Skocz do zawartości
cavarr

Geforce 8800GT 256/512MB

Rekomendowane odpowiedzi

Po miesiącu przerwy w graniu (moja 7900GT jest uszkodzona) nie wytrzymałem i kupiem (przepłaciłem) 8800GT.

Na szczęście faktura mnie uratuje i ostatecznie cena nie będzie taka bolesna (980zł)

Jutro po nią jadę do wawki.

Ciekawe czy uda mi się zainstalować na niej stary bloczek wodny z cpc hehe.

Przy obecnych temperaturach na zewnątrz powinienem mieć całkiem niskie temperaturki na karcie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie przed chwila anulowalem swoje zamowienie na evga 8800 gt, po tym jak sklep chcial o dziwo dodatkowych dowodow potwierdzajacych moje miejsce zamieszkania/dostawy :/ Dziwne to bo zamawiam dosyc duzo rzeczy przez internet i zawsze karta platniacza wystarczala. Mialem dostac karte jutro rano. Cos mi sie wydaje ze nie maja kart i grali na czas.

Znalazlem za to na ebayu NVIDIA 8800 gt, wiem ze to pytanie juz bylo klepane do znudzenia, ale chcialbym zapytac posiadaczy nvidiowskich kart czy ich oc i jakosc nie odbiega od normy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hellkommander:

Właśnie w takich sytuacjach przede wszsytkim trzeba sprawdzić zasilacz, tym bardziej, jesli wcześniej na słabszym sprzecie chodziło ok. Odkręcenie proca itp mogło by pokazać o problemie z danym sprzętem lub PSU. Sprawdzenie PSU jest jednoznaczne, najlepiej od jakiegoś kolegi pożyczyć coś mocnego.

Ed:

Wstępnie mozna choćby same napięcia zmierzyć ( tylko i wyłącznie mienrikiem!! )

Edytowane przez Jarek_135

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hellkommander:

Właśnie w takich sytuacjach przede wszsytkim trzeba sprawdzić zasilacz, tym bardziej, jesli wcześniej na słabszym sprzecie chodziło ok. Odkręcenie proca itp mogło by pokazać o problemie z danym sprzętem lub PSU. Sprawdzenie PSU jest jednoznaczne, najlepiej od jakiegoś kolegi pożyczyć coś mocnego.

Ed:

Wstępnie mozna choćby same napięcia zmierzyć ( tylko i wyłącznie mienrikiem!! )

460W z mało? Jaki byłby odpowiedni do konfiguracji jaka podalem wczesniej?

Kiedyś na jakiejś stronie był kalkulator do sprawdzania mocy zasiłki, pamięta ktoś jaki tam link był?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyś na jakiejś stronie był kalkulator do sprawdzania mocy zasiłki, pamięta ktoś jaki tam link był?

http://www.extreme.outervision.com/psucalculatorlite.jsp chyba o to ci chodzilo...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

może miec i 1000w i może byc za słaby dla katry .g najbardziej liczy sie zasilanie 12v a dokładnie amperki, ty msz chyba na linie 12v 16A i to może być przyczyna niestabilności bo wymagane jest koło 20A. ( chodzi o dodtkowe zasilanie karty )

Edytowane przez trex11

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm, mam pytanie. z góry przepraszam, jeżeli się pojawiło wcześniej, ale wyszukiwarka nic nie pokazała a przeglądanie 64 stron mi się nie uśmiecha.

mianowicie: pan w znaku mówił mi dzisiaj, że jak testowali 8800gt od evga albo galaxy (nie jestem pewien) to na płytach pod p35 wyskakiwały im artefakty i robiły się zwiechy, ale na mobo pod am2 już nie mieli takich problemów. w związku z tym wysnuł teorię, że 8800gt ma jakieś problemy kompatybilnościowe z płytami pod platformę intela. mam pytanie do posiadczy 8800gt: czy jest w tym chociaż ziarnko prawdy czy to zwyczajnie duby smalone? a może, ktoś coś wie o podobnym przypadku? jakieś ploteczki czy coś..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja juz mam swoja EVGA. Na razie na jakiekolwiek testy czasu brak. Blok dopiero do mnie jedzie.

