Skocz do zawartości
boxer

Arcticcooling Fan 9 Pwm

Rekomendowane odpowiedzi

Hej. Postanowiłem zakupić taki cooler do schładzania pamięci. Zastanawiam jak będzie się sprawował ten system PWM. W mojej obudowie jest zazwyczaj tyle co w pokoju (mierzone termometrem elektronicznym) około 22-24 stopnie. Wie ktoś jakie będą obroty tego wentylka w tej temperaturze. Teraz jadę na Starej 80mm z 2500obr na pamięciach i sa letnie ( bez wentyla parzą :unsure: ). Czy da radę ten cooler z PWM czy lepszy w moim wypadku jest ten bez PWM na stałe 2000obr. Dodam że raczej ciszej w budzie nie będzie :? jak kupię tego z regulacją.

Doradzcie bo jutro biorę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli chodzi u Ciebie na 600 obr/min. a jakie sa możliwości podpięcia bo raz pisze że 4pin a raz że 3pin?. Jak masz podpięty, 3pin i włączone Q-Fan w biosie czy tak 600obr to normalnie chodzi. Kurcze myslałem że 1000 najmniej będzie :? te 600 to musi mizernie chłodzić. Obawiam się że nie wystarczy to na moje potrzeby.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli chodzi u Ciebie na 600 obr/min. a jakie sa możliwości podpięcia bo raz pisze że 4pin a raz że 3pin?. Jak masz podpięty, 3pin i włączone Q-Fan w biosie czy tak 600obr to normalnie chodzi. Kurcze myslałem że 1000 najmniej będzie :? te 600 to musi mizernie chłodzić. Obawiam się że nie wystarczy to na moje potrzeby.

Mam podpiety wtyczką 4 pin do wejscia 3 pin na plycie (wtyczka 3 pin nie dziala O_o). Jak wylacze biosowy q-fan control to wyje na 2200 rpm, co jest nie do zniesienia ;). Zawsze mozesz sie bawic w regulacje speedfanem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha ok czyli PWM działa tylko na wtyczce 3pinowej a po podpięciu 4pin przez przejściówkę mozna się bawić Q-fanem lub maks obroty bez q-fan control tak zrozumiałem. Nie działa Ci wtyczka 3pin to chyba wentylek na gwarę :wink: .Chyba jednak wezmę bez PWM i te parę złotych dodam do przejściówki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi