jonas Opublikowano 11 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2012 Pb95 5,57, gnojówka 5,69. Aż chciałoby się zaśpiewać za Armstrongiem "and I think to myself - what the fuck with this world?". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 11 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2012 WTF, to powiesz jak za pół roku będzie 6,50 za PB95. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 11 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2012 WTF to powiecie obaj jak Iran dobierze się do cieśniny Ormuz, bo wtedy realne jest 12zł za litr :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 11 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2012 Spokojna jego rozczochrana, jankesi niedopuszczą do tego. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacimiierz Opublikowano 11 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2012 A gazik w Czeladzi tankuję na Statoil za 2.75, u mad bro? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 11 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2012 U mnie na razie twardo Pb 95 za 5.49. Mazut nie wiem - nie sprawdzałem. Jak bena pójdzie jeszcze złotówkę do góry, to specjalnie kupię kaszlaka i poeksperymentuję z denaturatem (na allegro widziałem 5l za 28 zeta, czyli ~ 5.6 zł/litr). Hmm... w sumie mógłbym poldolota zalać, gdyby mi go nie było żal (silnik śmiga jakby wczoraj z fabryki wyjechał, tylko te cholerne blachy :s ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gollumek Opublikowano 11 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2012 zwykly ? Bo na razie rekord co widzialem to byl jakis ultimate na bp za 5,99 ;) tak, zwykly diesel :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw1ssst Opublikowano 11 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2012 Jak bena pójdzie jeszcze złotówkę do góry, to specjalnie kupię kaszlaka i poeksperymentuję z denaturatem (na allegro widziałem 5l za 28 zeta, czyli ~ 5.6 zł/litr). Hmm... w sumie mógłbym poldolota zalać, gdyby mi go nie było żal (silnik śmiga jakby wczoraj z fabryki wyjechał, tylko te cholerne blachy :s ). taniej będzie golfa 1.6d + opał albo jakiś na gaz i jazda tylko na gazie (w mróz może być problem z jazdą jak zimny) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 11 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2012 Ale sobie zatankowalem za 5,89zl. :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Modd Opublikowano 11 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2012 WTF to powiecie obaj jak Iran dobierze się do cieśniny Ormuz, bo wtedy realne jest 12zł za litr :lol: Jankesi o tym marzą, żeby w końcu mieć pretekst do ataku na Iran. Ale 12zł/l jest realne nawet bez żadnych problemów z dostawami. Bądźcie cierpliwi ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 11 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2012 WTF to powiecie obaj jak Iran dobierze się do cieśniny Ormuz, bo wtedy realne jest 12zł za litr :lol: Kupa śmiechu z mocną przewagą kupy to będzie, jak już nie będzie kogo zaatakować w imię zmuszania świata do rozliczania się za ropę w dolarach. Sami się chyba zjedzą albo zaatakują Wenezuelę, a potem Putinownię. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OCM4n14k Opublikowano 11 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2012 Jak zaatakują Putiland to będzie ciekawie, pewnie na tym etapie zakończy się ich ekspansja. Obym pożył jeszcze z 50 lat żeby to zobaczyć. Ameryka jest bardziej agresywna niż ZSRR z czasów zimnej wojny. Ruscy to przynajmniej otwarcie nie prowadzili konfliktów w Wietnamie czy Korei, a jedyna ważniejsza wojna była w Afganistanie i to raczej nie o ropę, której na Kaukazie przecież mają pod dostatkiem (dzięki Afganistanowi ZSRR mogło powiększać swoje wpływy na państwa arabskie, a ropa to tylko dodatek). