Szczepano Opublikowano 6 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2007 Czy do standardowej karty Realtek High Definition Audio jest sens kupować wypasione głośniki? Np. Creative T 40 ? Co myślicie? Z góry zaznaczam, że nie zależy mi na wielu kanałach, wole zajebiste 2.0! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anx239 Opublikowano 6 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2007 Jeśli możesz wydać taką kasę na głośniki to warto. Nawet z tą kartą dźwiękową zintegrowaną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 6 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2007 Jak kupujesz głośniki do lapka za 5 stówek, to dorzuć jeszcze 280zł na X-Fi, efekt powinien być o niebo lepszy, niz na integrze. CREATIVE X-Fi Xtreme Audio Notebook ExpressCard/54 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepano Opublikowano 6 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2007 (edytowane) 1) No ale to właśnie o to chodzi, że jak kupie X-Fi (rozważam taką opcje) to trzeba by było kupić głośniki 5.1 i to conajmniej niezłe (do tej karty) a to wydatek rzędu 1000 PLN + 300 karta i robi sie astronomiczna kwota. 2) Zależy mi na słuchaniu muzyki przede wszystkim. Oglądanie filmów jest jest dla mnie drugorzędne (stąd nie potrzebuję subwoofera). Nie gram też w gry. 3) Mam desktopa z zestawem 5.1 i już po prostu rzygam tą plątaniną kabli za biurkiem. Chcę żeby wszystko zajmowało jak najmniej miejsca. 4) Nie 5 stów bo znalazłem za 430 PLN i myślę że w ciągu 2-3 tyg będą za mniej niż 4 . Narazie działa jeszcze efekt absolutnej nowości. Aha no i u podstaw tych dywagacji leży założenie, że głośnik głośnikowi nierówny, a pierdziawki 5.1 już mam. :D Edytowane 6 Października 2007 przez Szczepano Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psla Opublikowano 6 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2007 Możesz kupić X-Fi i używać tylko stereo. IMHO bardzo wiele zależy od jakości zintegrowanej dźwiękówki. Myślę, że Realtek HDA daje wystarczająco dobrą jakość, żeby nie zauważyć różnicy przy zmianie na X-Fi na zwykłych(tanich) głośnikach. Na tych droższych różnica będzie pewnie odczuwalna, sam musisz stwierdzić, czy jest znacząca. (kup głośniki a potem X-Fi pożycz od znajomego, żeby sprawdzić XD). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepano Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 Masz po części racje tylko dla mnie X-Fi to przede wszystkim mnogość kanałów (do tej pory w laptopach nieosiągalna) i jeśli już bym ją miał grzechem byłoby tego nie wykorzystać, a o za tym idzie jak już wyżej pisałem pasowałoby kupić większy zestaw głośników. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 Masz po części racje tylko dla mnie X-Fi to przede wszystkim mnogość kanałów (do tej pory w laptopach nieosiągalna) i jeśli już bym ją miał grzechem byłoby tego nie wykorzystać, a o za tym idzie jak już wyżej pisałem pasowałoby kupić większy zestaw głośników.tylko do tej karty trzeba dokupić jeszcze adapter, a to kolejne (minimum) 160 zł. Ps Nie wie ktoś czy Audigy 2 nx uda się uruchomić z vistą? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepano Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 Odgrzebuje! Ma ktoś cudo w postaci T 40 ? Jak wrażenia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...