Skocz do zawartości
cavarr

Geforce 8800GT 256/512MB

Rekomendowane odpowiedzi

Może 65nm ale 1.05V też robi swoje...

1.05 2d, 1.1v 3d

A ja zauwazylem, ze ta grafa ssie. Natura 01 na poziomie ~500FPS :lol2: @ stock i nie wiele wiecej @ oc. W grach jako tako wypada, ale na moje oko to zasluga sterow. Natura pomimo, ze stara jest pewnym wyznacznikiem wydajnosci GPU.

że ile :D ? 500 :D ? Toż na 6600 i marnym k8 200 sie robilo :D :D :D

Zwiększenie napięcia dla rdzenia i pamięci odbywa się niezależnie.

Pokaz mi jedna karte w ktorej odbywa sie zaleznie poprzez dzielnik napiecia :blink:

teraz przydaloby sie zeby ktos sprawdzil o ile wiecej poszla grafa po vmodzie :)

Jak jakis wlasciciel 8800gt by chcial, to chetnie moge pomoc w 8800gt @ 1ghz+ core

Sector, a wiesz gdzie się sprawdza Vmem na 8800GT???

Kondensatory kolo sekcji zasilania, za kontrolerem napiecia, zreszta sextor zaznaczyl

675/1053MHz vs 734/1890/1053MHz, różnica wyniów to ok 250pkt a w marku 03 to już 3000+. Quad na 2,4GHz. Dziwnie ten 3dm06 reaguje na tą kartę, może kwestia sterów?

Dla mnie to kwestia tego, ze ten biedny quad jest zle taktowany. Zamiast 2.4 powinno byc 4.2

Co do tego, ze jest maly opor i ciezko olowkiem cos zdzialac... mozna by bylo te smd podmienic na dobrze dobranego VR. Taki vmod w 2 strony :D

Chetnie bym sie pobawil ta karta, bo jak patrze na te Wasze oc to :lol2: . Jestem pewien, ze dobre sztuki po 1200mhz na gpu powinny latac :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"NVIDIA przygotowuje kolejną odmiane karty opartej o układ G92, który zadebiutował w tym tygodniu w postaci modelu GeForce 8800GT. Wersja GT cieszy się ogromną popularnością praktycznie na całym świecie. Dlatego też prawdopodobnie już 3 grudnia zadebiutuje kolejna karta oparta o układ G92 wykonany w technologii 65 nm i wyposażony w 128 jednostek cieniowania (8800GT ma ich tylko 112). Nowy model będzie oznaczony symbolem GeForce 8800GTS i wyposażony zostanie w 512MB lub 1024MB pamięci GDDR3 (poprzedni GTS oparty o G80 posiadał szynę pamięci o szerokości 320bit i był dostępny w wersjach 320MB lub 640MB). Wzrost taktowania, szyna 256bit i dodatkowe 16 jednostek cieniowania powinno pozwolić nowej karcie na zbliżenie się do poziomu wydajnościowego GeForce 8800GTX, a może i nawet wersji Ultra. Cena nie jest jeszcze znana."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Momo-->Tez bylem dzis na gieldzie tyle ze 8:20 rano prosto po nocnej zmianie w pracy :).Niestety dopiero sie niektorzy rozstawiali ale jak polazilem to nie zauwazylem 8800GT podsluchalem rozmowe gosc polecal 8800gts mowil ze niedlugo ma wyjsc 8800GT ale bedzie bardzo droga nie wiele lepsza itp :).Mam kase 1000zl wylozlbym tylko niech ktos mi powie gdzie to kupic w Warszawie ? zakup planowany na wtorek tak czekam wypatruje az jakis sklep wystawi na allegro z wawy ta karte.Jak nie to dojdzie do tego ze kupie w komputroniku jak pojawi sie dostepnosc w salonach w wawie :).Wczesniej ktos mowil ze widzial wczoraj 2 wiesz moze jakie to sklepy mialy te karty ?.

Widzieliscie to --->http://www.allegro.pl/item263626545_bfg_8800gt_oc_512_ddr3_raty_35_zl_5_lat_gw.html

Wczytajcie sie w opis dane techniczne:ZOTAC Geforce 8800GTS 640 MB DDR3 DVI :) pomylka czy jawne oszustwo ?.

Pozdrawiam

Edytowane przez Rintin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Momo-->Tez bylem dzis na gieldzie tyle ze 8:20 rano prosto po nocnej zmianie w pracy :).Niestety dopiero sie niektorzy rozstawiali ale jak polazilem to nie zauwazylem 8800GT podsluchalem rozmowe gosc polecal 8800gts mowil ze niedlugo ma wyjsc 8800GT ale bedzie bardzo droga nie wiele lepsza itp :).Mam kase 1000zl wylozlbym tylko niech ktos mi powie gdzie to kupic w Warszawie ? zakup planowany na wtorek tak czekam wypatruje az jakis sklep wystawi na allegro z wawy ta karte.Jak nie to dojdzie do tego ze kupie w komputroniku jak pojawi sie dostepnosc w salonach w wawie :).Wczesniej ktos mowil ze widzial wczoraj 2 wiesz moze jakie to sklepy mialy te karty ?.

Widzieliscie to --->http://www.allegro.pl/item263626545_bfg_8800gt_oc_512_ddr3_raty_35_zl_5_lat_gw.html

Wczytajcie sie w opis dane techniczne:ZOTAC Geforce 8800GTS 640 MB DDR3 DVI :) pomylka czy jawne oszustwo ?.

