hellkommander Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 100 zł różnicy to nie problem ale gdy sklepy podbijają cenę do 400 zł więcej to nie powiesz że to normalne. skup się, różnica miedzy 999 a 1199 to 200zł, na tej samej karcie w ciągu paru dni (palit), nadal uważasz że nie ma o co "płakać"? Nie wspominając o Asus, Galxy itd... zresztą nieważne, EOT masz całkowitą rację. Ja mówie o pierwszym tygodniu sprzedaży tej karty. Pamiętam, że w ESC pojawiły sie w środę 31 października i kosztowały 899 zł. 1.11 wolne a w piątek 12.11 już były po 999zł. można ją było wtedy kupić od ręki, wystarczyło przyjść na otwarcie sklepu. Ja kupiłem moją w poniedziałek a znajomy mi mówił ze we wtorek sprzedali jeszcze 70 kart i zostały im 3. Pamitętam też jak wszyscy narzekali że za drogo, że powinny być po 850 zł - 150 zł żałowałi - to teraz mają ceny z kosmosu - 1199 i 1299 zł na własne zyczenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dakota Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 za 999 to bym wziął bez zastanowienia, po prostu znudziło mi się już czekanie, ale nie wygląda żeby sytuacja w najbliższym czasie miała się poprawić (niestety). Chyba przyjdzie kupić HD3870 :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hellkommander Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 Problemem to tutaj jest za małe napięcie rdzenia/pamięci, a nie płyta główna... To, że ktoś wykręcił kartę na 750Mhz po zmianie chłodzenia, nie znaczy, że każda karta z tej serii będzie się tak kręcić jak się zmieni chłodzenie :mur: problem polega na tym ze kazdy mowi co innego. jedni ze plyta, inni ze PCI-E, napiecie na rdzeniu proca jeszcze inni ze PSU. Dzisiaj zmieniam na probe zasilanie z chiefteca 450W GPS na BeQuiet 550W moze faktycznie ma lepsze parametry. Jak to zawiedzie to juz nie wiem co jest grane. A karte krece standardowo na 700/1750/999. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 Do właścicieli 8800gt, testuje asusa czy u Was tez przy włączeniu kompa słychac szybkie obroty wiatraka na karcie (jak kosiarka) a po 3 sekundach wszystko wraca do normy? Oczywiscie w idle i pod obciązeniem jest w miare cicho.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:Max:. Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 Do właścicieli 8800gt, testuje asusa czy u Was tez przy włączeniu kompa słychac szybkie obroty wiatraka na karcie (jak kosiarka) a po 3 sekundach wszystko wraca do normy? Oczywiscie w idle i pod obciązeniem jest w miare cicho....Ja mam kartę AMD/ATI i też tak się dzieje, wszyscy tak mają Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 Do właścicieli 8800gt, testuje asusa czy u Was tez przy włączeniu kompa słychac szybkie obroty wiatraka na karcie (jak kosiarka) a po 3 sekundach wszystko wraca do normy? Oczywiscie w idle i pod obciązeniem jest w miare cicho....Miałem to samo na GTS320, ale to wszystko zależy od mobo, bo na platformie s.939 zawsze panowała cisza :? pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheenek Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 U mnie tak jest, tzn bylo dopoki nie zmienilem chlodzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ocean Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 Ktos tu ma ZOTAC? Dzis dzwonia do mnie z sklepu, przykro nam nie ma Gigabyte, mamy ostatniego ZOTAC (watpie aby mieli ostatniego, ale nich im...). Jak nie wezme tego, to mam czekac do 29, a potem moze jeszcze dluzej. Mam dosc czekania, nowy komp mi sie marnuje, jaka karte sliczna mam teraz to widac w sig ;) no i przeplacilem 200zl, trudno, ale bede mial i bede sie cieszyl z grania. Odbije sobie te kase, prawo rynku ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hellkommander Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 Miałem to samo na GTS320, ale to wszystko zależy od mobo, bo na platformie s.939 zawsze panowała cisza :? pzdr ja mam s939 i mialem tak z 6800GS i z 8800GT mam tak samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dia8el Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 (edytowane) Diabełku masz na GG skarbnicę wiedzy i się nie zapytasz swego druha o pomoc w OC? No nie ładnie. :D V-Mod dla 8800GT polega przede wszystkim na zmianie w napięcia w BIOS karty. Z 1.05 na 1.1v. Zmiana niewielka, ale przy stockowym coolerze po prostu wręcz niezalecana. Tak się zstanawiam, dlaczego tak wszyscy chcą dusić Megaherce z tych biednych kart. Dajcie sobie rdzeń @ 680/1700/2000 i go... wydajność lepsza od GTXa. Ale nie... Trzeba zrobić VModa, żeby ewndualnie uwalić kartę, później płakać na forum, że to i tamto. Smieszy mnie to osobiście. :) Mnie 700/1750/2100 w zupełności wystarcza @ 45%. Może jak będzie więcej kart 8800GT założę sobie Accelero, ale jak narazie ryzyko straty unikatowej karty za około 1000 zł mi się nie uśmiecha. Dobra. w sumie masz znów rację;) bios moda (v z 1,05 na 1,1 zrobię (o ile w ogóle) dopiero po zmianie chłodzenia. Nie ma co się rzucać. Lepiej nie spalić, bo wydatki i tak jeszcze czekają- na Accelero S1 + Actua 120, Zmienić chłodziwo trzeba, bo jak zapodaje 3D to wiatrak jak suszara wyje, żeby opanować temp, która tworzy się na kręconych zegarkach. PS - w ustawieniach z podpisu (które notabene tak jak mówisz chodzą bez łaski) śmigam bez problemu w Crysisa aż miło :D yeahh Edytowane 23 Listopada 2007 przez dia8el Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 (edytowane) GT przybywa, cena trochę w dół: http://allegro.pl/item274107901_palit_8800...awa_sklep_.html oczywiście na ver z nie-refer nie ma co liczyć, ale już "tylko" 1099zł... A bitshop.pl ma przesuniętą dostawę Asus'ów na 30 listopada, MSI na 10 grudnia... Gdyby nie cena 854zł to bym zrezygnował (a zamawiałem w sumie dość wcześnie, więc liczę, że się załapie)... Edytowane 23 Listopada 2007 przez serwal4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 ja mam s939 i mialem tak z 6800GS i z 8800GT mam tak samo.Ja napisałem, że wszystko zależy od mobo! Nie od platformy! U siebie na wynalazku gigasyf k8nf-9 czy coś takiego tej średniej przyjemności nie uświadczyłem :) pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 jest akcja... w niedziele jade na giełde, mieszkam w belgii. moze jakies 8800 gt sie pokażą za 220euro 220x3,70= 814 zł + przesylka 15euro chyba (DHL) + 10 euro na piwko kto chętny? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ocean Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 (edytowane) 10 grudnia? To znaczy sie 2 tygodnie przed swietami, Ci co licza na te dostawe lepiej niech wybiora przesylke kurierem, poczta jak zwykle moze miec mega poslizg. Poza tym w cene 854zl przed swietami nie wierze. Jesli nawet beda miec karty to podniosa cene i powiedza, albo pan bierze, albo niestety... Do mnie w poniedzialek przybedzie ZOTAC za 1120, ref. 700/2000, wiec nie jest zla cena. Jeszcze nie zaplacilem (pobraniowa). Mysle, ze cena ponizej 950 bedzie osiagalna dopiero po 15 stycznia. Sklepy nie zrezygnuja z marzy w najlepszym okresie grudniowym. Zatem albo teraz placic o te 200zl wiecej, albo czekac...mnie sie nie chce czekac, tylko grac. Ponawiam pytanie ma ktos karte ZOTAC? czy bede pierwszy? Jesli pierwszy to zdam relacje. Edytowane 24 Listopada 2007 przez Ocean Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 Każdy kto ma GT ma to samo... firma obojętna narazie. Co do ceny - się zobaczy... Zawsze można zrezygnować z zamówienia... Jedno jest pewne - nie zapłacę za 88GT więcej niż 1k zł... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 (edytowane) 10 grudnia? To znaczy sie 2 tygodnie przed swietami, Ci co licza na te dostawe lepiej niech wybiora przesylke kurierem, poczta jak zwykle moze miec mega poslizg.Nawet z kurierem trzeba uważać w zeszłym roku zamówiłem ekran 3 na 2 metry!!! Przysłali mi skrzynię biegów po 3 tygodniach znaleźli i przysłali paczkę która wylądowała gdzieś w poznaniu... no comment. Zakupów w grudniu bynajmniej nie polecam. Edytowane 23 Listopada 2007 przez Interloper Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grippem Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 Jedno jest pewne - nie zapłacę za 88GT więcej niż 1k zł... +1 Poczekam do stycznia ale wtedy chyba blisko będzie premiery czegoś lepszego za tą cenę? Jak z nowym midendem od NV ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starvin Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 jest akcja... w niedziele jade na giełde, mieszkam w belgii. moze jakies 8800 gt sie pokażą za 220euro 220x3,70= 814 zł + przesylka 15euro chyba (DHL) + 10 euro na piwko kto chętny? jak bede chetny ;p najlepiej na ZATOC lub Gigabyte :> bo podobno z tych wszystkich te sa najlepsze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 bede mial neta na miejscu to napisze co sie dzieje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 a ja chcial bym sie dowiedziec co to za firmy ZOLTAC i ZATOC bo nigdzie o nich nie slyszalem :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 Wszystko zepsułeś :lol2: , czekałem jak ktoś wymyśli coś nowego z tą nazwą , ale zelman zawsze miażdzy :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 24 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2007 A bitshop.pl ma przesuniętą dostawę Asus'ów na 30 listopada, MSI na 10 grudnia... Gdyby nie cena 854zł to bym zrezygnował (a zamawiałem w sumie dość wcześnie, więc liczę, że się załapie)... Tez zamowilem w dobrej cenie, ale tak na logike to jak myslisz - pierwszy w "kolejce" bedzie ktos kto zaplacil 200 zl wiecej, czy my... Zapewne nawet sie nie dowiesz, ze karty dostali. Wtedy teoretycznie musieliby sprzedac w umowionej cenie. Ja chyba poczekam na nowego 8800gts. Jest nadzieja, ze wieksza cena (mam nadzieje ze proporcjonalnie do wydajnosci) odstraszy troche masy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 24 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2007 Bawicie się tymi cenemi nie wiadomo po jaką cholerę.... nie lepiej w coś zagrać? Prąd trzeba płcić za użytkowanie kompa, no i w ogóle przecież można już kupić za 1,05 bez problemu. Chcecie za 900? Ale czy warto przepłacać - przecież za chwilę będą po 700. Może by tak zakończyć ten topic i stworzyć coś o karcie? /OT Ja np. "walnąłem" moda:) na 1.1V i mam spokojnie 750/1825/mem nie kręcę wynik się poprawił; ale chyba tylko w smarkach :lol2: http://service.futuremark.com/compare?3dm05=3709057 to jest BB, więc proszę się nie śmiać Na miejscu wszystkich którym, nie udało się kupić za 1000PLN, brałbym GTX a nie jęczał.............. nad no wiadomo czym i do kogo. P.S. Żegnam to forum dzięki MODOM- - nawpuszczaliście dzieci i nie potraficie nad niczym zapanować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El_Mechicano Opublikowano 24 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2007 Witam Jestem nowy na forum i z miejsca chcialem podziekowac uzytkownika gdyz dzieki ich wypowiedzia wiem jakie czesc mam kupic na nowy komputer. Ale do rzeczy, szukam chetnych na kilka sztuk kart INNO na standardowych zegarach. (mozliwe ze beda tez inne marki) Dostepne od 30 listopanda na terenie Warszawy. Prosze o prywatne wiadomosci. Pozdrawiam PS. nie mam polskich znakow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piet Opublikowano 24 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2007 Ja np. "walnąłem" moda:) na 1.1V i mam spokojnie 750/1825/mem nie kręcę wynik się poprawił; ale chyba tylko w smarkach :lol2: http://service.futuremark.com/compare?3dm05=3709057 to jest BB, więc proszę się nie śmiać Moglbys dac jeszcze screena z 06. Znajomy z sandiegio@3,0 sie napalil na ta karte. Niech wiec zobaczy czy ta grafa cos mu da po przejsciu z 7900gto 700/1700. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zebius Opublikowano 24 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2007 Wszystko zepsułeś :lol2: , czekałem jak ktoś wymyśli coś nowego z tą nazwą , ale zelman zawsze miażdzy :lol2: Parę dni temu ktoś tu sypnął nazwą Zelmer :lol: Normalnie leżałem i kwiczałem. A ja biorę ich na przeczekanie. Zakupiłem sobie starszych gierek w śmiesznych cenach i do stycznia będę miał w co grać, a myślę że wtedy sytuacja z dostepnością i cenami będzie już unormowana. Za moją 6600GT dałem prawie 3 lata temu 900zł, teraz za 8800GT nie zamierzam zapłacić nawet zeta więcej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 24 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2007 Parę dni temu ktoś tu sypnął nazwą Zelmer :lol: Normalnie leżałem i kwiczałem. A ja biorę ich na przeczekanie. Zakupiłem sobie starszych gierek w śmiesznych cenach i do stycznia będę miał w co grać, a myślę że wtedy sytuacja z dostepnością i cenami będzie już unormowana. Za moją 6600GT dałem prawie 3 lata temu 900zł, teraz za 8800GT nie zamierzam zapłacić nawet zeta więcej. Tak na marginesie mialem przy A64@2,7 ghz 8800gts320, przesiadlem sie z 7600gs:) roznica duza...ale jak widzialem rezultaty innych z normalnymi prockami brala mnie nerwica ( Colin dirt, Silent hunter 4, lost planet). Dlatego wybuliłem odrazu na to co w sigu, karta dostala kopaaaa, plynnie i miodnie ( nie gralem w crysis:P) IMHO do A64 2800 kupowanie 8800gts nie mialoby sensu a co dopiero 8800gt. I nie mowie tu o 3dmarkach bo w to nie gralem:) nigdy maniakalnie hehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 24 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2007 Parę dni temu ktoś tu sypnął nazwą Zelmer :lol: Normalnie leżałem i kwiczałem. A ja biorę ich na przeczekanie. Zakupiłem sobie starszych gierek w śmiesznych cenach i do stycznia będę miał w co grać, a myślę że wtedy sytuacja z dostepnością i cenami będzie już unormowana. Za moją 6600GT dałem prawie 3 lata temu 900zł, teraz za 8800GT nie zamierzam zapłacić nawet zeta więcej. Jak już "przeczekasz ich" to po zakupie radzę zaopatrzyć się w młotek tudzież przecinak, będzie potrzebny przy montażu :lol: pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hellkommander Opublikowano 24 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2007 problem polega na tym ze kazdy mowi co innego. jedni ze plyta, inni ze PCI-E, napiecie na rdzeniu proca jeszcze inni ze PSU. Dzisiaj zmieniam na probe zasilanie z chiefteca 450W GPS na BeQuiet 550W moze faktycznie ma lepsze parametry. Jak to zawiedzie to juz nie wiem co jest grane. A karte krece standardowo na 700/1750/999. czy ktoś z szanownych kolegów zna może lekarstwo na to co powyżej już wcześniej napisałem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 24 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2007 Parę dni temu ktoś tu sypnął nazwą Zelmer :lol: Normalnie leżałem i kwiczałem. A ja biorę ich na przeczekanie. Zakupiłem sobie starszych gierek w śmiesznych cenach i do stycznia będę miał w co grać, a myślę że wtedy sytuacja z dostepnością i cenami będzie już unormowana. Za moją 6600GT dałem prawie 3 lata temu 900zł, teraz za 8800GT nie zamierzam zapłacić nawet zeta więcej. Rozumie , ze masz zamiar zamontowac 8800GT w obecnym konfigu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...