KWS89 Opublikowano 21 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2011 (edytowane) Konar- na miesiąc, bo po prostu nie daje rady obrócić tak, żeby mu się to opłacało, bo jeżeli miało by- to cena by wzrosła z 4.5zł na 4.9zł, co i tak planuje zrobić w grudniu- a jeżeli to zrobi, to prawdopodobnie będzie to porcja na tydzień. :wink: Niemiec- Gdzie są takie ciekawostki? W pobliżu. Szukaj pocztą pantoflową- znajdziesz, niestety ja w tym nie pomogę. :wink: Edytowane 21 Listopada 2011 przez KWS89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 21 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2011 Ojtam, niech się część nie oburza, że "narzekamy a i tak będziemy tankować" bo to prawda oczywiście i co do tego nie ma wątpliwości. Dzisiaj zostawiłem 120zł na stacji. Gazik do pełna (84zł, 31l) i zwilżyłem bak za resztę (6,5l). Ponadto pobiłem rekord na LPG - w trybie mieszanym z przewagą trasy 7.55l/100. Muszę tylko świece sprawdzić/ew przejechać się do kogoś z analizatorem spalin, żeby sprawdzić czy nie jest zbyt uboga mieszanka(bo zubożona pewnie jest - ok, ale pytanie czy nie za bardzo). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2011 (edytowane) Koncerny i stacje paliw już podniosły ceny aby... nie szokować podwyżką w styczniu. Tymczasem zrównywanie cen oleju napędowego i benzyny podniesie cenę tej ostatniej - pisze "Dziennik Gazeta Prawna". Koncerny nieoficjalnie przyznają, że wzrost cen jest podyktowany dobrem klientów. Nie chcą radykalnego wzrostu cen po 1 stycznia, gdy wzrośnie akcyza. Jednocześnie w planie jest niedopuszczenie do radykalnej różnicy w cenie benzyny oraz oleju napędowego. Tak by było, gdyby po zmianie stawki akcyzy nie dokonano korekty. Aby oba paliwa nie różniły się zbytnio ceną koncerny chcą podnieść marżę na benzynę i obniżyć na dieslu. Zatem kierowcy aut benzynowych zapłacą za część paliwa dieslowskiego(...) Nie potrafiłem opanować śmiechu po przeczytaniu tego tekstu. Dobrze, że chociaż koncerny paliwowe w tym kraju dbają o nasze dobro :lol: Tak, tak, wieeem, i tak mamy najtańsze paliwo w ZSRE (zaraz za Bułgarią i Cyprem), no i co z tego. Europe's Energy Portal » Fuel Prices, Rates for Power & Natural Gas Całkiem ciekawa stronka. Edytowane 26 Listopada 2011 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 6 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2011 Taka podwyżka cen paliw będzie prawdziwym szokiem - Wiadomości (ceny, sprzedaż) - Motoryzacja w INTERIA.PL - auta, motocykle, samochody osobowe, auto moto. Wybierz najlepszy samochód lub motocykl Euroidioci znow w akcji ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 6 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2011 Grunt to dobrze rozpętać histerię, reszta potoczy się sama. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 6 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2011 Pfff... wczoraj tankowałem auto i nic mnie już nie zdziwi. Gość, jak zwykle, mnie zapytał, czy lać 95, czy może 98. Ja, jak zwykle, odpowiedziałem, że 95. Na co on zadał kolejne pytanie: Czy nie chcę jednak 98, skoro ta sama cena. Popatrzyłem na tablicę - faktycznie. Super fajna promocja. Obie beny w tej samej cenie, tylko... za obie trzeba było zapłacić 5.65 :mur: Chyba sobie uśrednili. Dzisiaj 95 była za 5.63, 98 za 5.65. Cudnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yog-Sothoth Opublikowano 6 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2011 W takim razie było w ogóle nie lać ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 6 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2011 W takim razie było w ogóle nie lać ;) Tajes, zbojkotować stacje X i Y, zmuszając koncerny paliwowe do obniżenia cen. To logiczne :> m4r - świniak na 98 nieco ciszej chodzi, w jaszczombie nie zauważyłem żadnej różnicy. Rób jak uważasz. Swoją drogą 5,65 za litr ... Dobrze, że nie muszę dużo jeździć, ale i tak męski narząd moczowo-płciowy mnie strzela. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 6 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2011 Jak swego czasu jeździłem na 98 (cena nie była zwariowana, a latałem głównie w trasie), to auto chodziło ciszej, a ubytek zatankowanych litrów* kompensowało dokładnie taką samą ilością km przejechanych na xx złotych (taki mój dziwny przelicznik - nie litry na kilometry, tylko złotówki na kilometry). Potem firma zmieniła siedzibę (10km przez miasto) i stwierdziłem że nie będę wysyłał pustych złotówek w eter stojąc w korku - wróciłem do 95. Wczoraj pierwszy raz od ok. półtora roku zalałem 98. Nie widzę na razie żadnej różnicy. *na 98 wychodziło mi ok. 2 litry mniej, niż 95 za tę samą kwotę. W takim razie było w ogóle nie lać ;) To taki mały paradoks: Pracuję, żeby zarobić na paliwo do auta, którym jeżdżę do pracy. W sumie sam sobie strzeliłem w stopę, bo jak jechałem w jedną stronę, to była w miarę normalna cena - dopiero po południu oszaleli, a akurat zaświeciła mi się rezerwa. Ale kij im w oko, będę mniej deptał (taa, jasne, stary). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 7 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2011 Tajes, zbojkotować stacje X i Y, zmuszając koncerny paliwowe do obniżenia cen. To logiczne :> m4r - świniak na 98 nieco ciszej chodzi, w jaszczombie nie zauważyłem żadnej różnicy. Rób jak uważasz. Swoją drogą 5,65 za litr ... Dobrze, że nie muszę dużo jeździć, ale i tak męski narząd moczowo-płciowy mnie strzela. Mi sie w sobote udalo po taniosci na Neste tylko 5,41 za 95tke :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 10 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2011 Po taniości dziś drugi raz w życiu zatankowałem benzyny do pełna po 5.29. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 10 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2011 Korzystając z promocji na Statoilu i karty Premium Club zatankowałem pełniutki bak 58l za 303 zł Cena za litr ON = x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ludovic Opublikowano 10 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2011 Korzystając z promocji na Statoilu i karty Premium Club zatankowałem pełniutki bak 58l za 303 zł Cena za litr ON = x 5.22! Jaki Mason! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 10 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2011 Ew. Żyd :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 12 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2011 LPG potanial u mnie. u pana wladka spadlo z 2.79 na 2.72 :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 12 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2011 O ile mnie pamięć nie myli: Neste Olsztyn pb95- 5.48, pb98- 5.52, ON- 5.55. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 12 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2011 Krąży wieść, że akcyza na lpg nie wzrośnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 12 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2011 Krąży wieść, że akcyza na lpg nie wzrośnie Owce ostrzyżone, trzeba poczekać aż odrośnie im nieco runa i zacznie się znowu. Teraz kolej na Pb95, dawno nic się w temacie nie działo. Potem dla odmiany gnojówka i powrót do LPG. Zawsze w górę, baryłka drożeje i te sprawy. W dół ani słowa :> Jeśli straszą nas Nowym Porządkiem Świata, to co on oznacza, skoro obecny przypomina wariatkowo, w którym wybiła kanalizacja i wszyscy taplają się w nawozie? Kanibalizm? Handel wymienny? Wojna na maczugi i kamienie? Sowiecka inwazja? Niewolnictwo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2011 (edytowane) No Panowie, dolar kilka groszy w górę, czyli mamy kolejny pseudo powód do podwyżek w najbliższych dniach. To Ty nie wiesz jeszcze Jonas? Dostaniesz wtedy chipa w anus i będziesz mógł na stacji wygodnie, "zbliżeniowo" płacić za benzyne do świniaka :P No chyba, że każdy już wtedy będzie musiał jeździć tymi akumulatorami na czterech kołach, bo to przecież ekologicznie i w ogóle cool. Edytowane 12 Grudnia 2011 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2011 A, "znamię Bestii, olaboga!". Nie wiedziałem, że to wszczepiają w anus. Człowiek się uczy całe życie :> Z drugiej strony jak mam płacić leniwym Grekom na ich emerytury, to niech sobie umrą z głodu, a ja cierpliwie poczekam na ten Nowy Porządek. Czip w anusie, choć może być nieco nieporęczny przy płaceniu w restauracji, wydaje mi się mniejszym złem niż reanimacja socjalistycznego trupa i hiperinflacja euro, która nastąpi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2011 Czekaj, bo to jakoś ma być tak, że jak my im teraz pomożemy i wyłożymy te kilkadziesiąt drobnych mld, to jak będziemy kiedyś w potrzebie to ONI nam "pomogą" (tylko ciekawe czy zdążą) :lol: Koniec OT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konkurs Opublikowano 14 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2011 (edytowane) Grekom to trzeba pomagać, ale żeby umorzyć kredyty Polski to nie łaska. Wracając do PB. Podjechałem na CPN i chciałem zatankować LPG i PB98 - podszedł jakiś młotek ze stacji i z LPG problemu nie robił, a jak powiedziałem, że jeszcze PB chce, to facet burknął, że kabla nie starczy :o (a jakoś właściciel zawsze dawał radę) No cóż, najwidoczniej moich 400zł za benzynę nie chciał - ciekawe co Boss mu jutro powie... Ale w Poznaniu podjechałem samochodem znajomej na Orlena/Shella (a może inna) i chciałem zatankować ON, to facet nie tylko, że od razu przybiegł do mnie, ledwo co wysiadłem z samochodu, to jeszcze nalał mi bak, a w między czasie gratis umył szyby, normalnie mnie zatkało :) @Sarkazm gdzie Ty masz gaz za 2,72??!!!! U mnie 2,90 :/ Edytowane 14 Grudnia 2011 przez konkurs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 15 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2011 (edytowane) U mnie w miedzyczasie 95tka na orlenie skoczyla z magicznego 5,49 na 5,54 - na Sylwestra 5,69 bedzie i ON po 5,89 imho ;) Edytowane 15 Grudnia 2011 przez Michaelius Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2011 Michaelius- ...a 1.01-2.01 ON przeskoczy 6zł, i reszta pójdzie z górki. :wink: Generalnie- zastanawia mnie to, ile kosztuje teraz biodiesel (bio100)- IMO- tankowanie tego nawet do starych strucli mija się już z celem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 18 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2011 @Sarkazm gdzie Ty masz gaz za 2,72??!!!! U mnie 2,90 :/ w Bloku Wschodnim. okolice Puław. nawet na Orlenie jest po 2.84. wiec wiekszosc cen jakie tutaj podajecie to dla mnie kosmos, poki co. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw1ssst Opublikowano 18 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2011 (edytowane) 5,39 pb 95, Bliska. A pamiętam jakby to było wczoraj jak lałem po 4,97 :/ Edytowane 18 Grudnia 2011 przez sw1ssst Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ludovic Opublikowano 8 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2012 Powoli to zaczyna tak wyglądać :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gollumek Opublikowano 10 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2012 Luk oil - opolska - kraków - diesel 5,87 :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 11 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2012 zwykly ? Bo na razie rekord co widzialem to byl jakis ultimate na bp za 5,99 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 11 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2012 Statoil przy Realu na Ursynowie PB 95 5,59. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...