Pageup Opublikowano 8 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2007 (edytowane) Kilka przydatnych linków :) Notowania cen ropy w usa Aktualne ceny paliw na stacjach w Polsce e-petrol.pl serwis o rynku paliw w Polsce i na świecie International Road transport Union - można tu sprawdzić np ceny paliw w europie :) Dzis przezylem mile zaskoczenie: Jet ul. Glogowska Poznań Pb 95 4,01zl :) Pb 98 4,20zł :) ceny robią sie ludzkie :) Jak u Was? p.s. Pamietam jak bylem w inowroclawiu jakies 2tyg temu i przezylem maly szok...ceny srednio o 20-30gr wyzsze niz w Poznaniu w tym samym czasie...z czego to wynika?? Edytowane 1 Sierpnia 2008 przez Pageup Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 8 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2007 Wiesz co jest zabawne? Wlasnie wrocilem z roboty ze stacji Orlenu a nawet nie znam cen hehe :) Wiem ze mamy gaz najdrozszy w Warszawie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blasphemy Opublikowano 8 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2007 (edytowane) Lublin, al Krasnickie (statoil) pb 95 - 4.33 pb 98 - 4.5x. Jedne z najnizszych zarobkow, jedne z najwyzszych cen paliwa w Polsce :lol:. I tak kocham to miasto ;) Edytowane 8 Października 2007 przez darkx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 8 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2007 śląsk, rybnicki okręg węglowy, dokładnie mówiąc stacja CRAB w Wodzisławiu na ul. Jankowickiej. Ceny z 01.10.2007 PB95 - 4,14 PB98 - 4,18 ;) LPG - 2,19 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 8 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2007 Kraków, stacje Neste: E95 4,25 LPG 2,25 ON 3,85 czyli dalej ceny nie zbyt przyjemne, jak by tak ropa spadła do 3zł to bym był uszczęśliwiony :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WormBoy Opublikowano 8 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2007 Auchan Bielsko Biała - Pb95 - 4,05 , w zeszłym tygodniu. Niedawno tankowałem tam za 3,95 kiedy na pobliskim orlenie było po 4,59 :mur: Dziś jadę nalać to sprawdzę aktualne ceny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 8 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2007 Auchan Gdańsk, ON - 3.61 ; LPG około 2.02 chyba. Orleny i lotosy są droższe o około 30gr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 8 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2007 Ja postatnio zaczalem gdy tylko mam mozliwosc tankowac BP Ultimate, cena o kilka groszy wyzsza przestala mnie przerażac. Wczoraj na wylocie z Warszawy w strone Lublina tankowałem ON po 4,04. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 8 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2007 (edytowane) Kuva, u mnie ON już po 3.95 i idze w góre, za niedługe bedziez 4 zł, a ropy idze w uj u mnie, dostawcy już po 3 zł kręcą głową że mało :mur: Na wiosne chyba albo w zimie kupuje 1000 albo 2000l ropki żeby mieć świety spokój ;P przy takim zamówieniu stacje dają po 10gr/l taniej ;] Edytowane 8 Października 2007 przez hinco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 8 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2007 CO do PB 95/98 nie wiem. Ale ON ostatnio 3.64zł (Bytom, Śląskie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 8 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2007 Ale macie piękne ceny :D U mnie 95 4.34 98 4.53 A na BP 4.59 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghazi Opublikowano 8 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2007 Pageup, podeslij mi truche bajury :P We Wrocku (ceny z Jeta, Kochanowskiego / Toruńska w sumie najtaniej) 95: 4,2x 98: 4,5x innych nie tankuje :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 8 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2007 hehe zaloz sobie ropociag z poznania do wrocka ;) swoja droga widze ze w Poznaniu najtaniej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 8 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2007 Pageup daj paliwa troche :lol: W Warszawie ceny od 4.2X do 4.6X za PB95 a 98 od 4.5X do 4.90, ON 3.8X-9X a LPG średnio >2zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t0bi Opublikowano 8 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2007 Ale macie piękne ceny :D U mnie 95 4.34 98 4.53 A na BP 4.59 Ty masz piękne ceny... Biała Podlaska 95 4.52 98 dokładnie nie pamiętam ale chyba 4.65 :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 8 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2007 Tyle, że Ty możesz zatankować za granicą.. 40km w jedną strone to tyle co nic, jeśli tankuje sie po ich cenie w spory bak. Dwa razy w miesiącu można sie przecież wybrać.