1053MHz vs 734/1890/1053MHz, różnica wyniów to ok 250pkt a w marku 03 to już 3000+. Quad na 2,4GHz. Dziwnie ten 3dm06 reaguje na tą kartę, może kwestia sterów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 (edytowane) Możliwe , że proc limituje ewentualnie za mała przepustowość pamięci , ale stawiam na proca. Edytowane 3 Listopada 2007 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Chetau Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 Hmm przeciez efekt odwrotny do zamierzonego jest wtedy gdy 'przekrecimy' rdzen... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Momo Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 Mam takie pytanie do ludzi z Wawy byl ktos z was dzis na gieldzie na batorego za stodola i widzial 8800GT ? ciekawe czy jakis sprzedawca juz ma ta grafike i w jakiej cenie hmm. Cześć, Byłem dziś. Nie wypatrzyłem ani jednego 8800 GT. U handlarzy złomem widziałem parę GTSów ale ceny z kosmosu (ponad 1200 krzyknął mi gość za wersję 640MB). Na moją uwagę, że trochę drogo odpowiedział, że ktoś się trafi. Ceny na giełdzie to pomyłka. Chciałem kupić byle co na PCI, żeby poczekać na spadek cen 8800 GT ale przy cenach na giełdzie to równie dobrze mógłbym kupić od razu GT za 1KPLN Nowy komp stoi nadal pod folią i czeka na grafikę :-) pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pix3l Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 http://www.komsad.pl/sklep,740,,,03,,pl-pln,454299,0.html 3 lata gwary, 512mb za 880 zł, ciekawe czy jeszcze beda dla was:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 Wyniki pomiarów: Długosc: 23cm Rozstaw otworów (przekątna): 75,5mm Karta posiada jeszcze drugie otwory montażowe o mniejszej srednicy (2mm) ich przekątna to 61,5mm Sam wentylator na karcie w idle podczas pracy jest nieslyszalny, pogrzanie karty markiem równiez nie zwiekszylo halasu na tyle aby byl on slyszalny. Dopiero reczne podnoszenie obrotów przyniosło ten nieprzyjemny dzwięk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Monolith Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 http://www.komsad.pl/sklep,740,,,03,,pl-pln,454299,0.html 3 lata gwary, 512mb za 880 zł, ciekawe czy jeszcze beda dla was:P oc pewnie tak mizerne jak na gtsach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pix3l Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 z in4.pl "Podkręcanie Podkręcanie przeprowadziłem przy użyciu nTune. Niestety Riva Tuner 2.05 nie wykrywa poprawnie G92. Rdzeń karty ze standardowych 600MHz udało się stabilnie wykręcić na 700MHz. Przy okazji podkręciły się też jednostki SP, prawdopodobnie z 1500 do 1750MHz ale niestety nie było możliwości tego potwierdzić. Na karcie zamontowano pamięci GDDR3 1.0ns, które z 900MHz (DDR 1800) pozwalały na pracę z taktowaniem 1020MHz (DDR 2040)." Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 (edytowane) oc pewnie tak mizerne jak na gtsach Wziolem w koncu dzis do domu 8800GT, jezeli chodzi o OC to bez rewelacji, karta nie zrobila stabilnie 670/1750/2000 wiec juz nawet nie szukalme nizszych stabilnych taktowań... Trzeba poczekac na cos konkretnego Sonic+ albo Galaxy, a moze galaksiak nas zaskoczy modelem 8800GE z 128SP ? Pozyjemy zobaczymy :) Edytowane 3 Listopada 2007 przez PITer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Monolith Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 wiec czekamy, oby szybko sie cos pojawilo wartego swojej ceny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość osohozi Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 Wziolem w koncu dzis do domu 8800GT, jezeli chodzi o OC to bez rewelacji, karta nie zrobila stabilnie 670/1750/2000 wiec juz nawet nie szukalme nizszych stabilnych taktowań...Straszna sztuka, moja bfg działa z 729MHz na boxie, crysis itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 Straszna sztuka, moja bfg działa z 729MHz na boxie, crysis itd. Jakie to ma przelozenie na marka 06 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 EVGA 8800GT 1900/650 w poniedziałek dostaję zobaczymy jak chodzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...