Sprzedawca powiedzial, ze po zarejestrowaniu produktu na stronie EVGA bede mial na nia 10 lat gwarancji - prawda to? Zreszta na pudelku tez jest tak napisane...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam takie pytanie, biezaca konfiguracja to amd 64 3400, 2gb ram i radeon x1900xt (256ram), czy jest sens zamieniac tego radeona na 8800gt 512. Chodzi mi glownie o to czy procesor nie ograniczy tej karty. Chcialbym poczuc spora dawke mocy glownie w crysis. Jaka jest wasza opinia?

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moc całkowita o wszsytkim nie przesądza. Tak samo, dużo ludzi myśli, że ich xxxW Tagany U01 są dobrymi PSU na obecne czasy. Kalkulatory można sobie... Poza tym może coś jest nie tak z Twoim PSU. Najprostrzy zabieg to sprawdzenie napięć.

Chad29:

W razie czego wymienisz a64 na X2 i ją podkręcisz... Demon to to nie będzie, ale da radę sokojnie.

Edytowane przez Jarek_135

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm, mam pytanie. z góry przepraszam, jeżeli się pojawiło wcześniej, ale wyszukiwarka nic nie pokazała a przeglądanie 64 stron mi się nie uśmiecha.

mianowicie: pan w znaku mówił mi dzisiaj, że jak testowali 8800gt od evga albo galaxy (nie jestem pewien) to na płytach pod p35 wyskakiwały im artefakty i robiły się zwiechy, ale na mobo pod am2 już nie mieli takich problemów. w związku z tym wysnuł teorię, że 8800gt ma jakieś problemy kompatybilnościowe z płytami pod platformę intela. mam pytanie do posiadczy 8800gt: czy jest w tym chociaż ziarnko prawdy czy to zwyczajnie duby smalone? a może, ktoś coś wie o podobnym przypadku? jakieś ploteczki czy coś..

ja mam 8800 od XFX-a płytka Foxconn P-35 na razie wszystko wsio, robiłem testy markami aktualnie gram w Colina i wszystko działa :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nowicie: pan w znaku mówił mi dzisiaj, że jak testowali 8800gt od evga albo galaxy (nie jestem pewien) to na płytach pod p35 wyskakiwały im artefakty i robiły się zwiechy, ale na mobo pod am2 już nie mieli takich problemów. w związku z tym wysnuł teorię, że 8800gt ma jakieś problemy kompatybilnościowe z płytami pod platformę intela. mam pytanie do posiadczy 8800gt: czy jest w tym chociaż ziarnko prawdy czy to zwyczajnie duby smalone? a może, ktoś coś wie o podobnym przypadku? jakieś ploteczki czy coś..

Była EVGA i Asus i to samo. Na P35 na Asusie i Gigabycie arty a na platformie AMD chodziło bez problemu. Dalsze testy będą jak będzie więcej kart. Na Galaxy nic takiego nie występowało

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tego azerty? www.azerty.nl ?

tak

1000-1200rpm zależy jak mi się chce :)

a głośno to jest???

bo do mnie jedzie identyczny Palit i tez chce w nim zmienić na dzien dobry chlodzenie.

Powiedzcie proszę czy to na 88GT założę i schłodzę bez problemów?

Thermalright HR-03 REV. A

http://zenfist.pl/pID/1536.htm

już wcześniej to było w temacie, ale muszę się upewnić, co lepiej <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span>

ten HR jest droższy, ale do S1 i tak musiałbym dokupić cooler...

więc?

EDIT

a może takie coś być na 88GT?

http://zenfist.pl/foto.php/pID/584/fID/01

Accelero 2

Edytowane przez dia8el

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi