mathias79 Opublikowano 7 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2003 Mam problemik. SDI + router Freesco + kilka kompów z Win98. Po podłączeniu do sieci jednego ludzia który ma WinXp wszystko się wywaliło :evil: NIe działa sieć lokalna, nie działa intsrenet 8O 8O Brak dostepu do routera przez przeglądarkę. 30 min wcześniej wszytko było ok. Błagam pomocy ! Może ktoś się z czymśtakim spotkał :?: ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChamRyszak Opublikowano 7 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2003 Widziaem już taką rzecz nie raz. Moim zdaniem w tym komputerze uszkodzona jest karta sieciowa i wysyła jakieś "toksyczne" pakiety. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mathias79 Opublikowano 7 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2003 Karta jest ok. Sprawdzałem w swoim kompie...sprawdzę jeszcze raz .. a nóż.. Ale myślę że raczej jest to wina systemu op (WinXp). Swoiją opinię opieram na zasłyszanych podobnych przypadkach gdy Xp "kaszaniło" sieć. Podobno to kwestia firewalla windowsowego... kto wie ? Bede się pewnie z tym długo szarpał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 7 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2003 problem jest z tym że winxp przejmuje rolę głównego (master)serwera - nie pamiętam gdzie to czytałem i co trzeba zmienić by chodziło. Poza tym w sieci którą kiedyś stawiałem na Neo+ i freesco - chodziło 6 kompów na win98, ostatnio podpiąłem komp na xp i nie ma problemów :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mathias79 Opublikowano 10 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2003 Już wszystko działa :D ! Koleś poszedł do tego sąsiada i mu (jak to określił) "wszystko powyłączał". Chodziło o firewalla i jakieś dodatkowe usługi związane z siecią. Muszę się jeszcze dokładnie podpytać co on tam "powyłączał" :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...