Zebius Opublikowano 24 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2007 O rany, aleście się przyczepili. Przecież chyba jasne jak słońce, że nie wsadzę tego do obecnego konfigu. B-) Przechodzę na PCI-E, ale najpierw muszę dorwać 8800GT w dobrej cenie, bo z resztą komponentów problemów z cenami ani dostępnością nie ma, a szkoda mi kasy na jakąś przejściową kartę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darok Opublikowano 24 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2007 http://www.palit.biz/en/products/nv_pcie_8800GT-Sonic.htm juz jest ciekawe kiedy w sklepach chyba po nowym roku :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Monolith Opublikowano 24 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2007 pewnie wtedy gdy bedzie wchodzic seria 9xxx :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr@jw3r Opublikowano 24 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2007 (edytowane) Ja wczoraj zamówiłem palita 8800GT w jakimś małym sklepiku w opolu, nawet stronki nie mają :D I dlatego można tam tą karte dostać :) Za 930zł... I karta do odbioru w środe :) Edytowane 24 Listopada 2007 przez dr@jw3r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Velocity120 Opublikowano 24 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2007 @dr@jw3r a ktory to sklep jesli mozesz to podaj mi jego nazwe chocby na pw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blazejj Opublikowano 24 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2007 http://tuneupc.net/readarticle.php?article_id=16 Enjoy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
figer Opublikowano 24 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2007 Cennik Action 08.11.2007 - PALIT GeForce 8800GT 512MB DDR3/256bit TV/DVI PCI-E - cena 840 pln brutto - stan magazynowy 0 Cennik Action 23.11.2007 - PALIT GeForce 8800GT 512MB DDR3/256bit TV/DVI PCI-E - cena 1110 pln brutto - stan magazynowy 0 :zonk: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zebius Opublikowano 24 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2007 (edytowane) @figer No niestety, ja zamawiałem sobie poprzez szwagra Galaxy w Action, kiedy na ich stronie karta miała status "w drodze" i cenę 852zł brutto. Kiedy dostawa dotarła szwagier dzwonił do nich i okazało się że kart dostali 50 sztuk, a zamówionych przez klientów było 500! Pewnie rozeszły się po znajomych. Zaraz potem cena na stronie wzrosła do 1096, status - brak. Także z mojego zamówienia nici, bo dzisiaj spojrzałem w mój koszyk zamówień i cena podniesiona, mimo że cały czas widniała tam jeszcze ta stara, czyli 852zł. :( Obecnie jedyna karta w Action ze statusem "w drodze" to Asus za 1104, dziękuję ale postoję. :mur: Edytowane 24 Listopada 2007 przez Zebius Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 24 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2007 http://tuneupc.net/readarticle.php?article_id=16 Enjoy Wykonanie samych testow i ich objetosc bardzo dobra, ale ilosc bledow tekstowych makabryczna :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blazejj Opublikowano 24 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2007 Zaraz poprawie. Chris nie dokońca zna wszystkie zasady interpunkcji :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Opublikowano 24 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2007 Nie wiem czy ktos z Was bawił sie ustawieniami wiatraka na Asusie z siga, przy ustawieniu na Auto fan po odpaleniu (na razie 2 gry Baldur i Virtua Tennis) tych gier wiatrak ustawia sie na max obroty... What the? Tak ze musze ustawiac go ręcznie na dany poziom (50%) w sumie dla mnie zadna roznica. Max temp na ref chłodzeniu przy 50% to 70C po kilku godzinach w Crysisie. Ale zastanawia mnie powyzszy problem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dia8el Opublikowano 24 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2007 EEetam Miodzio recka... :) I na dodatek w 100% wiarygodna, bo mam tą kartę, gram w wymienione tam gry i dane z testu się potwierdzają. Dobra robota! Jest pięknie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Monolith Opublikowano 24 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2007 Nie wiem czy ktos z Was bawił sie ustawieniami wiatraka na Asusie z siga, przy ustawieniu na Auto fan po odpaleniu (na razie 2 gry Baldur i Virtua Tennis) tych gier wiatrak ustawia sie na max obroty... What the? Tak ze musze ustawiac go ręcznie na dany poziom (50%) w sumie dla mnie zadna roznica. Max temp na ref chłodzeniu przy 50% to 70C po kilku godzinach w Crysisie. Ale zastanawia mnie powyzszy problem mialem tak samo na gtsie 320 od asusa. oczywiscie nie dalo sie tego rozwiazac. pozniej bylo tak, ze raz dzialalo a raz nie. nigdy wiecej asusa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blazejj Opublikowano 24 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2007 W tych GT są skopane kontrolery obrotów W następnych rewizjach napewno będzie to pierwsza rzecz jaką będą musieli naprawić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XibalbaPL Opublikowano 24 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2007 (edytowane) http://tuneupc.net/readarticle.php?article_id=16 No Piknie :) Recka fajna, czytelne słupki. Jak widać 8800GT bardzo fajna konstrukcja. Szkoda, że tak ciężko ją dostać w dobrej cenie ;( Xibi Edytowane 24 Listopada 2007 przez XibalbaPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dia8el Opublikowano 24 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2007 W tych GT są skopane kontrolery obrotów W następnych rewizjach napewno będzie to pierwsza rzecz jaką będą musieli naprawić To prawda. Moja GT niestety nie zmienia obrotów sama pod obciążeniem :? Zmieniam to ręcznie w RT przed odpaleniem 3D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 24 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2007 (edytowane) W tych GT są skopane kontrolery obrotów W następnych rewizjach napewno będzie to pierwsza rzecz jaką będą musieli naprawić Gdyby kontroler obrotów był walnięty , to wentyl kręciłby się z non stop pełnymi obrotami lub wogóle. A w tym przypadku ręczna regulacja działa , tylko kiedy karta przechodzi w stan 3d wentyl nie włącza się na wyższe obroty. Z tego co czytałem jest to wina 1 lub 2 rezystorów , dokładnie złych wartości. Szczerze to nie wiem , jak można popełnić taką pomyłke. Edytowane 24 Listopada 2007 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Opublikowano 24 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2007 czy wartość około 70C jest ok pod obciażeniem (crysis 2 godz)? Po prostu ręcznie ustawiłem obroty na 50% Po 3 cyklach 3dmarka było około 61C. Chce to ustawic i zapomniec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blazejj Opublikowano 24 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2007 Bez ręcznego przestawienia, temperatura wynosiła by ok. 90C więc jeśli wentylator nie jest za głośny na tych 50% to 60C może być Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dia8el Opublikowano 24 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2007 (edytowane) czy wartość około 70C jest ok pod obciażeniem (crysis 2 godz)? Po prostu ręcznie ustawiłem obroty na 50% Po 3 cyklach 3dmarka było około 61C. Chce to ustawic i zapomniec Myślę, że <70C jest ok. Dopiero powyżej to już się trzeba martwić. U mnie z temp. tak samo. PS - ile w 3dmarku Ci wydała Twoja 88GT ? Zapewne dzięku lepszemu CPU wynik będzie lepszy niż mój... Edytowane 24 Listopada 2007 przez dia8el Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ronifcb Opublikowano 24 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2007 Z accelero s1 nawet bez wentylatora jest nizsza temperatura niz na zwyklym chlodzeniu na max obrotach.Z noctua s12 1200 rpm przykreconym na minimum(800rpm jakby go nie bylo) temperatura nie przekracza 60 stopni po dlugim graniu w Cod4 :wink: Takze polecam to chlodzenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lejlas Opublikowano 24 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2007 To prawda. Moja GT niestety nie zmienia obrotów sama pod obciążeniem :? Zmieniam to ręcznie w RT przed odpaleniem 3D. ja też zmieniam ręcznie obroty wiatraka podczas gier tak do 60%, nie próbowałęm w RT jeszcze ustawienia auto, w zasadzie mi to nie przeszkadza, może wymienie karte jak poprawią ten błąd konstrukcyjny :D , teraz nie ma szans na wymiane :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Opublikowano 24 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2007 11500 default Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patol Opublikowano 24 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2007 U mnie... odpukać... kontroler obrotów działa (BFG 8800GT OC)... w 2D temp. około 40-45*C (wentyl od 30-40%). Po dwóch godzinach grania w Crysis temp. około 60*C (wentyl 60%). 3DMark06 na def 12k. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dia8el Opublikowano 24 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2007 (edytowane) 11500 default Czyli procek nie wiele zmienia, bo u mnie na defie 11386 B-) Przy czym procent OC nie przekłada się całkiem na wynik 3Dmark06: wynik 3dm06.......| zegary.....................| przyrost % OC......| przyrost % wynik w 3Dm06 11386.................| 600/1500/1800.........| 0..........................| 0 12250.................| 700/1750/2100.........| 17%.....................| 7% - i gdzie się podziało 10% w wyniku 3Dm06 ?? :> Edytowane 24 Listopada 2007 przez dia8el Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Opublikowano 24 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2007 cały konfig def Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 24 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2007 Bartek jak nie chcesz się bawić ciągłą zmianą ustawień wentyla, a działa on na def nie do końca zadowalająco to w takim przypadku z pomocą przyjdzie RT i jego profile. Jak pobawisz się tym trochę to zobaczysz jaka pożyteczna to zabawka (ustawienia o/c, prędkość wentyla pod każdą grę inne jak sobie zażyczysz) :wink: pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Opublikowano 24 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2007 Dzięki Ali, pobawię się. Ale jesli karta max osiaga 70c to jest sens sie bawic? Czy zlac? eh zobaczymy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mumin Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 (edytowane) w temacie o 3850/3870 jeden z userow podrzucil link do niemieckiego sklepu/wyszukiwarki najlepszych cen. zobaczcie jak u nich z cenami i dostepnoscia 8800gt. dla przykladu asus za 210E co daje mniej niz 800 zl i BARDZO dostepny.. wskazuje to na to ze tylko u nas takie ceny szalone.. (chyba ze to jest bez vatu. uprzedam ze pojecia o jezyku tym nie mam wiec moge piszac tego posta popelniac duzy blad). TUTAJ link do sklepu. Edytowane 25 Listopada 2007 przez Mumin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dia8el Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 (edytowane) w temacie o 3850/3870 jeden z userow podrzucil link do niemieckiego sklepu/wyszukiwarki najlepszych cen. zobaczcie jak u nich z cenami i dostepnoscia 8800gt. dla przykladu asus za 210E co daje mniej niz 800 zl i BARDZO dostepny.. wskazuje to na to ze tylko u nas takie ceny szalone.. (chyba ze to jest bez vatu. uprzedam ze pojecia o jezyku tym nie mam wiec moge piszac tego posta popelniac duzy blad). TUTAJ link do sklepu. TO SĄ CENT NETTO! B-) co widać np TUTAJ = 3 pozycja na liście w wyszukiwarce cen Moge się mylić, ale chyba do tej ceny 210 eur musisz doliczyć TO, wiersz Polen ;) Edytowane 25 Listopada 2007 przez dia8el Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...