VILQ Opublikowano 7 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2003 Vitka. Wiem, ze pewnie zostane zaraz wyslany do archiwum, ale pomimo przejrzenia archiwum nie znalazlem konkretnej odpowiedzi na dreczace mnie kwestie. :? Mam Ecs'a K7vza z 21 tygodnia 2001, standardowo byl na niej bios 3.2, miedzy slotami pci jest oznaczenie K7VZA I NAKLEJKA Rev. 1.0, moj PLL to W230-0H i .... mam zlutowane polaczenie JP9 i JP10, czyli poprostu brak zworek i FSB 100Mhz. Plyta jest po upgradzie Biosu do 3.6a. :arrow: 1. Ktora wlasciwie mam wersje MoBo ? :arrow: 2. Czy oplacalne jest wylutowanie drutow na JP9/JP10 i wstawienie normalnych jumperow ? :arrow: 3. W zwiazku z przykurczem finansowym :cry: mam zamiar na razie wymienic w sprzecie procka tylko na XP1700+ [niestety nie stac mnie na wymiane MoBo - a z checia wzialbym 8rda+]. I tu pojawia sie kolejne pytanie. Domyslam sie, ze [o ile proc w ogole ruszy] to bedzie widziany jaki 1.1GHz, chyba ze uda sie patent z wlutowaniem jumperow. Jaka jest szansa, ze ten XP ruszy na moim MoBo ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoniak Opublikowano 7 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2003 ad1 masz MOBO K7VZA rev.1 na via KT 133 -kompletny brak szyny 133 ad2 wlutowanie jumpera nic nie da :( od rev 3 te płyty były na KT 133A czyli z szyną 133 :( ad3 zobacz tu i jeszcze koniecznie tu twoje MOBO nie suportuje nawet Durona na jądrze MORGAN w związku z tym dozbieraj i najpierw zmień MOBO - obecny procesor pójdzie na mowym napewno :) Następnie zmień procesor. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VILQ Opublikowano 7 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2003 No racja, ale do nowego MoBo musialbym zmienic tez pamiatki :cry: , wiec kolko zamkniete ... ech ... bedzie trzeba skads skolowac ze 2k pln na nowe "serce" kompa .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoniak Opublikowano 7 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2003 Opchnij na allegroto co masz, dokup pamiątki, dozbieraj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...