Pozdrawiam

Nazw sklepow nie podam...na jednym stoisku..widzialem w cenniku..

Natomiast na drugim widzialem na "zywo" wylozona sama karta na stoisku...tu cena byla 1100..i bylo niedaleko drugiego wejscia...stoisko na rogu..przed samym wejsciem w rząd stoisk prowadzacych do drugiego wejscia/wyjscia.

Ale to bylo w sobote wiec moze ktos sie jednak skusil..

Ja sobie kupilem 8600GT..skladam media center..wiec moge na jakis czas sobie wlozyc ta karte..a tymczasem poczekam na rozwoj sytuacji.

Edytowane przez Ogi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widzialem juz na allegro GT na czipie G80, z pamiecia 256bit, 320 vramu. mysle, ze to wynika raczej z niewiedzy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozdrawiam

Już pisałem o tym. Na allegro są takie dane, a na stronie sprzedawcy już jest OK. Chyba cały ten opis jest od karty ZOOTAC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pokaz mi jedna karte w ktorej odbywa sie zaleznie poprzez dzielnik napiecia :blink:

Moja strona jest także dla laików. Niektórzy nie wiedzą, że jak zamalują rezystor to nie zmieni im się napięcie dla GPU i pamięci jednocześnie.

Kondensatory kolo sekcji zasilania, za kontrolerem napiecia, zreszta sextor zaznaczyl

Chyba rezystory? :>

Kto z PurePC już ma 8800GT?

Edytowane przez Pussik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Default 600/1500/1800: 11400 marków

700/1500/1800: 11700 marków

600/1728/1800: 6800 marków

WTF ?

Na tych ostatnich ustawieniach karta jest 100% stabilna?? Jeżeli tak może to być wina zbyt dużej różnicy między taktami rop/tmu , a shaderami. W 3dmarku 2006 bardzo to widać , w innych markach już takie zjawisko nie występuje. Edytowane przez sideband

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w tej chwili mam 7900GT i sporo gierek sie tnie. Czy po wymianie na 8800GT bedzie znaczna różnica w FPSach i czy aż tak duże znaczenie ma procek bo u mnie jest cienki a wymieniał go narazie nie bede.

Mój celeron 420 @ 3.0ghz juz nie wyrabia i po prostu dusi sie w takich grach jak nfs:ps czy wiedźmin... <_<

Edytowane przez Chetau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe, ogolnie to mam wylew. Wszyscy napaleni rzucili sie na pierwsze dostawy w sklepach i przeplacili. Mam nadzieje ze obecnie przy duzych dostawach ceny jednak sie znormalizuja. Teraz nawet GTSa za 700zł sie nie opłaca kupic. Lepiej dorzucic te pare stowek do GT. GTS to juz sa zabytki. Hmm szczegolnie teraz gdy wejda odswiezone wersje. Hmm, jeszcze tylko nie wiem czy oplaca sie kupic GT za powiedzmy 980zł czy zejda do 900zł kiedys... (moze po 15 listopada?)

Edytowane przez Symbian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja strona jest także dla laików. Niektórzy nie wiedzą, że jak zamalują rezystor to nie zmieni im się napięcie dla GPU i pamięci jednocześnie.

Mysle, ze laikow vmody nie interesuja

Chyba rezystory? :>

kondensatory

Z tym zabytkiem to dobry tekst :D . Wiec jak nazwiesz karty 8600, 8500, 7xxx czy chociazby 6xxx :D ? Prymitywna prehistoria :D ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

15 listopad - premiera nowych radkow, moze to cos zmieni w polityce cenowej sklepow. A co do 6800XT na GT z nich nie. Tylko z tych ktorzy w poplochu sprzedaja GTSy za 700zł... oczywiscie mowa o 320MB wersji. Hmm natomiast to sa juz mniej wazne sprawy i zostawiam to ich posiadaczom. A nurtuje mnie czy warto w tej chwili wydac tys zł za GT ?

PS. Nie wiem jak :D mysle ze jacys historycy z forum znajda jakies trafne okreslenie :D

Edytowane przez Symbian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nurtuje mnie czy warto w tej chwili wydac tys zł za GT ?

Jak ktoś chce kupić grafikę dziś to nie sądzę aby była jakaś kontrpropozycja.

Można oczywiście czekać... ,tydzień, dwa albo nawet miesiąc, tylko po kiego grzyba(?) - IMHO dla ludzi:) którzy wydają ok. 1k na kartę graficzną taką kwotę nie ma większego znaczenia czy zapłacą 800 czy 1000 PLNów.

...no chyba , że chcą na tym zarobić :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pracuje ktoś z was w firmie ACTION?

Jak na razie nie ma tam w ofercie 8800GT.

Może ktoś orientuję się kiedy ta firma będzie je miała na stanie.

Ja mam dostęp do wszystkich produktów action jest w ofercie Palit ale niedostępny na razie,brak fotek czy wersja normalna czy z tym nowym wiatrakiem.Cena podana dla mnie wynosi 874zł. Edytowane przez kurczak80

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam dostęp do wszystkich produktów action jest w ofercie Palit ale niedostępny na razie,brak fotek czy wersja normalna czy z tym nowym wiatrakiem.Cena podana dla mnie wynosi 874zł.

Rozumiem, że piszesz o kwocie brutto.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi