Skocz do zawartości
Pageup

Pb 95, Pb 98, On, Lpg, Cng ...

Rekomendowane odpowiedzi

ON 3,30 okolice Legionowa...

kurde zawsze mam albo pełno, albo jeszcze sporo w baku i nie mogę trafić żeby zatankować właśnie koło auchan na modlińskiej a dość często tam przejeżdżam... a tam najtaniej ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ON 3,30 okolice Legionowa...

kurde zawsze mam albo pełno, albo jeszcze sporo w baku i nie mogę trafić żeby zatankować właśnie koło auchan na modlińskiej a dość często tam przejeżdżam... a tam najtaniej ;-)

karnister w bagaznik i jazda :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wasze spojrzenie jest bardzo krótkowzroczne, zauważcie, że przy aktualnej cenie ropy wiele inwestycji, które zostałyby poczynione w najbliższym czasie zostanie zamrożonych. Powodem tego jest fakt, że przy aktualnej cenie wiele złóż traci swoją dumną nazwę 'złoże' w myśl definicji opierającej się na rynkowych przesłankach wydobycia w/w. Co więcej zauważcie, że popyt stale rośnie, a tylko teraz nastąpiła silna korekta, natomiast w takiej sytuacji (ograniczonych inwestycji) nie będzie podążała za nim podaż. Do czego to może doprowadzić, chyba nie muszę tłumaczyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BP - Wrocław, Krakowska PB95 3,15 (cena weekendowa)

Jak wg waszego zdania jakościowo wypada paliwo z JET (Lukoil) do tego z BP ?

Na LukOil Armii Krajowej Pb95 3.09 zł, jakościowo nie narzekam w sumie tankowałem i na Orlenie i na Shellu i jakoś różnicy oprócz ceny nie stwierdziłem, a że często przejeżdżam przez Armii Krajowej to zalewam na LukOil.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój brat przesiada się z ON na PB więc będe miał bardzo dokładne wyliczenia gdzie na Śląsku (KZK GOP i te rejony) naprawdę opłaca się tankować :E

Tzn. brat zawsze brał pod uwagę cenę za litr i ile na danym paliwie potrafił przejechać.

Np. tankując w Chorzowie na ST1 za parę/parenaście gr taniej tak naprawdę tracił.

Bo, np. Neste na Chorzowskiej (koło MM/Tesco) - trochę drożej a potrafił na tej samej ilości zalanego paliwa przejechać 20km więcej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na orlenie w koncu mala obnizka cen Verva ON z 3,82 na 3,76 :)

Na stacjach tylko Statoil, czy w Internarche zwykly ON za okolo 3,49 jest, pb95 cos kolo 3,45zł

Jak tam panowie u was w miastach, ceny pospadaly ?

Statoil w Wodzisławiu koło McDonalda - 3,20 za ON i chyba 3,32 za Pb95

Spadają ceny cały czas. Zobaczymy kiedy znów je ktoś sztucznie podbije.

A wtedy ceny sprzed 9 miesięcy wrócą w 1 miesiąc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja czekam az ceny zaczna isc w gore... pierwszy wzrost ceny i lece z karnistami na stacje... 1.5 zl na litrze to nie 10 czy 20 groszy... na 50 litrach (czyli zbiornik paliwa w samochodzie) to wychodzi 75 zl oszczednosci... na 150 litrach mamy 225 zl w kieszeni wiecej... moim zdaniem warto ponosic kilka karnistrow z samochodu do garazu dla tych ponad 200 zl...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi