Skocz do zawartości
kooboos

A64@3,36ghz Na Wc

Rekomendowane odpowiedzi

peltiera juz wlasnie nie mam :/ sprzedalem po tym jak na e3 bylo 30C w stresie na 3ghz@1,9v. wez mi nawet nie mow ze 3,5ghz to norma bo sie zalamie :P BTW bios mam ok, jaki polecasz? jak przyjda mrozy to WC + ice zapewne, ale to trzeba troszke poczekac, do tego czasu chce 3,4ghz@spi1mb. Proca mam ok tak sadze, wiec chce jakiegos WR-a w cpu-z na WC. RED RED WINE - pozdro dal wszystkich piajacych winko teraz :) P.S. troche mi klawiatura ucieka, ale czyzbym byl ostatnim ogniwem katujacym AMD na extremalnym aktualnie?

Edytowane przez kooboos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam plik z validacja na 3,45ghz ale na starym cpu-z :/ dalej nie wiem dlaczego winda mi chodzi na 3,5ghz a spi liczy tak duzo nizej :/

A jesteś pewnien że plik na rozszerzenie *.cvf?

U mnie CPU-Z nie zapisywał rozszerzenia, tylko samą nazwę i miałem ten właśnie error.

Jak dodasz *.cvf to powinno być si.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jesteś pewnien że plik na rozszerzenie *.cvf?

U mnie CPU-Z nie zapisywał rozszerzenia, tylko samą nazwę i miałem ten właśnie error.

Jak dodasz *.cvf to powinno być si.

juz na to wpadlem dlatego wyedytowalem posta :) ale i tak mialem stara wersje cpu-z wiec musze jeszcze raz robic validacje. ma ktos jakies pomysly co do tego superpi? Edytowane przez kooboos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm 3.3ghz na wc to sie robilo screeny na E3 2 lata temu. Obecne E4 sa takie, ze spi1m 3.5ghz+ na wodzie jest norma.

Imho to nie kontroler, lecz bios.

Co radze? Zamroz dziada, masz wspaniale chlodzenie peltierem ;)

Obecne E4, to co nagle zaczeli je nadal produkować? SPi1m 3.5ghz na wodzie to norma? Pokaż mi więc kilka takich wyników w Polsce. gianni-gt który miał kilkanaście E4 z serii która sztuka w sztukę robiła 3.1ghz na defaulcie zrobił max 3,62 spi1m, drugie miejsce to 3,55ghz....

Nie kontroler? Ja mogę się założyc o krate piwa że to kontroler.

MaSell zacznich chodzić wcześniej spać...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może zakończmy ten topik w którym nie ma nic ekstremalnego. Bardziej pasuje to do podstawowych zagadnień.

urok tego w porownaniu do max ekstrimu to to ze mozna takie wyniki zrobic samemu w zaciszu domu. a nie na spedzie z paroma funflami, cysternami azotu i alkoholu:P z reszta kazdy bedzie mial inne zdanie na temat, gdzie zaczyna sie hardkorowe oc.

zgadzam sie temat do niczego nie prowadzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obecne E4, to co nagle zaczeli je nadal produkować? SPi1m 3.5ghz na wodzie to norma? Pokaż mi więc kilka takich wyników w Polsce. gianni-gt który miał kilkanaście E4 z serii która sztuka w sztukę robiła 3.1ghz na defaulcie zrobił max 3,62 spi1m, drugie miejsce to 3,55ghz....

Nie kontroler? Ja mogę się założyc o krate piwa że to kontroler.

MaSell zacznich chodzić wcześniej spać...

Nie bede sie klocil, wiesz lepiej :D . Nie wiem jak lataja te co nagle zaczeli produkowac, bo malo ich jest. 3.5ghz na tych nowszych seriach (3ghz 1.3v i lepsze) nie jest ciezkie do osiagniecia.

Ja sie moge zalozyc, ze to kwestia ustawien biosu lub jego samego, bo mialem identyczna sytuacje na E3 i E4 :D

PS nie tylko gianni ma najlepsze k8 ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam dziwna sytuacje tego typu ze na 1,69v wszystko jest ok, a na takim samym taktowaniu juz na wyzszym vcore lapie freezy :/ proc sie jeszcze chyba nie skonczyl skoro moge siedziec w windzie na 3,45ghz, ale tez dziwne ze nie zabootuje nawet na 3,4ghz tylko clockgenem

Edytowane przez kooboos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mowilem ze to kwestia biosiu, poprostu mu pewne mnozniki/dzielniki nie pasuja. Dszywala, krate browara mi wisisz ;)

Tyolko że on nie zmienił biosu. Jak sprawisz żeby mój SD prowadził memki na tak jak inny proc chocby sempron to stawiam tą kratę. Możesz użyć biosów a nawet czarodziejskiej różdżki :D Proc może raz przeliczy Pi 16m które de facto często gęsto liczy nawet na zupełnie nie stabilnym ramie. koooobos , przypadkiem nie masz 24 loopów w tym 16M ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...