Defox Opublikowano 4 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2007 Witam. Mam problem z podkręceniem pamięci. Moja płyta główna to ASrock NF4G-DVI. Procesor Athlon 64 3500+ @ 10 x 270 AM2. Regulacja napięci dla Ram-u w biosie to: Low Normal High Ultra High Z tego co przeczytałem w necie to: normal - 1.8V high - 1.85V ultra high 1.9V Pamięci to 2x1gb Twinmos Twister 800mhz Przy taktowaniu 2.7Ghz pamięci powinny osiągać 900mhz, jednak system się nie uruchamia. Gdy zmienie memory clock na 533, wtedy system wstaje, ale taktowanie nie przekracza 800mhz :/ Czy do mojej płyty głównej istnieje jakiś vmod dla napięcia pamięci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Verter Opublikowano 5 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2007 moim goodramom nic nie było na 2,5V (max płyty) tylko troche bardziej sie grzały. mozesz spokojnie dać im 2,2V na codzien i sprawdzic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Defox Opublikowano 5 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2007 (edytowane) No właśnie nie mogę podnieść napięcia na większe niż 1.9V bo moja płyta główna takiego napięcia nie poda <_< W biosie tak jak napisałem mam 4 możliwości: Ultra High High Normal Low I pytam czy ktoś wie jak zrobić vmoda na płycie, żeby podnieść napięcie pamięci? Edytowane 6 Października 2007 przez Defox Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...