boxer Opublikowano 6 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2007 Witam. Mam pytanie znajomy ma problem gdyż podłączył neostradę przez ruter i dodatkowo pociagnęliśmy kabel do Switcha i podpięliśmy jeszcze 2 kompy. I sprawa wygląda tak wszystko chodzi cacy ale na dole przy ruterze ma high ID a na górze przy tych 2 kompach ma Low ID. Wiem że po podłączeniu przez switch robi się low ID ale czy jest na to jakaś rada czy trzeba sie z tym pogodzić, ewentualnie jak ustawić eMule żeby było high ID, idzie to jakoś obejść. Sory jeśli sie powtarzam bo nie szukałem ale czas goni bo kumpel chce switcha oddawać :? i brać 3x droższy ruter (szczerze to nie wiem czy w ten sposób osiągnie High ID). Doradźcie cos proszę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 6 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2007 chyba porty musisz przekierować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TT05 Opublikowano 6 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2007 Switch działa w innej warstwie modelu OSI i nie ma żadnego wpływu na LOW ID. Trzeba zrobić przekierowanie portów na routerze/modemie czy co tam macie. Na pewno switch nie jest sprawcą low id. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 6 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2007 Ok czyli jest jednak nadzieja poczytam troche o tym i lece do kumpla może coś wskuramy z tym przekierowaniem. Dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 Udało się przekierowanie portów pomogło, jest High ID. Dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...