robowsky Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 Dzisiaj byłem po paliwo, PB95 Cena 4,49zł :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kinslayer Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 A co maja powiedziec wlasiciele firm co tankuja non stop ? Ostatnio jak tankowalem na Shellu przy kauflandzie to tam sie dostaje punkty za kazdy zatankowany litr, no to zalalem do pelna, ide placic, babka mi mowi ze mam 800 czy 900 punktow :), patrze, kase obok stoi koles w gajerku tez placi bo lał do pełna i mu babka mowi : ma Pan siedemnascie tysiecy punktow ... a nie nie, przepraszam, ma Pan sto siedemdziesiat tysiecy :D, Masakra hehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 Co mają powiedzieć? Nic nie powiedzą tylko podniosą odpowiednio ceny swoich produktów/usług :razz: Właściwie każda gałąź gospodarki jest uzależniona od ropy, więc te podwyżki uderzą po kieszeni każdego bez wyjątku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 odliczają sobie paliwo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 (edytowane) Hmm tak sobie myślę.. kiedy już zbiję fortunę i dorobię się jakiegoś 1000 konnego potwora, to koszt jednego tankowania będzie wyższy niż sam samochód. :mur: ew. skończą się pokłady ropy na świecie.. Edytowane 23 Maja 2008 przez Black_war Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 Panowie, źle się dzieje w państwie polskim. I to bardzo źle. 4.77 ON- podrzędna paliwodajnia na drodze nr.8 na odcinku Białystok-Augustów. 4.57 ON- stacja Orlen w Suchowoli. Cóż- trzeba zacząć wspierać "wiatr ze wschodu"- 3.60zł za ON zdatny do jazdy w CR/PD... Na cenę benzyny w ogóle już nie patrzę... Nie muszę lać- nie muszę się bać. Ciekawe dlaczego polityka firm paliwowych jest taka zaborcza? Ceny idą w górę- a i tak idzie tyle samo- bo mniej się nie da. Marchewka, kij i osioł. Ciekawe kiedy osioł padnie z pragnienia... <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DA VINCI Opublikowano 24 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2008 Fakt.. nie musisz patrzeć na ceny benzyny - ale niedługo zaczniesz się bać, bo benzyna będzie tańsza od ON :( Jak widzę te ceny, to nie wiem co powiedzieć - jeden dzień 4.47, a następny 4.59-4.60 (oczywiscie mowa o ON).. ciekawe kiedy przekroczy granicę 5ciu złotych :\ teraz nic, tylko auto z jakąś benzynką zagazowaną mieć, bo co to jest 2zł w porównaniu z prawie 5cioma :~ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 24 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2008 I niedługo po tym nastanie sądny czas dla gazu... Na[ciach!]lą podatków, przykleją akcyzę i różnica szybko się zapełni :wink: Nie zauważyliście, że te ceny stopniowo idą w górę dzień w dzień w okresie przedwakacyjnym...? Od dobrych kilku lat takie cyrki się dzieją... Aj rżną nas po kieszeni, rżną... PS. Zawsze można skorzystać z "importu"- zalałem dzisiaj od rezerwy do końca Octavię na pompie- dziwnie rusza, i troszkę słabiej idzie... Ale cóż- raz trzeba spróbować :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 24 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2008 PB95 - 4,55, u mnie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2008 (edytowane) Wiecie co jest najśmieszniejsze? Gaz miał pójść tak do góry, że jazda na nim byłaby nieopłacalna w porównaniu do petrolki i oleju... A tu taka "miła" niespodzianka :lol: Edytowane 24 Maja 2008 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 24 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2008 Neste ul. Szwajcarska w Poznaniu (centrum handlowe M1) pb 95 4,44zl... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 3 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2008 PB95 dziś cena podskoczyła u mnie do 4,85...., no to fajnie, znając życie 5zł jak nic będzie. ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 3 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2008 (edytowane) Poki co ropa przez tydzien spadla o 10$ a dolar jest na mniej wiecej tym samym poziomie wiec jak dobrze pojdzie to powinno troche spac w ciagu tygodnia...pytanie na ile :| bierzace notowania :) http://www.bankier.pl/inwestowanie/profile...CFQyvQwodZzWvig Edytowane 3 Czerwca 2008 przez Pageup Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FastlY Opublikowano 3 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2008 Widzieliscie kiedykolwiek obnizke cen paliw? Nierealne jak dla mnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiJo Opublikowano 3 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2008 (edytowane) LPG 1,99 w Krakowie :) na ul. K. Makuszyńskiego dwie stacje po 1,99 i jedna, miedzy K. Mak. a Kocmużowską po 2,00. Nigdzie taniej nie widzialem Edytowane 4 Czerwca 2008 przez DiJo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 3 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2008 dobrze ze u mnie na orlenie zaczeli sprzedawac BIO za 4.25zl, ropa za ~4.70zl czyli za 50zl litr gratis :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el_gringo_dado Opublikowano 3 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2008 Jak dzisiaj wjechałem na Orlen po paliwo to mnie ch.j strzelił... Pb95 - 4.64 :x ON - 4.80 ON Verva - 4.92 :mur: Orlen, Poznań, ul. Bułgarska Normalnie nóż mi sie w kieszeni otworzył jak tankowałem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 4 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2008 Widzieliscie kiedykolwiek obnizke cen paliw? Nierealne jak dla mnie.Dokladnie - cena ropy w gore = ceny paliw w gore; cena ropy w dol = ceny paliw w gore/stoja :mur: I jakies bredzenie o paliwie ze starych zapasow... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 4 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2008 PB95 -> 4.55 Neste, przy Carrefour, głębocka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trawienny Opublikowano 4 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2008 A wie ktoś może, gdzie tanio zatankuje ON w Katowicach? Z tego co się orientowałem, najlepiej jest na Neste między Biblioteką Śląską a "Belgiem". Dokładnie tydzień temu było tam 4,52pln za litr ON. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 4 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2008 (edytowane) Orlen 4.94zl z ON w wersji "Werwa"... aż silnik zaczał nierowno pracować ;) Edytowane 4 Czerwca 2008 przez MaSell Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 5 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2008 Orlen 4.94zl z ON w wersji "Werwa"... aż silnik zaczał nierowno pracować ;)"spalilem" przez rok ponad 2000l tego paliwa, ostatnio jednak zalalem shellowego vpower i chyba zostane przy nim - nie dosc, ze spalana spadlo o te min 10%, to jeszcze puszczam mniej "dymkow" ;) ostatnio 4,99 za nie placilem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 5 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2008 Ja swego czasu lałem tylko "hipermarketowe" paliwo i było ok, aż mnie naszło i stwierdziłem, że vpower będzie lepszy (a cena podobna). Niestety po kilku miesiącach jeżdżenia silnik pracował tak jakby miał się zaraz rozlecieć :blink: Potem wróciłem znowu do tego samego paliwa (sainsbury's, taki polski auchan) i silnik już po pierwszym tankowaniu zaczął pracować jak należy. Dodam, że wydaję mi się, że mocy przybyło :D Międzyczasie zalałem jeszcze bp ultimate i silnik podobnie zachowywał się jak na vpower :sad: Wniosek z tego taki, że do starych rumpli (106'tka z silnikiem 1,1 rok 2k) paliwo z hipermarketu nadaję się znakomicie :D pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudek89 Opublikowano 5 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2008 U mnie szok Pb95 - 4,69zł Pb95- 4,75zł LPG- 2,13zł Nie patrzyłem na ON. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trawienny Opublikowano 6 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2008 A tankował ktoś może BIO ON z Bliskiej (Orlen)? w Katowicach kolo Porcelanowej za "zwykły" ON biora 4,59pln/l a za BIO ON 4,09pln/l. Na pełnym baku to jest prawie 30pln oszczędności. Tylko czy mi potem sie silnik nie rozleci - VW TDI GT 110KM '97. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 6 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2008 (edytowane) PB95 -> 4.55 Neste, przy Carrefour, głębocka o_O Bylem dzisiaj zatankowac i juz 4.59 O_o A tankował ktoś może BIO ON z Bliskiej (Orlen)? w Katowicach kolo Porcelanowej za "zwykły" ON biora 4,59pln/l a za BIO ON 4,09pln/l. Na pełnym baku to jest prawie 30pln oszczędności. Tylko czy mi potem sie silnik nie rozleci - VW TDI GT 110KM '97.BIO Olej to naped z dodatkami roslinnymi... to sie leje tylko do nowych silnikow ktore sa przystosowane do tego typu paliwa... lub jakies 20 letnie dieselki ktore takze na oleju z frytek pojada ;) Zapomnialem dodac zeby do TDI tego nie lac bo daleko ze stacji nie odjedziesz :) Edytowane 6 Czerwca 2008 przez Neo_x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 6 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2008 Gdzieś na trasie BB-Tychy widziałem V Powera za 5.29 :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 6 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2008 (edytowane) ja ostatnio tylko leje BIO z orlenu. spalanie te same, osiagi tez, tylko troche gorzej odpala jak jest zimny (roznica w temp zapalenia 55*-ON 120* BIO) ale oszczednosc u mnie >50gr na litrze. dzis w nocy jade do NL to do pelna i zobaczymy ile spali na 100km przy predkosciach autobahnowych - 130/140 km/h. pozniej w Deutschlandzie zwyklego ON zaleje i zobaczymy :D edit: zapomnialem napisac: BIO - 4.09zl ON - 4.71zl Edytowane 6 Czerwca 2008 przez bamboocha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thermalfake Opublikowano 6 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2008 BP w B-B Pb98 zalany bak 20l za niemal stówkę bez paru groszy niech to @#!^&* strzeli (za mało jeżdzę aby LPG mi się zwróciło) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudek89 Opublikowano 7 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2008 Przy obecnych cenach to nie wiem czy tak długo by się zwracało, liczmy instalację 2,4tys. zł, Cena PB95-4,69, LPG-2,13zł Przebieg 10tys. km/rok , uzytkowanie Miasto:Trasa 70:30 Spalanie benzyna miasto 10,trasa 7,LPG M:12, T:9, przegląd LPG 200zł, Instalacja zwróci się po 17 miesiącach ;) http://www.autocentrum.pl/?FF=148 a tutaj link do kalkulatorka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...