toms Opublikowano 6 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2003 Ostatnio zauwazylem pare postow, w ktorych pisalo, ze LCD graficzne nie da sie podlaczyc do kompa, ze jedynie kontroler HD..... ma sens itd. Obecnie prawie wszystkie LCD posiadaja kontroler, a dlaczego owy HD.... (tak czesto przytaczany) mialby byc lepszy od innych. Inne tez sa dobre i da sie na nich robic te same rzeczy. Np. wyswietlacz graficzny z kontorlerem Toshiby T6963c. Po kilku minutach szukania w internecie... Schemat podlaczenia: Jak widac interfejs niewiele rozni sie od popularnego HD.... wiec jezeli ktos zna interfejs HD... szybko sie polapie. Hardware juz mamy. Czas na soft. Kilka minut szukania i..... PowerLCD 1.1 Stad mozesz sciagnac -->http://moon.ondraszek.ds.polsl.gliwice.pl/...ms/powerlcd.zip LCD Max Do wyboru, do koloru ! A w dzialaniu wyglada to mniej wiecej tak: Jezeli ktos chce pisac swoj soft to niezbedna jest specyfikacja T6963c - napewno jest w internecie. Mam nadzieje, ze obalilem mit dotyczacy 'wstretnych graficznych wyswietlaczy LCD' :D . Jezeli spotkacie sie z innym kontorlerem trzeba jedynie poszukac. Cuz.... za niedlugo trafi jakis LCD graficzny do mojego warsztatu mam nadzieje. Puki co bawie sie alfanumerycznym (na HD.... ) jezeli ktos potrzebowalby pomocy przy ich programowaniu - moge pomoc, lecz z gory uprzedzam, ze pomoge jedynie osoba majacym jako takie pojecie o programowaniu. Moj email - smot@go2.pl[/url] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 7 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2003 Ameryki to ty nieodkryłeś powiem ci szczerze. Jak ktoś się zainteresuje jakimś wyświetlaczem to na początku będzie szukał informacji na jego temat czy się nadaje czy nie ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 7 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2003 Ameryki to ty nieodkryłeś powiem ci szczerze. Jak ktoś się zainteresuje jakimś wyświetlaczem to na początku będzie szukał informacji na jego temat czy się nadaje czy nie ...True True www.powerlcd.nl i wszystko jasne Stronka Information - sa tam obslugiwane kontrolery. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms Opublikowano 7 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2003 Nie chodzilo mi o "odkrywanie Ameryki" a jedynie o owy mit pojawiajacy sie dosc czesto na forum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOS Opublikowano 7 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2003 a mozna gdzies kupic taki kabel do wyswietlacza :?: :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...