ds13 Opublikowano 5 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2007 (edytowane) Witam, Mam problem z artefaktami (-->tutaj opisuje to dokladniej). Czy jesli pojawiaja sie one dopiero po kilku minutach wytezonej pracy, a tempertura jest w normie (~80 st. C), to istnieje mozliwosc iz powoduja to niestale napiecia dostarczane przez zasilacz? Wg Everestu na linii +12V mam 12,8V, czyli chyba za duzo. Zasilacz mam nienajlepszy - LC Power. Nie wiem co jeszcze mogloby byc przyczyna artefaktow poza uszkodzeniem karty. Najlatwiej byloby ja oddac na gwarancje, ale jesli to nie wina karty zabule 50zl za nic. Z drugiej strony kupowac nowy, drogi zasilacz, jesli nie ma pewnosci ze to jego wina tez nie ma sensu. Co radzicie? EDIT: i jeszcze jedno - czy napiecia moga sie "rozregulowac"? Bo zasilacz i karte mam od roku, problemy z arefaktami pojawily sie dopiero ze 2 mce temu. Nie wiem jakie napiecia dostarczal zasilacz na poczatku. Edytowane 5 Października 2007 przez ds13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 5 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2007 1. Mierzysz miernikiem nie softem. Pomiar programowy mozna sobie w rzyc wsadzic 2. Wydawanie na zasilacz jest lepszym pomyslem niz zostawianie czegos co moze sobie radzic z zestawem biurowym a nie do gier. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ds13 Opublikowano 5 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2007 ale czy zasilacz moze byc przyczyna pojawiania sie tych artefaktow? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 5 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2007 Tak. Co do update'u - tansze zasilacze po pewnym czasie wytezonej pracy maja wrecz tendencje do podawania napiec poza normami ATX 2.2... Co do samej grafiki - sprawdz na innym zestawie z zasilaczem ktory ma 350W realnej mocy a nie 400W naklejki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 5 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2007 A czyściłeś ten komputer od nowości? Może na grafice są koty kurzu i pamięci sie przegrzewają? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...