Maciaty Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 Orlen - Pabianice przy pływalni Verva ON 3.95 ON 3.87 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 (edytowane) Lukoil Armii Krajowej Pb95 4.44, Pb98 4.56, ON 3.65 ST1 Hubska Pb95 4.29, Pb98 4.49, ON 3.61 Tania stacja przestaje być tania powoli. Edytowane 29 Lipca 2009 przez mastertab Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 Piekary Śląskie - BP Ultimate 98 - 4.81zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 Lukoil Armii Krajowej Pb95 4.44, Pb98 4.56, ON 3.65 ST1 Hubska Pb95 4.29, Pb98 4.49, ON 3.61 Tania stacja przestaje być tania powoli. Krakowska BP - PB95 4.44. A propos. Czy wkładając karte płatniczą będę mógł zatankować do pełna, czy wpierw muszę zadeklarować kwotę jak w przypadku gotówki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 Tak samo jak w przypadku gotówki; A przynajmniej tak dotychczas się spotkałem na bez-obsługowych; Tzn, wkładamy kartę, podajemy pin, myśli, podajemy kwotę, myśli... i tankujemy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 To nie dobrze, lubię wyjeżdżać i tankować cały bak na raz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 Neste w Bytomiu obok M1 95 - 4.38 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 31 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2009 (edytowane) zal szczerze mowiac... wlasnie wrocilem z mikolajek... paliwo jest tam ponad 20 groszy drozsze niz w warszawie... 4.30 placilem w srode jak wyjezdzalem z warszawy... dzisiaj widzialem juz po 4.27 takze w warszawie (oczwiscie na neste)... a ze 20 km od mikolajek w jakiejs wsi tankowalem za 4.49 (za 30 zl.. na wszelki wypadek)... paranoja EDIT: aaa zapomnialem.... PB95... Edytowane 31 Lipca 2009 przez Neo_x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 31 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2009 Tak samo jak w przypadku gotówki; A przynajmniej tak dotychczas się spotkałem na bez-obsługowych; Tzn, wkładamy kartę, podajemy pin, myśli, podajemy kwotę, myśli... i tankujemy :) Bez sensu jest to w tych bezobsługowych. Powinno być tak: - gotówka- wkładamy np. 200zł kaucji, aparat łyka, tankujemy i wydaje resztę. - karta- wkładamy kartę, deklarujemy kaucję, zatwierdzamy pinem, aparat sprawdza czy są takie środki na koncie, daje info że git, tankujemy, łyka należność z karty, zwraca kartę. Też zawsze wyjeżdżam 3/4 baku i do pełna. Mam kontrolę ile spala oraz rzadziej muszę jechać na stację :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 31 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2009 (...) Też zawsze wyjeżdżam 3/4 baku i do pełna. Mam kontrolę ile spala oraz rzadziej muszę jechać na stację :wink: przeciez przy takim systemie czesciej jezdzisz na stacje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 31 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2009 przeciez przy takim systemie czesciej jezdzisz na stacje ;)Kwestia podejścia i samodyscypliny. Mnie akurat pełny bak nie "motywuje" do wyjeżdżania paliwa bez sensu :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 31 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2009 Mnie w samochodzie tez nie bawi wyjezdzanie 170 zl ;) Co innego w motocyklu ;) Samochodem za tyle zrobie z 550? Plus minus.... a motocyklem ponad 700 i ile wiecej radochy z jazdy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 31 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2009 Mnie w samochodzie tez nie bawi wyjezdzanie 170 zl ;) Co innego w motocyklu ;) Samochodem za tyle zrobie z 550? Plus minus.... a motocyklem ponad 700 i ile wiecej radochy z jazdy ;)Ja na pełnym zrobię 900 (miasto) i ponad 1000 (trasa). Jak bym miał "lżejszą" nogę to więcej :razz: :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2009 ot: pełny to ~550-600km (nie mam rezerwy więc nigdy nie miałem mniej niż 4-5l