Sołtys25 Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2007 W takim razie dam jej popalić - a mam taki zamiar ;-) i zobaczymy jak będzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2007 (edytowane) No i otrzymalem mojego Gigabyte 8800gt:) szybki test 167.27 700/1750/2000 2k3-39k 2k5-16k 2k6-12k I narazie starczy, fan speed 45% i da sie przezyc, powyzej WYJEC:D Ale smiga narazie miod;))))) 997zl z przesylka ale skonczylo sie czekanie:) Teraz pod choinke Wiedzmin i Crysis i swieta piekne;) Jutro pobawie sie karta i sprawdze max takty, w kazdym razie na 730 gpu sie wysypala:P Edytowane 14 Grudnia 2007 przez HeatheN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dia8el Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2007 (edytowane) No i otrzymalem mojego Gigabyte 8800gt:) szybki test 167.27 700/1750/2000 2k3-39k 2k5-16k 2k6-12k I narazie starczy, fan speed 45% i da sie przezyc, powyzej WYJEC:D Ale smiga narazie miod;))))) 997zl z przesylka ale skonczylo sie czekanie:) Teraz pod choinke Wiedzmin i Crysis i swieta piekne;) Jutro pobawie sie karta i sprawdze max takty, w kazdym razie na 730 gpu sie wysypala:P Gratulacje:) 1/ W celu wyciszenia - wiadomo -inne chłodzewnie 2/ W celu poprawienia wyników core - wiadomo -bios mod (a zatem i pkt1.) OT » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « 3/ a w co do Wiedźmina, to jak dla mnie wielki zawód. Fajnie wygląda to tylko na reklamach. W grze drewniane aktorstwo, beznadziejnie podłożone dialogi i bardzo słabo zmontowane sceny fabularne... Ogólnie mizernie... Tylko jeśli jesteś zagorzałym fanem jakichkolwiek RPG przetrwasz do końca. Mi gra się nie podobała, ale to kwestia gustu. Pozdrawiam ;) Edytowane 14 Grudnia 2007 przez dia8el Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2007 (edytowane) HeatheN 2000MHz na pamieciach bez Radiatorow ?? Toz to upalic ramy mozna w ciagu paru godzin ;) Moje na 1800MHz bez radiatorow pazyly paluchy , teraz z radiatorami lekko cieple . Moje kolejne zapytanie odnosnie pracy GF8800GT w trybie 2D czy te karty tak jak ATI przelanczaja sie w tryb 2D ,nizsze takty i nizsze napiecie ? cooler na mojej karcie tak jakby chodzil nonstop na takich samych obrotach tyle ze w 2D jest zimny znaczy sie ma temperature taka jak blacha obudowy podczas grania lekko cieply . Edytowane 14 Grudnia 2007 przez Mario2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elomelo Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2007 lekki OT, dia8el, mi sie gra baaaardzo podoba, teraz przechodze ja drugi raz na hardzie, pierwsza czesc (ta wioska) nie za bardzo mi sie podobala ale dalej juz mega fajnie, grafa na prawde bardzo dobra, fabula ok no i klimat RPG, dla mnie najlepsza polska gra ever, postawilbym ja na rowni z Oblivionem (ktory moim zdaniem takze roksuje ostro) i ciut wyzej od Two Worlds (troche grafa gorsza i fabula ale mimo wszystko RPG pelna geba). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dia8el Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2007 (edytowane) 2000MHz na pamieciach bez Radiatorow ??Gdzie wyczytałeś, że ma pamięci bez radiatorów? ;) Moje kolejne zapytanie odnosnie pracy GF8800GT w trybie 2D czy te karty tak jak ATI przelanczaja sie w tryb 2D ,nizsze takty i nizsze napiecie ? Nie. Edytowane 14 Grudnia 2007 przez dia8el Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2007 dia8el No to szkoda ,takie drobiazg a zaoszczedzil by troche papu i w ogole zwiekszyl by zywotnosc ostro kreconych kart . Co do tych radiatorow na pamieciach na karcie u HeatheN'a to poprostu domniemalem ze jak ma nowa karte prosto z sklepu to ramy sa nie oblozone radiataorami. zapomnialem ze wiekszosc nowych kart w tym topicu ma referencyjne chlodzenie pokrywajace cala pcb z kostakami pamieci wlacznie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Althais Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2007 (edytowane) Pytanko mam ! Czy komuś jeszcze karta "skwierczy" pod obciążeniem ? Karta wydaje dziwny dźwięk pod obciazeniem - piszcząco skwierczący - strasznie mnie to irytuje. Sołtys25 ja rowniez mam Zotaca 8800GT i mi tez tak skwierczy pod obciazeniem. Dosc dziwna sprawa. Jak bys doszedl od czego to, jak temu zaradzic i czy po wymianie chlodzenia to zniknelo to daj znac. Mam tez dosc nietypowe pytanie do pozostalych forumowiczow. Czy zmiana chlodzenia wiaze sie z utrata gwarancji ?? Edytowane 14 Grudnia 2007 przez Althais Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2007 Althais Czy aby to skwierczenie to nie sekcja zasilania a dokladnie kondziory albo cewki ? Duzo bylo podobnych przybadkow z plytam i glownymi ,szczegolnie tymi tanszymi . Co do zdjecia chlodzenia karty to zrob to tak aby lepiej sladu nie bylo wiekszosc producentow / przedstawicieli /sklepow moze ci przez to nie uznac gwary :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dia8el Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2007 (edytowane) No to szkoda ,takie drobiazg a zaoszczedzil by troche papu i w ogole zwiekszyl by zywotnosc ostro kreconych kart . Mam nadzieję, że w dziewiątkach już to będzie... Mam tez dosc nietypowe pytanie do pozostalych forumowiczow. Czy zmiana chlodzenia wiaze sie z utrata gwarancji ??Jeśli nie masz plomb na ref.chłodzeniu, to zdejmujesz i zachowujesz je w pudełeczku. Jak coś zfajczysz/ lub karta sama się powali, montujesz z powrotem ref i ślesz na gwarę. Niestety tak jak mówi Mario2k - jak się domyślą, że grzebałeś - a domyślą się na pewno - to po gwarze ;p A TERAZ PYTANIE Z DZIEDZINY "STREFA MROKU": :lol: A poważnie: z czystej ciekawości, bo odp. na nie tu nie znalazłem: DO CZEGO SŁUŻY TA ZWORKA? Edytowane 14 Grudnia 2007 przez dia8el Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2007 NV Silencer 5 vs Accelero X1 - tanio i dobrze na 8800GT http://www.in4.pl/mini_recenzje.htm?mini=77 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Monolith Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2007 A poważnie: z czystej ciekawości, bo odp. na nie tu nie znalazłem: DO CZEGO SŁUŻY TA ZWORKA? kilka stron wczesniej pytalem o to samo. jednak nikt nic nie wie :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Althais Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2007 Mario2k nie wiem co to dokladnie skwierczy, ale brzmi to tak jak by bylo jakies zwarcie. Czy takie cos podlega gwarancji ?? Ewentualnie wymianie jesli nie minelo jeszcze 10 dni od zakupu ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spoxxx Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2007 Mario2k nie wiem co to dokladnie skwierczy, ale brzmi to tak jak by bylo jakies zwarcie. Czy takie cos podlega gwarancji ?? Ewentualnie wymianie jesli nie minelo jeszcze 10 dni od zakupu ??to sa raczje na bank cewki wczesniej tak mialem na swojej 7900gs tam to byla masakra tu te je slychac ale jakos mi to nie przeskadza najwazniejsze aby dzialalo :) , a gwarancji to raczej nie podlega bo niby co ?? , dziala dziala wiec o co chodzi ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dia8el Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2007 to sa raczje na bank cewki wczesniej tak mialem na swojej 7900gs tam to byla masakra tu te je slychac ale jakos mi to nie przeskadza najwazniejsze aby dzialalo :) , a gwarancji to raczej nie podlega bo niby co ?? , dziala dziala wiec o co chodzi ?? To prawda. Pod gwarę tego nie podciągną. A ja na swojej 7900GS też miałem syczenie, ale tylko wtedy, gdy ją kręciłem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2007 kurde ma ktoś koncepcje jak zdobyć mocowanie bloku na 8800gt? Potrzebuję 2 śrub fi 2 lub 2.5mm ok 6cm długości ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2007 Cewki sa prawie nieslyszalne przynajmniej u mnie,na 88gtx to dopiero bylo piszczenie.Na defultowych taktach nie wystepuje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheenek Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2007 99tomcat Na temat tych srubek bylo pare stron wczesniej, z tego co pamietam chlopaki nie mogli nigdzie znalezc. Najprosciej jak kupisz fi 3 ktorych ponoc duzo i pojdziesz do warsztatu tokarskiego, moze nawet i mechanicznego i tam poprosisz o stoczenie i nagwintowanie. Tokaz nie powinien ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> za to wiecej niz kilka piw. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2007 a są takie opski plastikowe :) mozesz kupic takie male, żeby przeszły przez otwory w karcie normalnie przeciagasz go przez blok, potem przez grafe i zaciągasz drugim paskiem po przeciwnej stronie. reszte obcinasz i ... beton :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2007 kurde ma ktoś koncepcje jak zdobyć mocowanie bloku na 8800gt? Potrzebuję 2 śrub fi 2 lub 2.5mm ok 6cm długości ...Jak nigdzie nie kupisz , zawsze samemu możesz zrobić taką śrube :wink: Zmodyfikowałem bios do 8800gt , dodałem wyższy vid jak ktoś chce to może sprawdzić , czy zwiększyło się napięcie - Link . Co do napięcia to wpisałem 1.15v , ale to nie ma znaczenia :wink: , liczy się vid. Vid 0 - 0.95v , 1 - 1v , 2 - 1.05v , 3 - 1.15v , 4- ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dia8el Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zmodyfikowałem bios do 8800gt , dodałem wyższy vid jak ktoś chce to może sprawdzić , czy zwiększyło się napięcie - Link . Co do napięcia to wpisałem 1.15v , ale to nie ma znaczenia :wink: , liczy się vid. Vid 0 - 0.95v , 1 - 1v , 2 - 1.05v , 3 - 1.15v , 4- ?? sideband -wiesz, że budowniczy mostu stoi pod nim w czasie testu? Wolałbym, żebyś przetestował ten bios i się podzielił wynikami ;P (choć patrząc na sig, to ten bios Ci chyba nie podejdzie;P ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2007 Nie ma czego się obawiać , nie ma grożby nie odpalenia grafy :wink: . Są tylko dwie możliwości będzie większe napięcie lub nie. Nie mam 88gt , także nie mam jak sprawdzić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2007 Witam. Pytanko szybkie Riva tuner, AMBIENT TEMPERATURE? tu chodzi o srodkowisko karty graficznej? cos kolo GPU? BO zauwazylem ze to u mnie kilka razy 100 stopni walnelo, przy czym sam gpu 85 mial..:| (silencer 5 w drodze;P) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogi Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2007 Ja dzis sobie troszke pogralem w crysisa. 2h grania 8800gt@700/1750/950 1920x1200/high/no ff-aa/ Temperaturka 43 wedlug rivaT. Ps.nie krecilem zegara wyzej..ale sie zastanawiam czy jest sens..z tego co ogladalem na serwisach przyrost juz jest dosyc niewielki... Ram zjechalem z 1000 na 950..2 dni dzialal na 1000..ale po przeczytaniu paru postow o klopotach z ramem wole dmuchac na zimne :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patol Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 Pytanie do posiadaczy NV5... orientujecie się może czy pod to chłodzenie wejdą te wyższe radiatorki Zalman'a? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dia8el Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 (edytowane) Oki. Dziś miałem trochę czasu i pocisnąłem trochę mojego Palita. Kto ma podobny konfig (głównie CPU) może mi poda czy to dobry wynik? Z tego co wiem to w 3d06 CPU ma kolosalny wpływ na score: Main Test Results 3DMark Score 12572 3DMarks SM 2.0 Score 5885 Marks SM 3.0 Score 6016 Marks CPU Score 2679 Marks (PS-bez OC na def karta ma na moim konfigu 11386) Zastanawiam się też, które wartości są prawdziwe - te z RT czy tez GPU-Z. JAk widać na screenie są bowiem różnie w zegarach... W GPU-Z przesuwam o kolejne liczby (PRZYKŁADOWO): 756,765,782 itd, a w tym samym czasie w RT skok jest np z 756 od razu na 782...? To, co pokazuje RT, to chyba bardziej wiarygodne? EDIT Kolejny test Na pamięciach dałem 1050. Przechodzi bez problemów: 3DMark Score 12605 3DMarks SM 2.0 Score 5885 Marks SM 3.0 Score 6066 Marks CPU Score 2674 Marks ORB w sig'u Edytowane 15 Grudnia 2007 przez dia8el Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogi Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 (edytowane) Tak..3d06 lubi zegary/procki..na moim procku(e6850@3.6v1.38) U mnie jest 13100..na..700/1750/950 13411..na..730/1875/950 sm2-6311/sm3-5886/cpu-3188 13661..na..750/1900/1000(w rivaT-756/1890/999) sm2-6456/sm3-6059/cpu-3180 ps..karta bez moda programowego..dziwnie ze przy tych taktach nie sypie artami..ani 3d06 sie nie wywala.. co prawda 3d06 podobno jest duzo bardziej twardszy na te sprawy niz inne programy... Karta to Inno3D Edytowane 15 Grudnia 2007 przez Ogi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 dia8el@ witaj wynik jak najbardziej dobry Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blazejj Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 Ja na taktach jakich widać mam nieco niższy wynik. Różnica w taktach dość duża a różnica w wyniku taka duża już nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheenek Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 U mnie podobnie, okolo 12400. Strasznie mala roznica ci wyszla po podkreceniu pamieci, czyzby az tak malo memki dawaly? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...