KuBa23 Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2007 Kupiłem sobie na allegro <taki> kontroler. Wpiąłem, odpaliłem kompa, winXP znalazł nowe urządzenie, wrzuciłem płytkę ze sterownikami, zaczęła się instalacja i po chwili wyskakuje niebieski ekran z informacją o błędzie. Zresetowałem kompa i teraz nie daje się poprawnie zainstalowac tego konrolera. Instalacja nie przebiegała tak jak w instrukcji, system wyszukiwał nowe urządzenie "ports", ale nie mógł mu znaleźć sterowników na płycie. Teraz winda nie znajduje juz nowego urządzenia kontroler ma chipset NM9835CV Po kolejnym dniu zmagań udało się zainstalować, ale po restarcie porty nie są zainstalowane jest bład "kod 10", po kolejnym restarcie portów już wogóle w menadżerze nie widać. Winda wyszukuje nowy sprzęt i instaluje, ale nie prty com tylko lpt, którego kontroler nie posiada:( Macie jakieś pomysł na rozwiązanie tego problemu? z góry dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...