dymy Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2007 (edytowane) palita mowisz? ;] fiuu.. na inne nie patrzyłem ale jakieś 6 godzin temu cena Palita była podniesiona jak wspomniałem ale niższa od tej którą wrzuciłeś. widzę, że teraz znowu skoczyła o niebagatelną sumę - no to mamy już chyba mikołajki :D Edytowane 15 Listopada 2007 przez dymy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tanhauser Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2007 netto.Słyszałem, że od przyszłego tygodnia Action i Komputronik, będą w promocji do każdego 8800 GT dodawać poroże dla każdego jelenia kupującego kartę w cenie powyżej 900 zł :D Ludzie, nie dajmy się zwariować, bo obecnie ceny są wzięte z sufitu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Monolith Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2007 (edytowane) ciekawe kiedy ceny zejda do mniej niz 900. w styczniu? a moze pozniej? wystarczy spojzec na utrzymujace sie ceny GTSow. a na rynku sa baaardzo dlugo. ciekawe czy premiera serii 9xxx cos zmieni :D problemem nie jest cena a dostepnosc. jesli juz cos jjest to po 1100 i to niby sa okazje :D Edytowane 15 Listopada 2007 przez Monolith Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2007 ciekawe kiedy ceny zejda do mniej niz 900. w styczniu? a moze pozniej? wystarczy spojzec na utrzymujace sie ceny GTSow. a na rynku sa baaardzo dlugo. ciekawe czy premiera serii 9xxx cos zmieni :D ciekawe kiedy ceny zejda do mniej niz 900. w styczniu? a moze pozniej? wystarczy spojzec na utrzymujace sie ceny GTSow. a na rynku sa baaardzo dlugo. ciekawe czy premiera serii 9xxx cos zmieni :D problemem nie jest cena a dostepnosc. jesli juz cos jjest to po 1100 i to niby sa okazje :D ja tam w ogole nie rozumiem co oni robia ..... jakby trzymali takei ceny GT a obnizyli ceny gts 320 i 640 zeby wyprzedac to bym skumał ... ale biorac pod uwage dostepnosc gt to moga se robic co chca .. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2007 Fakt - dać te 1200zł za GT, 750zł za gts 32, 850-900zł za gts 64 i by zeszły... Sirius ma coś chyba jakieś gts 32 w liczbie ~50 w cenie podobnej co GT... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2007 (edytowane) ja tam w ogole nie rozumiem co oni robia ..... jakby trzymali takei ceny GT a obnizyli ceny gts 320 i 640 zeby wyprzedac to bym skumał ... ale biorac pod uwage dostepnosc gt to moga se robic co chca .. ;] coś w tym kierunku - podnoszą cenę GT o 125 zł wyżej od GTSa (Action) nie chcą stracić na GTSach - aktualnie mają w takiej cenie 320 Gigabyta - dodam że to najniższa cena GTSa odkąd pamiętam (w tej cenie dostępny był swego czasu przez moment Pality ~ końcem października najtańszy GTS 320 to MSI i było o 100 zł droższe od obecnej ceny tego Gigabyta).dla mnie posunięcie bardzo klarowne - nie stracą na tej cenie GTSa, a przy okazji opróżnią magazyny. na GT jest już ogromna kolejka wstecznych zamówień i nie ma sensu jej wydłużać - proste ;) Edytowane 15 Listopada 2007 przez dymy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:Fallen Angel:. Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2007 (edytowane) ciekawe kiedy ceny zejda do mniej niz 900. w styczniu? a moze pozniej? wystarczy spojzec na utrzymujace sie ceny GTSow. a na rynku sa baaardzo dlugo. ciekawe czy premiera serii 9xxx cos zmieni :D problemem nie jest cena a dostepnosc. jesli juz cos jjest to po 1100 i to niby sa okazje :DCzemu tu się dziwić, karty schodzą jak ciepłe bułeczki w cenach z komixów :mad: ... Zejdźmy na ziemię, po co mieliby spieszyć się z obniżkami? Przecież widzą jaka jest sytuacja i zdają sobie sprawę, że przez ten cały szum który powstał wokół 8800GT i tak nie będzie problemu ze zbytem, dzięki setkom napaleńców gotowych zapłacić frycowe byle tylko położyć łapy na tej karcie...Na alledrogo przez ostatnie 6 dni zeszło 10szt Evga w cenie 1300zł, wczoraj jakiś kolo wystawił 7szt Gigabyte'ów po 1200 i 6szt już nie ma....Komentarz zbędny :mur: Edytowane 15 Listopada 2007 przez .:Fallen Angel:. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tanhauser Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2007 coś w tym kierunku - podnoszą cenę GT o 125 zł wyżej od GTSa (Action) nie chcą stracić na GTSach - aktualnie mają w takiej cenie 320 Gigabyta - dodam że to najniższa cena GTSa odkąd pamiętam (w tej cenie dostępny był swego czasu przez moment Pality ~ końcem października najtańszy GTS 320 to MSI i było o 100 zł droższe od obecnej ceny tego Gigabyta).dla mnie posunięcie bardzo klarowne - nie stracą na tej cenie GTSa, a przy okazji opróżnią magazyny. na GT jest już ogromna kolejka wstecznych zamówień i nie ma sensu jej wydłużać - proste ;) Niemieckie sklepy internetowe zapowiadają dostawy GT 22-29 listopada. Będą to karty praktycznie wszystkich producentów. Ceny wahają się od 239 do 270 euro. Przypuszczam, że podobnie będzie u nas. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2007 Dziś postanowiłem spróbować bios moda na 1.1V oto rezultaty Core / Shader / Mem Stock: 660 / 1650 / 1900 Przed modem: 741 / 1852 / 2200 Po modzie: 785 / 1960 / 2200 Innymi słowy polecam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:Fallen Angel:. Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2007 (edytowane) Dziś postanowiłem spróbować bios moda na 1.1V oto rezultaty Core / Shader / Mem Stock: 660 / 1650 / 1900 Przed modem: 741 / 1852 / 2200 Po modzie: 785 / 1960 / 2200 Innymi słowy polecam :) Wow! no no no, ładnie poleciałeś, nie powiem :razz: Nie omieszkam wypróbować, niestety z ogólnie znanych przyczyn, Bóg raczy wiedzieć kiedy to będzie :wink: Edytowane 15 Listopada 2007 przez .:Fallen Angel:. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dia8el Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2007 (edytowane) Niemieckie sklepy internetowe zapowiadają dostawy GT 22-29 listopada. Będą to karty praktycznie wszystkich producentów. Ceny wahają się od 239 do 270 euro. Przypuszczam, że podobnie będzie u nas. :D No za 239 euro to już by było coś!!! Może wreszcie coś sie ruszy do diaska! A z tą sprzedażą Gigabyte na Allegro za 1200 to rzeczywiście - LOL! :blink: Żniwa mają Ci, co w porę kupili więcej, czytaj= pracownicy sklepów mający konta allegro, którzy podprowadzili karty, które miały trafić do sklepów... Teraz robią kokoski, bo znajdzie się zawsze jeleń, który kupi 88GT za 1200 i więcej, żeby sobie do siga to wpisać i kolegom się pochwalić... No comment Dziś postanowiłem spróbować bios moda na 1.1V oto rezultaty Core / Shader / Mem Stock: 660 / 1650 / 1900 Przed modem: 741 / 1852 / 2200 Po modzie: 785 / 1960 / 2200 Innymi słowy polecam :) WOW! Gratulacje! Coś pięknego !!! :D Jakie to daje efekty w smarku06? Na stockowym chłodzeniu? Edytowane 15 Listopada 2007 przez dia8el Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:Fallen Angel:. Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2007 WOW! Gratulacje! Coś pięknego !!! :D Jakie to daje efekty w smarku06? Na stockowym chłodzeniu? Żartujesz? On to chłodzi cieczą... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2007 Chłodzenie: LC widoczne na zdjęciach parę postów wcześniej MCW60 + radiatory a co do smarka na to będzie czas jutro z uwagi na zaśmiecony system na którym było już 5 graf. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Monolith Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2007 Niemieckie sklepy internetowe zapowiadają dostawy GT 22-29 listopada. Będą to karty praktycznie wszystkich producentów. Ceny wahają się od 239 do 270 euro. Przypuszczam, że podobnie będzie u nas.podobnie tzn. z cena, czy wszystkimi producentami? nie wierze ani w to ani w tamto :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blazejj Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2007 Nie pogardzimy też jakimś linkiem/opisem tego dzieła :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dia8el Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2007 (edytowane) Żartujesz? On to chłodzi cieczą... UPS! Niedoczytałem... :oops: To się nazywa zrobić z siebie pośmiewisko pytaniem a'la noob :lol: i tak gratuluję ;) Nie pogardzimy też jakimś linkiem/opisem tego dzieła :) Tak. Przydałoby się... Dla potomnych :D Edytowane 15 Listopada 2007 przez dia8el Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ray Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2007 Ceny beda rosly przeciez znajac zycie znajdzie sie chojrak ktory by dal za Gt 5 Tys Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dia8el Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2007 Ceny beda rosly przeciez znajac zycie znajdzie sie chojrak ktory by dal za Gt 5 Tys :lol: :lol: no teraz to popłynąłeś...! Jesteś po trawce czy co? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pussik Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2007 (edytowane) Czy znajde tu posiadacza 8800GT z dobrym sercem, który zmierzy mi długość odcinków zaznaczonych niebieską linią? :shock: 8-O 8O Poważnie pytam i musiałoby to być naprawdę dokładnie. Edytowane 15 Listopada 2007 przez Pussik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ray Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2007 :lol: :lol: no teraz to popłynąłeś...! Jesteś po trawce czy co? ;) No troszke przesadzilem tylko troszke ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2007 Nie pogardzimy też jakimś linkiem/opisem tego dzieła :) Pytanie tylko po co? :wink: Skoro jutro taki post utonie w morzu innych, typu kart nie ma dostawa będzie xx.xx.2012 itp choć autorom tych postów nie śmiem zarzucać że zaśmiecają temat bo w końcu wszyscy są sfrustrowani i muszą gdzieś znaleźć ujście dla swych skołatanych nerwów. Moja dziewczyna w ciągu niemal 3 tygodni tyle się nasłuchała że jest istnym ekspertem w tym temacie :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blazejj Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2007 (edytowane) Niektórym się przyda, np. mnie Później do jakiegoś FAQ nie zaszkodzi wsadzić i w taki sposób się nie zgubi BTW Jakie tem masz na tych wysokich taktach? Chłodzenie box? :P Edytowane 15 Listopada 2007 przez Blazejj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dia8el Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2007 Niektórym się przyda, np. mnie Później do jakiegoś FAQ nie zaszkodzi wsadzić i w taki sposób się nie zgubi BTW Jakie tem masz na tych wysokich taktach? Chłodzenie box? :P Żartujesz? On to chłodzi cieczą... :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 16 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2007 (edytowane) 1.1v BIOS MOD Postaram się go opisać w najbardziej łopatologiczny sposób: 1. Ściągamy NiBitor 3.5A np STĄD 2. Ściągamy Nvflash np STĄD 3. Odpalamy Nibitora -> Zakładka Tools -> Read Bios -> Select Device -> Wybieramy kartę klikamy OK 4. Warto zrobić backup oryginalnego biosu w przypadku gdyby coś poszło nie tak w tym celu wchodzimy w zakładkę Tools -> Read Bios -> Read Into File -> Wybieramy nazwę np KWA KWA 5. Zakładka Tools -> Read Bios -> Read Into Nbitor -> Wybieramy zakładkę Voltages -> W polu Extra ZAMIAST 1.05V dajemy 1.1V Dla niewtajmeniczonych screen: 6. Zakładka File -> Save Bios -> Wybieramy sobie jakąś nazwę 7. Tworzymy dyskietkę startową (Jeżeli nie potrafisz tego zrobić może lepiej daj sobie z tym spokój i poproś kogoś kto wie o co w tym wszystkim chodzi) Następnie można z niej wywalić częśc plików typu Display... Ega... Keyboard... 8. Wrzucamy na nią oryginalny bios, zmodyfikowany bios, nvflash, cwsdpmi 9. Odpalamy kompa z dyskietki wprowadzamy komendę: nvflash nazwa pliku dajmy na to 88002.rom całość powinna wyglądać np tak: nvflash 88002.rom (Jeżeli ktoś dokonuje dalej idących zmian przyda się parametr -f ale nie będę się rozwodził na ten temat) 10. Chwila oczekiwania, resetujemy i po sprawie. Cała operacja trwa 2 minuty ;) Na moim przykładzie: MSI 8800GT OC @ WC: Swiftech MCW60 + radiatory. Stock: 660 / 1650 / 1900 OC: 740 / 1852 / 2200 MOD: 785 / 1960 / 2200 Edytowane 16 Listopada 2007 przez Interloper Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 16 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2007 A przyrost w mhz na poziomie... ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 16 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2007 Patrząc po różnych forach jedni mówią że nie daje im to nic, inni (większość) że daje przyrost ok 40 - 60Mhz. W moim przypadku 45Mhz generalnie wszystko zależy od potencjału karty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 16 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2007 Z tego co widze , to jest bardzo duże prawdopodobieństwo , że to działa. Ja bym polecał jeszcze dodać tryb 2d(mniejsze takty) z napięciem 0.95v , zawsze będzie chłodniej i mniej prądu żarła w 2d. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 16 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2007 Moja dziewczyna w ciągu niemal 3 tygodni tyle się nasłuchała że jest istnym ekspertem w tym temacie :razz: Hehe dziewczyna mojego kolegi powiedziała mu no kup w końcu ten komputer bo juz nie moge sluchac o tym sprzecie ;) Kumpel tez czeka na 8800gt :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tanhauser Opublikowano 16 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2007 podobnie tzn. z cena, czy wszystkimi producentami? nie wierze ani w to ani w tamto :) http://www.cyberport.de/default/7681/1341/...-pcie-8800.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XibalbaPL Opublikowano 16 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2007 (edytowane) Dziś postanowiłem spróbować bios moda na 1.1V oto rezultaty Core / Shader / Mem Stock: 660 / 1650 / 1900 Przed modem: 741 / 1852 / 2200 Po modzie: 785 / 1960 / 2200 Innymi słowy polecam :) No to SUPER!!! Chyba też tak zrobię ;) Na chwilę obecną na mojego Palita wrzuciłem nowe ciuszki :) Accelero S1 + Akasa Amber 120x120x25mm "1000 rpm" Powiem tak temp na ust. 700/1750/2000 w idle ??? ----> 26*C B-) W stresie max temp. jaką widziałem to 38*C !!! A męczyłem grafe 5 pętli 3dSmarkiem05 + 40min Crysis Dla mnie rewelacja super wydajnie i cicho :lol: Wieczorem zapodam zdjęcia. Jedyny minus zakładania accelero to radiatorki na pamięci, beznadziejnie się trzymają trzeba było użyć innych rzeczy. I zajmuje taki zestawik big mac dużo miejsca. Pozdr. Xibi Edytowane 16 Listopada 2007 przez XibalbaPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...