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 11 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2012 statoil pb95 za 5,62zł, a diesel gold byl po 6,06:D obłęd :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ludovic Opublikowano 11 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2012 Wiadomo już jak to ma być z tą akcyzą na Diesla? Rodzina planuję zmianę auta na wiosnę. Myślimy o Volvo S60 D5 ale powoli zaczynamy myśleć o LPG. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 11 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2012 Jankesi o tym marzą, żeby w końcu mieć pretekst do ataku na Iran. Ale 12zł/l jest realne nawet bez żadnych problemów z dostawami. Bądźcie cierpliwi ;) Nie tak dawno Służba Geologiczna US Army ogłosiła oficjalnie, że na terenie Afganistanu pobieżnie zlokalizowali olbrzymie złoża metali ziem rzadkich (potrzebnych do produkcji m.in. zaawansowanej elektroniki). Zasoby ocenanie są na tak duże jak te w Chinach - ponad 90% wszystkich metali ziem rzadkich importowanych jest z Chin. Kilka firm już wykupiło koncesje na wydobycie, w tym... Chińczycy ;) To kwestia czasu, kiedy Laureat Pokojowej Nagrody Nobla zajmie się Iranem - przy okazji Jankesi też pewnie coś znajdą cennego strategicznie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 12 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2012 kurde jak ja sie ciesze ze mam fieste 1.9 w dizlu ;-) to pudlo pojedzie na wszystkim na oleju z frytek tez ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 14 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2012 (edytowane) z 3-4 dni temu ponoc gdzies w Rzeszowie Edytowane 14 Stycznia 2012 przez Maniakalny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mac' Opublikowano 14 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2012 Jeszcze w Nigerii jakieś niepokoje są ostatnio :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 17 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2012 PB95 - 5,70 ZŁ Poniatowa, Pawtrans :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bloodneo Opublikowano 17 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2012 Nie możliwe kręciłem się ostatnio po Rzeszowie i nie widziałem takich cen O_o największa cena była za ultimate powyżej 6 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B@nita Opublikowano 17 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2012 I kolejne kłamstwa ze strony mediów cyt: Podwyżki w sprzedaży hurtowej są wyższe, bo na giełdach w górę poszła cena ropy naftowej. Powodem są rosnące napięcia wokół Iranu i groźby blokady cieśniny Ormuz. źródło:wp.pl Tymczasem cena za baryłkę Brent wynosi dzisiaj 111 dolarów za baryłkę i jest na niezmienionym poziomie od listopada 2011 gdy kształtowała się na poziomie 115 dolarów,a jak pisałem kilka stron wcześniej,w maju ubiegłego roku cena za baryłkę wynosiła 125 dolarów a na stacjach mieliśmy paliwa w cenie poniżej 5 ZŁOTYCH !!! Przecież to jest okłamywanie społeczeństwa!Robią z ludzi idiotów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 17 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2012 Tymczasem cena za baryłkę Brent wynosi dzisiaj 111 dolarów za baryłkę i jest na niezmienionym poziomie od listopada 2011 gdy kształtowała się na poziomie 115 dolarów,a jak pisałem kilka stron wcześniej,w maju ubiegłego roku cena za baryłkę wynosiła 125 dolarów a na stacjach mieliśmy paliwa w cenie poniżej 5 ZŁOTYCH !!! Przecież to jest okłamywanie społeczeństwa!Robią z ludzi idiotów Naprawdę myślałeś, że cena baryłki ropy ma jakikolwiek związek z tym, co się wyprawia na stacjach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B@nita Opublikowano 17 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2012 Naprawdę myślałeś, że cena baryłki ropy ma jakikolwiek związek z tym, co się wyprawia na stacjach? A czytałeś uważnie to co zacytowałem?Ja wiem doskonale że cena za baryłkę jest tylko jedną z wymówek,ale to co podają w oficjalnych informacjach to są po prostu jawne kłamstwa! Dlaczego żaden z tylu dziennikarzy pracujących w mediach tego nie podważy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 17 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2012 Tymczasem cena za baryłkę Brent wynosi dzisiaj 111 dolarów za baryłkę i jest na niezmienionym poziomie od listopada 2011 gdy kształtowała się na poziomie 115 dolarów,a jak pisałem kilka stron wcześniej,w maju ubiegłego roku cena za baryłkę wynosiła 125 dolarów a na stacjach mieliśmy paliwa w cenie poniżej 5 ZŁOTYCH !!! tylko, że w maju kurs dolara wynosił coś koło 2,80 zł a dzisiaj jest koło 3,50 zł, czyli jakby nie patrzeć wzrósł o ok. 25% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 17 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2012 A czytałeś uważnie to co zacytowałem?Ja wiem doskonale że cena za baryłkę jest tylko jedną z wymówek,ale to co podają w oficjalnych informacjach to są po prostu jawne kłamstwa! Dlaczego żaden z tylu dziennikarzy pracujących w mediach tego nie podważy? Zapłać odpowiednio dużo, a znajdą się dziennikarze gotowi podważyć teorię heliocentryczną. Teraz opłaca się ich, by szerzyli panikę, napędzali sprzedaż paliwa (bo przecież może być drożej, więc lepiej zalać pod korek już dziś!) oraz wynajdywali usprawiedliwienia dla zbrojnej agresji na Iran, który jakoby posiada broń atomową i nie zawaha się jej użyć. Saddam też jakoby coś posiadał, jakoby zagazował wioskę pasterzy kóz, bo taki z niego okrutny i krwawy dyktator. I gdzie ta broń? Pewnie Osama w piwnicy skitrał. Z Iranem będzie dokładnie tak samo. Co ciekawe w tym samym rejonie świata znajduje się pokaźna grupka szalonych, agresywnych fanatyków, wyposażonych w broń atomową i różną inną, a nikt palcem nie kiwnie, bo grupka tych fanatyków nazwała się Państwem Izrael. Ten, który by kiwnął, zostanie nazwany neonazistą i antysemitą oraz obrzucony nawozem przez międzynarodowe lewactwo, więc nie ma głupich. Cena baryłki wynosiła już ponad 150 dolców, a dolar wcale nie był wtedy najniżej w stosunku do złotego - najniżej jak pamiętam to 2008 rok, 2,30 zdaje się. A zupa jak kosztowała piątkę z ogonem, tak dalej kosztuje. Dlatego straszliwe wieści o rosnącej cenie baryłki ropy, mające rzekomo wyjaśniać 5,60 za litr Pb96, wkładam sobie do szufladki z napisem "brednie". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B@nita Opublikowano 17 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2012 (edytowane) tylko, że w maju kurs dolara wynosił coś koło 2,80 zł a dzisiaj jest koło 3,50 zł, czyli jakby nie patrzeć wzrósł o ok. 25% 2,8 x 125$=350zł za baryłkę 3,41x 111$=378zł za baryłkę czyli wzrost o 8% Cena za litr ON w maju 4,99zł a obecnie 6zł czyli wzrost o 20% ??? 5zł +8% dało by nam 5,4zł przy obecnym kursie dolara i baryłki,do tego 20gr akcyzy i po drodze było jakies anulowane zwolnienie z podatku czy coś tam 10gr czyli powinno być max 5,70zł Kurs dolara jest chwilowo wyśrubowany i powinien wrócić do tych trzech zł Tak mi się wydaje ale mogę się mylić,ekonomistą nie jestem Edytowane 17 Stycznia 2012 przez B@nita Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Modd Opublikowano 17 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2012 (edytowane) Oto przyczyna której szukacie: EDIT: A konkretnie jeżeli chodzi o Polskę to: Edytowane 17 Stycznia 2012 przez Modd 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 22 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2012 5,61 na Neste w Warszawie za Pb95 :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 22 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2012 Statoil ul. Zwycięstwa Białystok PB95 półtora tygodnia temu 5,59PLN, pon-wto 5,62PLN, wczoraj 5,59PLN. Tego akurat nie mogę pojąć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 22 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2012 (edytowane) pewnie temu; PKN Orlen obniża ceny benzyny i oleju napędowego nie muszę dodawać, około 75% rynku paliw w posce trzyma orlen/lotos i to nie zależnie gdzie tankujemy, to już jest uzależnione od umów. Edytowane 22 Stycznia 2012 przez slavOK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...