paliwa w baku - boję się, że nie dojadę :E) przy 45l baku.... chciałbym na 45l zrobić te 900km :E; eot A paliwo na szczęście się ustabilizowało... wciąż za drogie, no ale nie straszy już chęcią wskoczenia na 5 i więcej złotych; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Dzisiaj Warszawa Radzymińska dwie konkurencyjne stacje obok siebie PB95 4.28 zł i 4.29 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2009 lpg - lukoil (krk) - od dwoch tygodni nie drgnelo, ciagle 1.86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klima Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Dziś na trasie Krzeszowice-Tarnów, przez Kraków, Wieliczkę, Niepołomice, Szczurową, Żabno... Zatankowałem na jakiejś stacji w Niepołomicach. Na przeciwko Shella. ON za 3.63zł, po drugiej strony na Shellu 10gr. drożej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Co ja będę dużo pisał ST1 Hubska Pb95 4.17 zł :D nie wiem po ile ON bo za szybko jechałem i nie zauważyłem, ale bodajże 3.3x zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Widziałem tą cenę już bodajże w piątek. Niestety zdaje się, że paliwo nie jest najlepszej jakości (własne odczucia z jazdy), zobaczymy po wypaleniu baku jak z zasięgiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Wczoraj Kluczbork, woj Opolskie, stacja shel, przy krajowej 11: zwykła 95 kosztuje 4,52 Chyba najdroższy rejon, jeśli chodzi o paliwo :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2009 a w warszawie i okolicach paliwo tanieje..... neste nieporet i neste glebocka PB95 4.22 wczoraj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Ceny hurtowe 95ki to około 3,3k pln za 1000litrów. A na stacjach mamy ponad 1,2pln więcej.... hmmmmmmmmmmmmm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2009 1. Ceny hurtowe 95ki to około 3,3k pln za 1000litrów. 2. A na stacjach mamy ponad 1,2pln więcej.... hmmmmmmmmmmmmm 1. Netto czy brutto? 2. Stacja ma minimalne marże. Ponad połowa ceny to podatki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2009 1. Netto czy brutto? 2. Stacja ma minimalne marże. Ponad połowa ceny to podatki. Netto więc brutto wyjdzie około 4pln. Daję to marże około 50 groszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Netto więc brutto wyjdzie około 4pln. Daję to marże około 50 groszy.Weź pod uwagę że to paliwo trzeba jeszcze rozwieść do stacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2009 w tej cenie masz czesto transport do 50km od punktu skladowania :P ps neste w Poznaniu (chyba wszystkie) 4,33zl i od dluzszego czasu ani drgnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2009 neste piaseczno PB95 4.29 jak dobrze pamietam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2009 w tej cenie masz czesto transport do 50km od punktu skladowania :P Wiesz transport to strasznie podniesie koszty..... Wieziesz 20000 litrów paliwa w cysternie i ile może transport kosztowac?? Niewiele........... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Wiesz transport to strasznie podniesie koszty..... Wieziesz 20000 litrów paliwa w cysternie i ile może transport kosztowac?? Niewiele...........A co ma do tego 20k l? To jest zaplombowany ładunek. Trzeba zalać do baku, zapłacić kierowcy etc. To nie jest za free. Kilkanaście groszy za spedycję i magazynowanie na składzie myslę że można od tych 50gr odliczyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2009 A co ma do tego 20k l? To jest zaplombowany ładunek. Trzeba zalać do baku, zapłacić kierowcy etc. To nie jest za free. Kilkanaście groszy za spedycję i magazynowanie na składzie myslę że można od tych 50gr odliczyć. To ma do tego że ile mogą podnieść cenę aby im się za transport zwróciło. Poza tym i tak na pewno przepłacamy sporo za paliwo, nie tylko przez j*bane podatki ale kombinatorstwo rafinerii, pośredników itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...