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guziq Opublikowano 8 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2007 Shell Gordzisk Mazowiecki V-Power - 4,61 V-Power Racing - 4,99 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 8 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2007 w tym samym dniu ON: Shell Gdańsk (przy obwodnicy) - 3,67 Shell Tczew - 3,98 !!!!!!! skąd taka różnica w cenie na stacjach jednej firmy i to w odległosci ok. 40km? Na całe szczęscie w Tczewie centralnie naprzeciw shella buduje się BP. Jeżeli się nie dogadają, to ceny będą niższe ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JohnyFX Opublikowano 8 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2007 PB95 4.51 PB98 4.79 sanok podkarpackie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 8 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2007 w tym samym dniu ON: Shell Gdańsk (przy obwodnicy) - 3,67 Shell Tczew - 3,98 !!!!!!! skąd taka różnica w cenie na stacjach jednej firmy i to w odległosci ok. 40km? Na całe szczęscie w Tczewie centralnie naprzeciw shella buduje się BP. Jeżeli się nie dogadają, to ceny będą niższe ;) Obstawiam że stąd, że tuż przed shellem na obwodnicy jest auchan, który ma cennik tuż przed zjazdem do nich (dzisiaj 3.61, wczoraj 3.60 za diesla). Jeżeli shell dałby taką cenę, jak w tczewie, to raczej obroty by mu spadły... a, zapomniałbym - kompletny cennik z auchan gdańsk (dzisiaj) 95 - 4.01 (albo 4.03, nie pamiętam) 98 - 4.13 ON - 3.61 ja mam fajnie - kupuję ON verva po 2.70 :) Jak dobry czas, to po 30l tygodniowo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t0bi Opublikowano 8 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2007 (edytowane) Tyle, że Ty możesz zatankować za granicą.. 40km w jedną strone to tyle co nic, jeśli tankuje sie po ich cenie w spory bak. Dwa razy w miesiącu można sie przecież wybrać.. Tak, z jednym ale. Na Białoruś potrzebna jest wiza, która trochę kosztuje... A do Ukrainy, gdzie wiz nie potrzeba, mam już dalej (90km) Dodatkowo, znając realia tego biznesu (wielu sąsiadów jeździ) wiem, że celnikom też trzeba dać parę dolarów, bo jak nie to dają Cię na kontrolę i czekasz sobie ładne parę godzin. Ja na takie coś nie mam czasu :-P PS. sory za OT Edytowane 8 Października 2007 przez t0bi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 14 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2007 mała podwyzka...4,07zl za pb 95. Ale neste ma promocje: tankujesz placac karta-5gr na litrze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swatkat Opublikowano 15 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2007 Toruń Na stacji Shell paliwko V-power 95 które leję po 4,34, zwykłak po 4,14. 20 gr więcej ale pewność większa, że może ma te 95 faktycznie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 15 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2007 Ja osobiscie przestalem zwracac uwage na te nawet 20gr roznice cen. Jesli tylko na stacji jest, to leje paliwo uszlachetnione, tzn V-Power, BP Ultimate etc. 20gr przy 15 litrach to jedno piwo, tyle moge doplacic. Świety spokoj, moze paliwo lepsze, ekhm nie gorsze niz przewiduje norma ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 15 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2007 Ja osobiscie przestalem zwracac uwage na te nawet 20gr roznice cen. Jesli tylko na stacji jest, to leje paliwo uszlachetnione, tzn V-Power, BP Ultimate etc. 20gr przy 15 litrach to jedno piwo, tyle moge doplacic. Świety spokoj, moze paliwo lepsze, ekhm nie gorsze niz przewiduje norma ;)Jeżeli jest jak z olejami silnikowymi to płacisz za spokój ducha który jest tylko pozorny ;P U mnie ropka po 3.86, wczoraj wlałem 300.. litrów ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 15 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2007 Mimo, ze ten spokoj nie da sie zmierzyć, to i tak jest on u mnie wiekszy niz po wypiciu piwa ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 15 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2007 Obstawiam że stąd, że tuż przed shellem na obwodnicy jest auchan, który ma cennik tuż przed zjazdem do nich (dzisiaj 3.61, wczoraj 3.60 za diesla). Jeżeli shell dałby taką cenę, jak w tczewie, to raczej obroty by mu spadły... a, zapomniałbym - kompletny cennik z auchan gdańsk (dzisiaj) 95 - 4.01 (albo 4.03, nie pamiętam) 98 - 4.13 ON - 3.61 ja mam fajnie - kupuję ON verva po 2.70 :) Jak dobry czas, to po 30l tygodniowo :) osobiście mam jakieś wewnętrzne obawy przed tą Auchanową ropą ;) - raz kiedyś zalałem i miałem później wyrzuty sumienia wobec silnika :) ale to fakt, że niedaleka lokalizacja Auchana ma duży wpływ na shellowe ceny - w Tczewie mamy tanie paliwo przy muszkieterach a pomimo tego Shell trzyma zaporowe ceny... aaa... i jest też Neste - cała nadzieja w BP ja również mam fajnie, bo jak sobie VAT odliczę i od dochodu, to też mnie ropa wychodzi ok. 2,7 za litr :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 15 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2007 shel v-power 95 4,39zl wlalem za 50zl :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 15 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2007 osobiście mam jakieś wewnętrzne obawy przed tą Auchanową ropą ;) - raz kiedyś zalałem i miałem później wyrzuty sumienia wobec silnika :) Pompowtryskiwaczy na tym na pewno nie uszkodzisz, to nie paliwo w stylu stacji "U Zenka" w Pipidówku Podlaskim. Wychodzę z założenia, że na paliwie kantują prawie wszyscy - jak nie na liczbie oktanowej, to na różnicy pomiędzy ilością litrów wlanych do baku a pokazywaną na dystrybutorze. Wolę żeby mnie kantowali na paliwie za 3.61, a nie 3.85. Poza tym, jak pisałem - mój leciwy, wolnossący Peż jeździ dokładnie tak samo na paliwie z Auchan, jak na Vervie. Ale naturalnie może być tak, że np. na jakimś CDTI czuć będzie różnice. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koleks Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 Poznań, Shell Pare dni temu było 98 za 4.12 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...