Skocz do zawartości
cavarr

Geforce 8800GT 256/512MB

Rekomendowane odpowiedzi

Powiedzcie mi jak zmienic w programie RivaTuner 2.06 zeby shadery nie konczyly sie na 1785 ?? Bo juz dojechalem do konca i wszystko ok jest... i chce jeszcze wiecej dac

Edytowane przez Jang

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie(czyli w miejscu zamieszkania) ceny kart wcale tez nie tanie chociaz bardziej dostepne ;)

SPARKLE - 229.90€

POINT OF VIEV - 239.90€

TWINTECH - 239.90€

ASUS - 259.90€

MSI - 259.90€

ZOTAC - 259.90€

BFG - 259.90

gdyby nie to ze olewam modernizacje kompa to juz dawno polecialbym do sklepu :wink:

A gdzie to kolego masz za takie pieniądze te karty?

Ten Sparkle byłby za ok 858 zeta - to nie jest zła cena (przy kursie dzisiejszym 1EUR=3,73PLN) :D

GDZIE i jak stamtąd to wyszarpnąć :E ?

Edytowane przez dia8el

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakbyś troszkę poczytał to zauważyłbyś, że 8800GT dopiero wspiera PCIex 2.0... 8800GTS tego nie miały :]

jakie to ma znaczenie? porównujemy dwie karty czy przepustowość PCIX? na której karcie który wykres? nie sądzisz, że jeśli badamy wpływ 1.0 i 2.0 na wydajność to powinno to się odbyć na tej samej karcie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Palit ale ten referencyjny (725/1728/1053) - niestety przy 729 już się wywala na drugim/trzecim teście. z pamięci jeszcze jakieś +10 można by wycisnąć.

http://service.futuremark.com/compare?3dm06=3669489

wiatraczek puszczony na 100%. buda zamknięta.

post-879-1194398875_thumb.jpg

Edytowane przez dymy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Palit ale ten referencyjny (725/1728/1053) - niestety przy 729 już się wywala na drugim/trzecim teście. z pamięci jeszcze jakieś +10 można by wycisnąć.

http://service.futuremark.com/compare?3dm06=3669489

wiatraczek puszczony na 100%. buda zamknięta.

No temperatura nie jest zła...

Ale hałasi to, czy nie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obiecane Inno3D stestowane, stock cool, 729/1836/1080

Wynik w marku bez rewelacji wzgledu na kiepskie CPU....

Wynik imo bardzo dobry ja na swoim GTX 621/1600/2000 miałem wynik 12200 a proc był na 3400MHZ. To że ktoś zrobi testy na Quadzie to większość i tak nie ma do czego porównać bo ma albo serię E4xxx albo 6xxx.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No temperatura nie jest zła...

Ale hałasi to, czy nie?

http://www.tweaktown.com/reviews/1210/16/p...ests/index.html

Gigabyte GeForce 8800 GT

Gigabyte is going to launch an in-house version of the GeForce 8800 GT and the card should hit shop shelves in Europe in about a month's time. The Gigabyte GV-NX88T512HP as the card will be known, differs in several ways to the current reference design card and according to Gigabyte it should be retailing for less than the current card.

The PCB has been slightly re-designed and its using the same quality PCB material as Gigabyte uses for its motherboards and this is also where the blue colour comes from.

Gigabyte has added a three-phase power regulation design which should allow their cards to overlock better than the reference two-phase design and the card is using all solid capacitors.

The card also comes with a Zalman cooler and the 1ns Qimonda GDDR3 chips aparently don't need any kind of additional cooling.

Dołączona grafika Edytowane przez cavarr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowe PCB od GIGABYTE wymiata. Krótsza karta, mosfety w 1 rzędzie dzięki czemu można dać 1 podłużny radiator, 3 fazowe zasilanie. Zalman jednak i tak nie wyrobi się z chłodzeniem. Dziwi mnie że nie dali VF900 albo chociaż w całości miedzianą 700-setkę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Keniger :arrow: Na czymś musieli przyoszczędzić skoro:

according to Gigabyte it should be retailing for less than the current card.

Czyli jeśli dobrze rozumiem, pomimo trzech faz i SOLIDnych kondensatorów, karta ma być tańsza od referencyjnej. Edytowane przez Outlander

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brawo dla Gigabyte!

Zapowiada się bardzo ciekawie :D

jednak dobrze zrobiłem, że odpuściłem sobie wczoraj tego Palita za 999. Lepiej poczekać aż opadnie kurzawa, wtedy wszystko wygląda jeśniej... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wynik imo bardzo dobry ja na swoim GTX 621/1600/2000 miałem wynik 12200 a proc był na 3400MHZ. To że ktoś zrobi testy na Quadzie to większość i tak nie ma do czego porównać bo ma albo serię E4xxx albo 6xxx.

wynik imo slaby - na gts'ie 320 ma malym oc (710/1840/1020) mam prawie 13k (e6750, 88gts, 4gb wolnych kingstonow)

ps.

gigabyte ostatnio widac szaleje z nowymi kartami - r670 ma ten sam kolor pcb i takie samo chlodzenie (tez bez radiatorow na pamieciach)

ps. flextronics ma ponoc dopiero za tydzien/dwa dostarczyc nowa partie kart na rynek, wiec tan kto nie chce kupic w obecnych cenach 88gt - bedzie pewnie musial poczekac do grudnia

ps.

Dołączona grafika

Edytowane przez chase1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie !

Mój kochany ojczulek za parę dni wybiera się do stanów i stąd moje pytanie : Jak wygląda sprawa z ocleniem tego sprzętu ? Skoro kupi ją tam (czyt. 8800gt) z ich podatkiem to nie musi płacić przy przekraczaniu granicy naszej ojczyzny vatu w stawce 22%?

Dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wynik imo slaby - na gts'ie 320 ma malym oc (710/1840/1020) mam prawie 13k (e6750, 88gts, 4gb wolnych kingstonow)

Duzy wplyw ma wydajnosc/taktowanie proca na wynik w marku 06, pamieci nie maja wiekszego znaczenia, zobacz na skalowanie sie proca w recenzji FrazPC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi