diablo23 Opublikowano 7 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2003 Witam Ja właśnie wczoraj zakupiłem taki proc AXDA1700DUT3C JIUHB0308 Mam płytę Epox 8K7A+ i pamięci PC266(najsłabszy element:(() Bez zająknięcia i żadnych zmian procek poszedł na 12.5x140Mhz=1750Mhz. - 12.5 to maksymalny mnożnik na tej płycie:(( Po włożeniu lepszych pamięci i podniesieniu napięcia na 1.7V komputer odpalił się na 12.5x166Mhz=2075Mhz. Jednak po kilku testach system się zawieszał. Nie próbowałem podnośic napięcia dalej bo nie mam żadnej pewności(tylko nie potwierdzone informacje) że płyta ma odpowiedni dzielnik na PCI i AGP. Tak że przyczyny mogą być różne. Jeśli chodzi o temperaturki to zamontowałem sobie CoolerMastera HCC-061L - jest rewelacja temperatura proca nie przekracza 45C. Obudowa zamknięta dodatkowo 1 wentylator zasysający powietrze. Obecnie najgłośniejszym elementem jest wentylator na chipsecie:(((( Pozdrówka Leszek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 7 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2003 Ja mam 0307 (wczoraj kupiony) i chlodze go HHC-001 puszczonym na 5400 obr. (calkiem cicho) - temp. ~42 st. przy 2000 MHz @1.75V (slaby zasilacz - trzeba wysokich napiec bo sie wahaja). Pozdr... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diablo23 Opublikowano 7 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2003 Zastanawiam się nad Epox 8RDA+. Chodzi mi o ogólne zwiększenie wydajności systemu. Jak wiadom AMD761 to już staruszek. Ale nie wiem czy warto bez zmiany pamięci? Pozdrówka Leszek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CobraVerde Opublikowano 7 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2003 mi identyczny procek, odpalony na 12 x 166 wysypał się na testach pamięci - też mam 266. ale dziesiaj zapodam 333 i powinno być OK. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CobraVerde Opublikowano 7 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2003 niestety nawet po wsadzeniu pamięci Kingstona 400 Mhz procek wykłada się na wszelkich testowanych ustawieniach z FSB 140-166 i Vcore 1.65-1.8, mnożniki x10-x12,5. wygląda na to, że seria 0308 jest do niczego :( - nawet ani razu nie przeszedł 3D Marka 2001 SE Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 A skad wiesz ze to procek? Moze plyta daje ciala? Pozdr... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CobraVerde Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 A skad wiesz ze to procek? Moze plyta daje ciala? Pozdr... jasne, że to możliwe ale ta płyta zebrała wszędzie doskonałe oceny za OC. chyba, że ma problem z tym konkretnym modelem procka :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...