Jodlasty Opublikowano 16 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2007 Po miesiącu przerwy w graniu (moja 7900GT jest uszkodzona) nie wytrzymałem i kupiem (przepłaciłem) 8800GT. Na szczęście faktura mnie uratuje i ostatecznie cena nie będzie taka bolesna (980zł) Jutro po nią jadę do wawki. Ciekawe czy uda mi się zainstalować na niej stary bloczek wodny z cpc hehe. Przy obecnych temperaturach na zewnątrz powinienem mieć całkiem niskie temperaturki na karcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheenek Opublikowano 16 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2007 Wlasnie przed chwila anulowalem swoje zamowienie na evga 8800 gt, po tym jak sklep chcial o dziwo dodatkowych dowodow potwierdzajacych moje miejsce zamieszkania/dostawy :/ Dziwne to bo zamawiam dosyc duzo rzeczy przez internet i zawsze karta platniacza wystarczala. Mialem dostac karte jutro rano. Cos mi sie wydaje ze nie maja kart i grali na czas. Znalazlem za to na ebayu NVIDIA 8800 gt, wiem ze to pytanie juz bylo klepane do znudzenia, ale chcialbym zapytac posiadaczy nvidiowskich kart czy ich oc i jakosc nie odbiega od normy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blazejj Opublikowano 16 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2007 Z tego co pamiętam to na in4.pl referent od nvidi najlepiej się kręcił Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leer Opublikowano 16 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2007 Odkręciłem. Niestety nic to nie dało. Tak samo wychodzi do windy po 2 teście. System?? hmm no moze byc.. ostatecznie jeszcze zasilka... moze ktos ma jeszcze jakies pomysly Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 16 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2007 dostałem odpowedź z Azerty:z tego azerty? www.azerty.nl ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek_135 Opublikowano 16 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2007 (edytowane) hellkommander: Właśnie w takich sytuacjach przede wszsytkim trzeba sprawdzić zasilacz, tym bardziej, jesli wcześniej na słabszym sprzecie chodziło ok. Odkręcenie proca itp mogło by pokazać o problemie z danym sprzętem lub PSU. Sprawdzenie PSU jest jednoznaczne, najlepiej od jakiegoś kolegi pożyczyć coś mocnego. Ed: Wstępnie mozna choćby same napięcia zmierzyć ( tylko i wyłącznie mienrikiem!! ) Edytowane 16 Listopada 2007 przez Jarek_135 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hellkommander Opublikowano 16 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2007 hellkommander: Właśnie w takich sytuacjach przede wszsytkim trzeba sprawdzić zasilacz, tym bardziej, jesli wcześniej na słabszym sprzecie chodziło ok. Odkręcenie proca itp mogło by pokazać o problemie z danym sprzętem lub PSU. Sprawdzenie PSU jest jednoznaczne, najlepiej od jakiegoś kolegi pożyczyć coś mocnego. Ed: Wstępnie mozna choćby same napięcia zmierzyć ( tylko i wyłącznie mienrikiem!! ) 460W z mało? Jaki byłby odpowiedni do konfiguracji jaka podalem wczesniej? Kiedyś na jakiejś stronie był kalkulator do sprawdzania mocy zasiłki, pamięta ktoś jaki tam link był? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Symbian Opublikowano 16 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2007 460W z mało? Jaki byłby odpowiedni do konfiguracji jaka podalem wczesniej? Kiedyś na jakiejś stronie był kalkulator do sprawdzania mocy zasiłki, pamięta ktoś jaki tam link był? http://www.extreme.outervision.com/psucalculatorlite.jsp chyba o to ci chodzilo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trex11 Opublikowano 16 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2007 (edytowane) 460W z mało? Jaki byłby odpowiedni do konfiguracji jaka podalem wczesniej? Kiedyś na jakiejś stronie był kalkulator do sprawdzania mocy zasiłki, pamięta ktoś jaki tam link był? może miec i 1000w i może byc za słaby dla katry .g najbardziej liczy sie zasilanie 12v a dokładnie amperki, ty msz chyba na linie 12v 16A i to może być przyczyna niestabilności bo wymagane jest koło 20A. ( chodzi o dodtkowe zasilanie karty ) Edytowane 16 Listopada 2007 przez trex11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yt1300 Opublikowano 16 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2007 hmm, mam pytanie. z góry przepraszam, jeżeli się pojawiło wcześniej, ale wyszukiwarka nic nie pokazała a przeglądanie 64 stron mi się nie uśmiecha. mianowicie: pan w znaku mówił mi dzisiaj, że jak testowali 8800gt od evga albo galaxy (nie jestem pewien) to na płytach pod p35 wyskakiwały im artefakty i robiły się zwiechy, ale na mobo pod am2 już nie mieli takich problemów. w związku z tym wysnuł teorię, że 8800gt ma jakieś problemy kompatybilnościowe z płytami pod platformę intela. mam pytanie do posiadczy 8800gt: czy jest w tym chociaż ziarnko prawdy czy to zwyczajnie duby smalone? a może, ktoś coś wie o podobnym przypadku? jakieś ploteczki czy coś.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 16 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2007 Ja juz mam swoja EVGA. Na razie na jakiekolwiek testy czasu brak. Blok dopiero do mnie jedzie. Sprzedawca powiedzial, ze po zarejestrowaniu produktu na stronie EVGA bede mial na nia 10 lat gwarancji - prawda to? Zreszta na pudelku tez jest tak napisane... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Monolith Opublikowano 16 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2007 prawda, tylko czy bedziesz trzymac grafe tak dlugo? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 16 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2007 Nie, ale nowy wlasciciel w przyszlosci bedzie mial jeszcze spoooooro gwarancji ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GHAD29 Opublikowano 16 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2007 Mam takie pytanie, biezaca konfiguracja to amd 64 3400, 2gb ram i radeon x1900xt (256ram), czy jest sens zamieniac tego radeona na 8800gt 512. Chodzi mi glownie o to czy procesor nie ograniczy tej karty. Chcialbym poczuc spora dawke mocy glownie w crysis. Jaka jest wasza opinia? pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek_135 Opublikowano 16 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2007 (edytowane) 460W z mało? Jaki byłby odpowiedni do konfiguracji jaka podalem wczesniej? Kiedyś na jakiejś stronie był kalkulator do sprawdzania mocy zasiłki, pamięta ktoś jaki tam link był? Moc całkowita o wszsytkim nie przesądza. Tak samo, dużo ludzi myśli, że ich xxxW Tagany U01 są dobrymi PSU na obecne czasy. Kalkulatory można sobie... Poza tym może coś jest nie tak z Twoim PSU. Najprostrzy zabieg to sprawdzenie napięć. Chad29: W razie czego wymienisz a64 na X2 i ją podkręcisz... Demon to to nie będzie, ale da radę sokojnie. Edytowane 16 Listopada 2007 przez Jarek_135 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XibalbaPL Opublikowano 16 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2007 Więc tak Bios Mod zrobiony :) Na Xp max miałem 720Mhz GPU teraz testuje 760Mhz i luzik SHADERY 1900 Mój PALIT 8800GT foto :) do tego Accelero S1 Ac1 Ac2 Ac3 W kompie Xibi B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Metz Opublikowano 16 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2007 jak wygladają temperatury bo mam taki sam zestaw z tym ze noctua'e P12 zamiast Akasy - ale jeszcze nie założyłem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XibalbaPL Opublikowano 16 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2007 W stresie nie miałem 40*C Rewelacja!!! Xibi B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lejlas Opublikowano 16 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2007 hmm, mam pytanie. z góry przepraszam, jeżeli się pojawiło wcześniej, ale wyszukiwarka nic nie pokazała a przeglądanie 64 stron mi się nie uśmiecha. mianowicie: pan w znaku mówił mi dzisiaj, że jak testowali 8800gt od evga albo galaxy (nie jestem pewien) to na płytach pod p35 wyskakiwały im artefakty i robiły się zwiechy, ale na mobo pod am2 już nie mieli takich problemów. w związku z tym wysnuł teorię, że 8800gt ma jakieś problemy kompatybilnościowe z płytami pod platformę intela. mam pytanie do posiadczy 8800gt: czy jest w tym chociaż ziarnko prawdy czy to zwyczajnie duby smalone? a może, ktoś coś wie o podobnym przypadku? jakieś ploteczki czy coś.. ja mam 8800 od XFX-a płytka Foxconn P-35 na razie wszystko wsio, robiłem testy markami aktualnie gram w Colina i wszystko działa :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blazejj Opublikowano 16 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2007 Widze Xibi że się na Palicie pościgamy bo do mnie za tydzień też dojdzie ;) Niestety na def 710gpu max BTW Tego Bios moda można też na inne napięcie zrobić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 16 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2007 (edytowane) BTW Tego Bios moda można też na inne napięcie zrobić? Nie. Nie będzie działał. Edytowane 16 Listopada 2007 przez Interloper Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek_135 Opublikowano 16 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2007 W stresie nie miałem 40*C Rewelacja!!! Xibi B-) Ale przy jakich obrotach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GHAD29 Opublikowano 16 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2007 W razie czego wymienisz a64 na X2 i ją podkręcisz... Demon to to nie będzie, ale da radę sokojnie. Niestety nie jest tak rozowo, to jest proc na sockecie 754, wiec jakakolwiek wymiana proc ciagnie za soba nowa mobo i nowy ram. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XibalbaPL Opublikowano 16 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2007 Ale przy jakich obrotach? 1000-1200rpm zależy jak mi się chce :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masaj007 Opublikowano 16 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2007 nowicie: pan w znaku mówił mi dzisiaj, że jak testowali 8800gt od evga albo galaxy (nie jestem pewien) to na płytach pod p35 wyskakiwały im artefakty i robiły się zwiechy, ale na mobo pod am2 już nie mieli takich problemów. w związku z tym wysnuł teorię, że 8800gt ma jakieś problemy kompatybilnościowe z płytami pod platformę intela. mam pytanie do posiadczy 8800gt: czy jest w tym chociaż ziarnko prawdy czy to zwyczajnie duby smalone? a może, ktoś coś wie o podobnym przypadku? jakieś ploteczki czy coś..Była EVGA i Asus i to samo. Na P35 na Asusie i Gigabycie arty a na platformie AMD chodziło bez problemu. Dalsze testy będą jak będzie więcej kart. Na Galaxy nic takiego nie występowało Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miczq Opublikowano 16 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2007 Matko nie strasz mam msi p35 i juz zamowionego asusa:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masaj007 Opublikowano 16 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2007 Mówię tylko jak było. Może to był niefart bo inna EVGA na P35 śmiga do tej pory bardzo dobrze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dia8el Opublikowano 16 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2007 (edytowane) z tego azerty? www.azerty.nl ? tak 1000-1200rpm zależy jak mi się chce :) a głośno to jest??? bo do mnie jedzie identyczny Palit i tez chce w nim zmienić na dzien dobry chlodzenie. Powiedzcie proszę czy to na 88GT założę i schłodzę bez problemów? Thermalright HR-03 REV. A http://zenfist.pl/pID/1536.htm już wcześniej to było w temacie, ale muszę się upewnić, co lepiej <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> ten HR jest droższy, ale do S1 i tak musiałbym dokupić cooler... więc? EDIT a może takie coś być na 88GT? http://zenfist.pl/foto.php/pID/584/fID/01 Accelero 2 Edytowane 16 Listopada 2007 przez dia8el Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 16 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2007 Demon to to nie będzie, ale da radę sokojnie. u mnie na X2 specjalnie nie odstaję z wynikami przy podobnym taktowaniu CPU/GPU od C2D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ronifcb Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 Czy konieczne jest podlaczenie dodatkowego zasilania do karty 8800GT?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...