paczka01 Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2007 witam, mam pytanie takie jak w temacie, co lepiej kupić do lekkiego OC? (celuje w 3GHZ) ktory z nich bedzie lepszy? i dlaczego wolniejszy jest drozszy? - 6320 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2007 Możesz sobie kupić E2160/E2180, które podkręcą się na tyle. Jest droższy, bo ma więcej pamięci cache ;]. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2007 Lepiej E6550 E6320 ma mnożnik 7, więc musisz mocno dość żyłować mobo/pamięci A jeśli w 3GHz celujesz, to weź E2180 i masz prawie jak w banku :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2007 Lepiej E6550 E6320 ma mnożnik 7, więc musisz mocno dość żyłować mobo/pamięci A jeśli w 3GHz celujesz, to weź E2180 i masz prawie jak w banku :) E6550 Tez ma mnoznik 7 !!!!!!!!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2007 (edytowane) E6320 powinien mieć ,,później,, FSB Walla ;] W dodatku z tego co widze na E6550 ciężko 3ghz zrobić :-| Edytowane 3 Października 2007 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2007 E6550 Tez ma mnoznik 7 !!!!!!!!!!!!!sorry , niedopatrzenie :blink: W każdym razie E21x0, może nawet selekt od Ciebie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paczka01 Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2007 Kurcze, tylko mi akurat zalezy mocno na tym L2, komp nie bedzie na pewno do gier, za to na pewno bede stawial maszyny wirtualne wiec mysle ze wspracie VT by sie przydalo (teraz lapek z CD , tam jest to wsparcie i dziala to nawet niezle) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2007 ja stawiam na e6420 mnożnik 8x. Albo ciut droższy e6750 też mnożnik 8x. Te e2xxx sobie odpuść:P takie tam cięte c2d :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2007 ja stawiam na e6420 mnożnik 8x. Albo ciut droższy e6750 też mnożnik 8x. Te e2xxx sobie odpuść:P takie tam cięte c2d :P Klamiesz ;) E2xxx sa tak samo dobre jak wyzsze modele ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Razan_r Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2007 Popieram :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwer21 Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2007 temat trochę mylący... jak chcesz tylko podkręcić by mieć darmową wydajność to bierz chyba e21x0 bo w aplikacjach różnicy raczej nie odczujesz, jeśli chcesz bawić się pi i tym podobne to lepiej brać takiego co ma dużo cache. takie moje skromne zdanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2007 Klamiesz ;) E2xxx sa tak samo dobre jak wyzsze modele ;) nie bez powodów wymyślono e6xxx :wink: Ja bym się nie pchał w tamto coś, choć by warto dla kaszy dołożyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2007 nie bez powodów wymyślono e6xxx :wink: Ja bym się nie pchał w tamto coś, choć by warto dla kaszy dołożyć. Hmm cache cos tam da, ale czy jest warto tyle doplacac? Oczywiscie jesli ktos potrzebuje maksymalnej wydajnosci to sie przyda ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paczka01 Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2007 Faktycznie, moze nie sprecyzowalem do czego PC na prawde bedzie. Nie jestem graczem i nie scigam sie w SPI - kiedys tak , aktualnie wyroslem :) PC bedzie sluzyl do wszelakich mediów - mp3, filmy (HD, divx) net + maszyny virtualne - coś tam sie bawie w małe AD + exch Poza tym, chce żeby była to cicha maszyna, Ultra-120 na procka trafi na pewno - chyba , że polecacie coś co przy nie większym hałasie jak Ultra + fender albo i bez niego (da rade?) schłodzi CPU i nie będzie to woda (też już przerobiłem kiedyś) Starał się będę wycisnąć ile się da na standardowym napięciu, a najlepiej jeszcze troche je obniżyć jeśli się da (pamiętem czasy bartona mobile, na obniżonym napięciu + 400Mhz :)) Wszystko po to żeby jak najbardziej ograniczyć wydzielanie ciepła a przy tym zaskać na wydajności - i tak podejrzewam, że będzie ok, ale jestem wybredny :) Więc pomyślałem, że 4 MB L2 i VT pozwolą mi uzyskać podobną wydajność na niższym zegarze procesora jak seria 2XXX i większych taktach i V... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekwisniewskipadl Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2007 E6320 powinien mieć ,,później,, FSB Walla ;] W dodatku z tego co widze na E6550 ciężko 3ghz zrobić :-| Mojego braciszka lata 3.6ghz 1.5v ;p xDD nie bez powodów wymyślono e6xxx :wink: Ja bym się nie pchał w tamto coś, choć by warto dla kaszy dołożyć. Oj chlopie po co macisz taka slaba wiedza..? 4mb cache pomagaja w aplikacjach lepiej, 4-5klatek w grach moze, kilka sekund kompresja przyspiesza.. oplaca sie dokladac 400zl zeby zamiast minute pakowac film 55 sekund? Chyba trzeba miec nierowno pod sufitem.. albo miec duzo kasy do wydania jak moj brat ;d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paczka01 Opublikowano 4 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2007 No dobrze, a wirtualizacja? też nie zobacze różnicy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...