wojsed Opublikowano 5 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2007 Mam net24 więc posiadam zmienne ip i wcześniej mając neostradowy sagem 800 gdy potrzebowalem zmienić ip robiłem to poprzez autoconnecta za pomocą rozłaczania. Teraz jednak zmyślą o podzielenie łącza zakupiłem Asmax 904g i mam pytanie czy jest jakiś program/sposób na zmianę ip? Najłatwiej to zasilanie On/OFF ale zależy mi na zmianię w sposób softwareowy a nie hardwareowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bidi Opublikowano 5 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2007 Mam net24 więc posiadam zmienne ip i wcześniej mając neostradowy sagem 800 gdy potrzebowalem zmienić ip robiłem to poprzez autoconnecta za pomocą rozłaczania. Teraz jednak zmyślą o podzielenie łącza zakupiłem Asmax 904g i mam pytanie czy jest jakiś program/sposób na zmianę ip? Najłatwiej to zasilanie On/OFF ale zależy mi na zmianię w sposób softwareowy a nie hardwareowy. Zaloguj się na router i wejdź w STATUS i tam masz adresy IP i takie tam i przycisk Disconnect :) 3-5 s i połączenie z nowym IP nawiązane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojsed Opublikowano 6 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2007 Dzięki to zadziałało, i nie muszę czekać 2 minut jak to miało po on/off routera. Tylko mam pytanie czy jest jakis inny progem jakiś (auto)reconnector bo chciałbym rozłaczać automatycznie by dodać ten program do harmonogramu, oczywiście od razu mówię że mi chodzi o ściąganie z serwerów do uploadu. Ktoś mówił że wystarczy w linii komend wpisać ipcongig /release ipconfig /renew ale to nie działą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojsed Opublikowano 8 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2007 jakiś pomysł?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...