toman Opublikowano 13 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2009 I stało się benzyna podrożała :angry: , tak jak taniała po 1 gr. tak podrożała od razu 10 gr <_< . Teraz na LukOil Armii Krajowej Pb95 - 3.16 zł. Tak. a na psiaku po 3,22. <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 13 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2009 Podobno teraz docierają ceny z zakupów z początku roku gdzie baryłka delikatnie skoczyła do góry i za niedługo znów będzie spadać bo cena baryłki znów spadła. Bez paniki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 13 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2009 (edytowane) BTW , jest sens tankować V-power Racing ? :) Japoński system VVT-i i tak przekłada to w odpowiedni sposób a więc na lepszej benzynie będziemy miec tyle samo mocy co na gorszej, jedynie wydłuży się trasa (przetestowane osobiście na dwóch avensisach i lexusie isie). Tylko zastanawiam się, tak generalnie, w ulotce o V-power wyczytamy masę marketingowego paplania o tym, że Vpower ma w sobie coś w rodzaju oleju co dodatkowo zmniejsza tarcie, że nie powoduje zabrudzeń/zardzewień, ba, nawet w dodatku działa jak odrdzewiacz w naszym silniku itd. O tyle o ile mogę zrozumieć wyższość V-power nad standardem 98 czy 95, to ciekawi mnie jak wygląda różnica między V-power Racing a V-power , wiem, że różnią się liczbą oktanową (99 vs 100) ale czy czymś jeszcze ? :) I oczywiście kwestia, czy w naszym kraju jest szansa na jakąkolwiek różnicę ? :lol: Ostatnio w badaniach Shell w Wawie i chyba w Białymstoku wykazał mieszanie benzyny poza dopuszczalne granice. :? I teraz jak się do tego ma benzyna BP Ultimate i inne "lepsze" benzyny... Ma ktoś jakąś konkretną wiedzę na ten temat ? :) KLIK - ważne Edytowane 13 Stycznia 2009 przez MaciekCi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemn2 Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 W nocy rozmawiałem z kumplem,który pracuje na stacji,która kupuje paliwo od Orlenu. Sprawdził i kupuje paliwo po 2,61zł za litr. Na stacji sprzedają po 3,54zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 (edytowane) W nocy rozmawiałem z kumplem,który pracuje na stacji,która kupuje paliwo od Orlenu. Sprawdził i kupuje paliwo po 2,61zł za litr. Na stacji sprzedają po 3,54zł. To jest cena netto. http://www.orlen.pl/cgi-bin/internet.exe/p...home.do?tabId=9 Edytowane 14 Stycznia 2009 przez rosolini Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MBX Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 Przeżyłem mały szok przejeżdżając koło stacji benzynowych (Starogard Gdański). Wczoraj Pb95 3,37 zł, ON 3,31zł Dziś Pb95 3,49 zł, ON 3,49 zł Nie spodziewałem się takiej podwyżki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 W Tczewie to samo - z dnia na dzień o ponad 10gr skoczyło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kinslayer Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2009 MInal tydzien, cos sie zmienilo, stanialo?? podrozalo ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jc Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2009 ee u nas we wiosce to drogo, o 10gr podskoczylo :/, 6dni temu za 3,42 tankowalem, dzisiaj juz 3,52zł za pb95 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciaty Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2009 u mnie ON na LukOil podskoczyl o 14 gr: obecnie 3.39 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2009 (edytowane) kuzwa... srednio 20 groszy za rope wiecej... liczac ze tankuje tygodniowo za 300 zl.. znowu widze sie zaczyna dochodzenie do magicznej liczby 5 zl.... tyle ze coraz szybsze... ja powaznie chyba te karnistry pozalatwiam.... Edytowane 23 Stycznia 2009 przez Neo_x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kinslayer Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2009 ee u nas we wiosce to drogo, o 10gr podskoczylo :/, 6dni temu za 3,42 tankowalem, dzisiaj juz 3,52zł za pb95 Moja wioska mniejsza od twojej :D, jutro bede w koszalinie i do slupska jadem tam maja sporo taniej paliwa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 (edytowane) ja ostatnio lalem po bodajrze 3.12... a dzisiaj patrze na stacje 3.34.... edit: o ON mi chodzi :) Edytowane 24 Stycznia 2009 przez Neo_x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PUNISHER Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 ja powaznie chyba te karnistry pozalatwiam.... Wiesz, że o tym samym myślałem? :-) Ja również sporo jeżdżę, bo miesięcznie około 3500km, więc przeszło mi przez myśl zaopatrzenie się w zapasy ;-) P.S. Gdzie w Wawie tak tanio lejesz ON po 3,35? Ja w okolicach widzę już około 3,50... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konar Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 3.39 LukOil Olsztyn za PB95 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kinslayer Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 (edytowane) W slupsku na V-power diesel extra czy jakos tak 3,44 :), poltorej tygodnia temu jesli sie nie myle to albo 3,29 albo 3,39 placilem (raczej 3.39) wiec duzego wzrostu ne ma a paliwko rewelacja. Edit: 5 dni pozniej i kazde paliwo o 15-20 groszy w gore poszlo. Ten diesel V-power juz za 3,64 jest Edytowane 29 Stycznia 2009 przez Kinslayer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wallec Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2009 V-power: 3.97 PB95: 3.75 Shell Bielsko-Biała Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 Ostatnio w Krk na Tesco (Kapelanka) LPG tankowałem za 1,63zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 6 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2009 (edytowane) Wiesz, że o tym samym myślałem? :-) Ja również sporo jeżdżę, bo miesięcznie około 3500km, więc przeszło mi przez myśl zaopatrzenie się w zapasy ;-) P.S. Gdzie w Wawie tak tanio lejesz ON po 3,35? Ja w okolicach widzę już około 3,50... No ja robie miesiecznie 4-5tys km. Ale zabawa z 200 litrowym zbiornikiem jest baardzo meczaca majac mala pompke... wiec odpuscilem. Cos kolo 3.30-3.40 widzialem na auchan na modlinskiej... i jakos podobnie przy kerfie na targowku. A dzisiaj placilem 3.63 za ON na wylotowce z warszawy jak sie jedzie na zakret.. sulejowek... orlen... bo musialem... Edytowane 6 Lutego 2009 przez Neo_x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlun Opublikowano 7 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2009 Na targówku po 3.50 była jak braliśmy ostatnio. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 7 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2009 musial bym zerknac na fakture kiedy dokladnie.. napewno bylo to auchan modlinska i nie placilem wiecej jak 3.40... jak mnie pamiec nie myli.. Zobacze jak wezme papier z samochodu jutro badz pojutrze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konar Opublikowano 7 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2009 LukOil Olsztyn 3,63zł Pb95 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el_gringo_dado Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2009 Wczoraj jak szedłem z psem na spacer to luknąłem na ceny paliw na stacjach obok mnie: BP 95 - 3.62 98 - 3.92 Neste 95 - 3.65 98 - 3.77 Dzisiaj rano tak samo rzuciłem okiem i mały szok przeżyłem BP 95 - 3.94 98 - 4.22 Neste bez zmian Stacje w Poznaniu na ul. Grunwaldzkiej koło Netto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbaneoplus Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2009 Benzyna jak taniała to po grosiku na dzień a jak drożeje to najchętniej walneli by już te 5 zł które będzie bardzo realne... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2009 Na Shellu do końca marca jest niby promo, ze z karta lojalnosciowa -10gr na litrze. Niby nic, ale zawsze ma sie ta swiadomosc, ze litr jest ponizej 4 zeta :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 18 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2009 poki zlotowka bedzie tak tania to benzyna bedzie tak droga :| bo ropa od dluzszego czasu na podobnym poziomie jest... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PUNISHER Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2009 28.02.2009 LukOil Modlińska W-wa ON - 3,37 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciaty Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2009 a u mnie na Lukoilu ropa po 3.53 :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiJo Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2009 Ostatnio w Krk na Tesco (Kapelanka) LPG tankowałem za 1,63zł na Makusszyńskiego 1,57 :) I takie ceny mają od dość dawna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 4 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2009 Neste Świętochłowice za rondem 95 - 3,66 (- 5gr przy płatności kartą) -> 3,61 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...