Skocz do zawartości
cavarr

Geforce 8800GT 256/512MB

Rekomendowane odpowiedzi

O rany, aleście się przyczepili. Przecież chyba jasne jak słońce, że nie wsadzę tego do obecnego konfigu. B-) Przechodzę na PCI-E, ale najpierw muszę dorwać 8800GT w dobrej cenie, bo z resztą komponentów problemów z cenami ani dostępnością nie ma, a szkoda mi kasy na jakąś przejściową kartę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cennik Action 08.11.2007 - PALIT GeForce 8800GT 512MB DDR3/256bit TV/DVI PCI-E - cena 840 pln brutto - stan magazynowy 0

Cennik Action 23.11.2007 - PALIT GeForce 8800GT 512MB DDR3/256bit TV/DVI PCI-E - cena 1110 pln brutto - stan magazynowy 0 :zonk:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@figer

No niestety, ja zamawiałem sobie poprzez szwagra Galaxy w Action, kiedy na ich stronie karta miała status "w drodze" i cenę 852zł brutto. Kiedy dostawa dotarła szwagier dzwonił do nich i okazało się że kart dostali 50 sztuk, a zamówionych przez klientów było 500! Pewnie rozeszły się po znajomych. Zaraz potem cena na stronie wzrosła do 1096, status - brak. Także z mojego zamówienia nici, bo dzisiaj spojrzałem w mój koszyk zamówień i cena podniesiona, mimo że cały czas widniała tam jeszcze ta stara, czyli 852zł. :(

Obecnie jedyna karta w Action ze statusem "w drodze" to Asus za 1104, dziękuję ale postoję. :mur:

Edytowane przez Zebius

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy ktos z Was bawił sie ustawieniami wiatraka na Asusie z siga, przy ustawieniu na Auto fan po odpaleniu (na razie 2 gry Baldur i Virtua Tennis) tych gier wiatrak ustawia sie na max obroty...

What the?

Tak ze musze ustawiac go ręcznie na dany poziom (50%) w sumie dla mnie zadna roznica. Max temp na ref chłodzeniu przy 50% to 70C po kilku godzinach w Crysisie. Ale zastanawia mnie powyzszy problem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

EEetam

Miodzio recka... :)

I na dodatek w 100% wiarygodna, bo mam tą kartę, gram w wymienione tam gry i dane z testu się potwierdzają.

Dobra robota!

Jest pięknie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy ktos z Was bawił sie ustawieniami wiatraka na Asusie z siga, przy ustawieniu na Auto fan po odpaleniu (na razie 2 gry Baldur i Virtua Tennis) tych gier wiatrak ustawia sie na max obroty...

What the?

Tak ze musze ustawiac go ręcznie na dany poziom (50%) w sumie dla mnie zadna roznica. Max temp na ref chłodzeniu przy 50% to 70C po kilku godzinach w Crysisie. Ale zastanawia mnie powyzszy problem

mialem tak samo na gtsie 320 od asusa. oczywiscie nie dalo sie tego rozwiazac. pozniej bylo tak, ze raz dzialalo a raz nie. nigdy wiecej asusa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tych GT są skopane kontrolery obrotów

W następnych rewizjach napewno będzie to pierwsza rzecz jaką będą musieli naprawić

To prawda.

Moja GT niestety nie zmienia obrotów sama pod obciążeniem :?

Zmieniam to ręcznie w RT przed odpaleniem 3D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tych GT są skopane kontrolery obrotów

W następnych rewizjach napewno będzie to pierwsza rzecz jaką będą musieli naprawić

Gdyby kontroler obrotów był walnięty , to wentyl kręciłby się z non stop pełnymi obrotami lub wogóle. A w tym przypadku ręczna regulacja działa , tylko kiedy karta przechodzi w stan 3d wentyl nie włącza się na wyższe obroty. Z tego co czytałem jest to wina 1 lub 2 rezystorów , dokładnie złych wartości. Szczerze to nie wiem , jak można popełnić taką pomyłke. Edytowane przez sideband

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy wartość około 70C jest ok pod obciażeniem (crysis 2 godz)?

Po prostu ręcznie ustawiłem obroty na 50%

Po 3 cyklach 3dmarka było około 61C. Chce to ustawic i zapomniec

Myślę, że <70C jest ok. Dopiero powyżej to już się trzeba martwić. U mnie z temp. tak samo.

PS - ile w 3dmarku Ci wydała Twoja 88GT ? Zapewne dzięku lepszemu CPU wynik będzie lepszy niż mój...

Edytowane przez dia8el

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z accelero s1 nawet bez wentylatora jest nizsza temperatura niz na zwyklym chlodzeniu na max obrotach.Z noctua s12 1200 rpm przykreconym na minimum(800rpm jakby go nie bylo) temperatura nie przekracza 60 stopni po dlugim graniu w Cod4 :wink: Takze polecam to chlodzenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To prawda.

Moja GT niestety nie zmienia obrotów sama pod obciążeniem :?

Zmieniam to ręcznie w RT przed odpaleniem 3D.

ja też zmieniam ręcznie obroty wiatraka podczas gier tak do 60%, nie próbowałęm w RT jeszcze ustawienia auto, w zasadzie mi to nie przeszkadza, może wymienie karte jak poprawią ten błąd konstrukcyjny :D , teraz nie ma szans na wymiane :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

11500 default

Czyli procek nie wiele zmienia, bo u mnie na defie 11386 B-)

Przy czym procent OC nie przekłada się całkiem na wynik 3Dmark06:

wynik 3dm06.......| zegary.....................| przyrost % OC......| przyrost % wynik w 3Dm06

11386.................| 600/1500/1800.........| 0..........................| 0

12250.................| 700/1750/2100.........| 17%.....................| 7%

- i gdzie się podziało 10% w wyniku 3Dm06 ?? :>

Edytowane przez dia8el

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bartek jak nie chcesz się bawić ciągłą zmianą ustawień wentyla, a działa on na def nie do końca zadowalająco to w takim przypadku z pomocą przyjdzie RT i jego profile. Jak pobawisz się tym trochę to zobaczysz jaka pożyteczna to zabawka (ustawienia o/c, prędkość wentyla pod każdą grę inne jak sobie zażyczysz) :wink: pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w temacie o 3850/3870 jeden z userow podrzucil link do niemieckiego sklepu/wyszukiwarki najlepszych cen. zobaczcie jak u nich z cenami i dostepnoscia 8800gt. dla przykladu asus za 210E co daje mniej niz 800 zl i BARDZO dostepny.. wskazuje to na to ze tylko u nas takie ceny szalone.. (chyba ze to jest bez vatu. uprzedam ze pojecia o jezyku tym nie mam wiec moge piszac tego posta popelniac duzy blad).

TUTAJ link do sklepu.

Edytowane przez Mumin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w temacie o 3850/3870 jeden z userow podrzucil link do niemieckiego sklepu/wyszukiwarki najlepszych cen. zobaczcie jak u nich z cenami i dostepnoscia 8800gt. dla przykladu asus za 210E co daje mniej niz 800 zl i BARDZO dostepny.. wskazuje to na to ze tylko u nas takie ceny szalone.. (chyba ze to jest bez vatu. uprzedam ze pojecia o jezyku tym nie mam wiec moge piszac tego posta popelniac duzy blad).

TUTAJ link do sklepu.

TO SĄ CENT NETTO! B-)

co widać np TUTAJ = 3 pozycja na liście w wyszukiwarce cen

Moge się mylić, ale chyba do tej ceny 210 eur musisz doliczyć TO, wiersz Polen ;)

Edytowane przez dia8el

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi