kwasior500 Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2011 Różnica jak jazda z dziewczyną lub bez. Tak teoretycznie. Uprzedzając złośliwości nie mówię o zbiorniku 80l, raczej 50 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwykły User Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2011 Ktoś mi się tłumaczył że jak ma mało paliwa w zbiorniku(wskazania paliwomierza) to innych nie ciągnie tak do jazdy(np: żonę, brata, teścia, psa i kota) do jazdy naszym samochodem. Bo jak braknie w trakcie albo trza samemu będzie zatankować to nie dziękuje no i dla tego tak na oparach dużo ludzi jeździ. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2011 Różnica jak jazda z dziewczyną lub bez. Tak teoretycznie. Uprzedzając złośliwości nie mówię o zbiorniku 80l, raczej 50 :) Przeciez teraz dziewczyny wyrywa się na pełny bak... ;) Ktoś mi się tłumaczył że jak ma mało paliwa w zbiorniku(wskazania paliwomierza) to innych nie ciągnie tak do jazdy(np: żonę, brata, teścia, psa i kota) do jazdy naszym samochodem. Bo jak braknie w trakcie albo trza samemu będzie zatankować to nie dziękuje no i dla tego tak na oparach dużo ludzi jeździ. To jest szukanie wymówek i głupie tłumaczenie się z sytuacji "kupiłem tak wypasionego passata (zeby znajomi zazdroscili) pozbywając sie ostatniego grosza, ze nie mam nawet na paliwo". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 2 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2011 Proszę o dołączenie do akcji. Podpisz petycję! | Tanie paliwo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yog-Sothoth Opublikowano 2 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2011 Taa, ktoś wierzy w skuteczność tych petycji? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konar Opublikowano 2 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2011 Poszło, ale martwi mnie frekwencja. 9 dni i poniżej tysiąca podpisów to trochę mało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 3 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2011 (edytowane) Ostatnio robiłem trasę i z ciekawości patrzyłem na ceny. Podlaskie: Suchowola- 4.99 Orlen Sztabin- 4.97 Pronar Augustów- 4.99 Orlen Augustów- 4.97 Inees Augustów- 5.09 Shell Okolice Grajewa- 5.19 Bliska Warmińsko-Mazurskie: Ruciane Nida- 4.99 Orlen Olsztyn- 4.99 Orlen Olsztyn- 5.04 Shell Olsztyn- 5.04 Statoil Olsztyn- 4.97 (nie pamiętam, mogę się mylić) Neste Mowa o PB95. Edytowane 3 Września 2011 przez KWS89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 5 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2011 (edytowane) To teraz blachary się wyrywa na pełny bak? ;) Nie mogę zweryfikować skuteczności takiego podrywu, żona mi nie pozwoli :> Nie rozumiem po co tankować 5x po 50zł zamiast raz do pełna i nie tracić czasu.Otóż to. I tak będzie trzeba wlać za kwotę X, po cholerę to rozkładać na jakieś ochłapy? No chyba, że zupki brakuje, do dziesiątego daleko, a jechać trzeba, to wiadomo, dobre i dziesięć litrów. Spotkałem się też z interesującą teorią, promującą jazdę na rezerwie - "bo jak mam zalane do pełna, to jeżdżę i jeżdżę, a jak już świeci, to rzadko biorę auto". W średniej szkole kumple użytkowali na tej zasadzie malary i jakieś zabytkowe rdzople, bo wtedy 20 zł to był tłusty pieniądz, ale ostatnio mówił mi to właściciel 406 Coupe z dwulitrową benzyną. Zaproponowałem mu przesiadkę na jaszczomba i nawet zaoferowałem użyczenie swojego egzemplarza do jazdy testowej, ale obraził się śmiertelnie. Może dlatego, że Współczynnik Ściągania Dziwek jest dla jaszczomba ujemny? To jest szukanie wymówek i głupie tłumaczenie się z sytuacji "kupiłem tak wypasionego passata (zeby znajomi zazdroscili) pozbywając sie ostatniego grosza, ze nie mam nawet na paliwo". Nie chciałbym mieć znajomych, którzy zazdrościliby Passata. Wyjeżdżony jeden bak Pb98 (była po 5,14, to skorzystałem ochoczo) i jedyna różnica względem Pb95 to nieco cichsza praca. Przyrostu mocy nie udało mi się zauważyć. Edytowane 5 Września 2011 przez jonas 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wayne Opublikowano 5 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2011 Nie rozumiem po co tankować 5x po 50zł zamiast raz do pełna i nie tracić czasuTaki sposób tankowania to bardzo sprytny plan. Wyjaśnieniem niech będzie zasłyszany gdzieś tekst - "Benzyna podrożała? Nie obchodzi mnie to. I tak zawsze tankuję za 50zł." :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 5 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2011 Może to kwestia tego, że jednorazowy wydatek 50zł boli mniej niż jednorazowy wydatek 250zł... ja tam przeważnie zalewam za 100zł, tak jakoś z przyzwyczajenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 5 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2011 (edytowane) Ja za 150, bo mam tygodniowo "okrągłą" (prawie równe 400km) trasę do/z pracy i jak za tyle zaleję, to wystarcza dokładnie_na_tydzień... a jak braknie/zostanie, to jestem w stanie oszacować czy jeździłem normalnie, czy... ee... no... mniej normalnie. Śmieszna ciekawostka - jak zaczynałem tak jeździć, to lałem za 100. Ale paliwo zaczęło drożeć, więc potem lałem za 130... a teraz za 150. Lania za 170 nie przewiduję - zmienię prędzej środek lokomocji, albo robotę. Edytowane 5 Września 2011 przez m4r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 5 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2011 PB w dół, gaz w górę. Przypadek? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reaktiv Opublikowano 5 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2011 (edytowane) Akurat jak zdecydowalem sie odstawic moj samochod(oczywiscie jak wyjezdze caly bak :D) i przeniesc sie na auto brata z gazem w srodku, bo musze sie troche odkuc na kasie... eh. Chociaz, zawsze to lepiej lac za 200-250zl/miech jak 450 -.- Edytowane 5 Września 2011 przez reaktiv Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 5 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2011 Ja tankuje do pelna kiedy sie da bo nie wiadomo, kiedy znow podwyzki walna ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 5 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2011 Nie rozumiem po co tankować 5x po 50zł zamiast raz do pełna i nie tracić czasu. Może się boją za więcej...:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pix3l Opublikowano 18 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2011 Dobrze że lpg nie kradną:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plastekk Opublikowano 23 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2011 LPG petrochemia - 2.69 LPG lotos - 2.69 LPG no name - 2.79 :blink: PB - 5.25 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys-Tech Opublikowano 29 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2011 (edytowane) Auchan: PB95 - 5,14 Pb98 - 5,30 Już chyba można zapomnieć o cenach poniżej 5zł :/ Edytowane 29 Września 2011 przez Borys-Tech Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 29 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2011 lpg powyżej 2,80. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 29 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2011 Ciekawe co będzie w zimie jak Nasze taczki zaczną prosić o więcej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 29 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2011 Orlen dalej trzyma 5,09 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoobcio540 Opublikowano 29 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2011 Lpg ostatnio tankowałem (1,5tygodnia temu) po 2,45zł Wczoraj podjeżdżam na jedną stację 2,79. Jadę do drugiej 2,78. WTF?! Dopiero na trzeciej 2,67. Trzeba będzie wrócić do spalania 36l/490km:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 29 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2011 (edytowane) Orlen dalej trzyma 5,09 ? Już nie. 5.17. Edytowane 29 Września 2011 przez stivo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 30 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2011 w olsztynie na statoilu i na neste :blink: po 5.29. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 1 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2011 (edytowane) Przy krajowej E77/S7 Shell i Statoil nawet nie myślą żeby zejść poniżej 5.34zł, już od kilku dni. Edytowane 1 Października 2011 przez KonradGT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pix3l Opublikowano 2 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2011 (edytowane) Nowy Sącz na ul zielonej w piątek lpg było po 2.67 orlen nawojowska 2.69 Łącko wczoraj 2.74 Kraków wczoraj statoil na ul Armii Krajowej 2.78 O_o piwniczna orlen dzisiaj 2.69 i ciekawostka: diesel na lpg ciekawe, ciekawe... Edytowane 2 Października 2011 przez pix3l Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemn2 Opublikowano 2 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2011 Z LPG powariowali. Podobno ceny są takie bo jest problem z dostawą gazu do Polski. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 2 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2011 (edytowane) Dziś gość mi tankował i powiedział, żebym się nie zdziwił jak jutro będzie po 3 złote :angry: Nadszedł moment, kiedy trzeba liczyć, czy przypadkiem na benzynie nie wyjdzie lepiej. Edytowane 2 Października 2011 przez kwasior500 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pix3l Opublikowano 2 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2011 (edytowane) Nie no, jeszcze troche się pojeździ. W moim przypadku wygląda tak: Pb95 - 5.29zł spalanie ~8l/100km, 100km = 42.32zł LPG - 2.69zł spalanie ~10l/100km 100km = 27zł czyli żeby koszt jazdy na lpg i pb95 był taki sam, LPG musiałoby kosztować 4.20zł/l Oczywiście nie uwzględniłem odpalania auta na benzynie i konieczności zalania za 50zł co pół roku żeby pompy nie ubiło :) Edytowane 2 Października 2011 przez pix3l Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konar Opublikowano 2 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2011 Wróciłem z Czech wczoraj i będąc tam pojawiła się konieczność tankowania na LukOil. 36 Koron, które na 30 września dały 6,59zł... Większość LukOilów w kraju (przekrój od Olsztyna do Chałupek) w okolicach 5.29. Bliskie i Orleny przeważnie 5.17, co prawda były perełki po 5.49. Wszystko oczywiście dotyczy Pb95. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...