Pageup Opublikowano 1 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2008 Neste kolo m1 w Poznaniu: pb 95 4,23zl. Innych paliw nie pamietam :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kvazi555 Opublikowano 8 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2008 LPG przy Carrefour na Morenie (Gdańsk) 2,02zł inne stacje orlen/lotos 2,17-2,19 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 8 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2008 Arrrrggghhhh!!!! Pb98 za 4,77 PLN w Skarzysku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 8 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2008 Warszawa, Syrokomli\Wysockiego, Orlen 95 4,45 98 4,75 ON 4,42 ONV 4,57 LPG 2,23 Ceny zmienily sie wczoraj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 8 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2008 95 4.39 98 4.55 Jak dla mnie masakra ;) Jeszcze 2 tygodnie temu 98 była w cenie 95 teraz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 8 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2008 Ciekawe czy tego lata napiszemy pb95 5,xx zl... :angry: :blink: :unsure: albo nie czy tylko kiedy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 16 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2008 Neste Poznań ul. Szwajcarska (koło m1) Pb 95 4,39zl On 4,35zl. W przyszlym tygodniu kupuje rower na dojazdy do pracy...bmw bedzie stac :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro87 Opublikowano 16 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2008 ON 4,45 OO 3,50 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzik86 Opublikowano 18 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2008 Ciekawe czy tego lata napiszemy pb95 5,xx zl... :angry: :blink: :unsure: albo nie czy tylko kiedy... u mnie juz jest 4,56zl :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2008 Zawsze zostaje nam jazda na jakichś glonach :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 20 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2008 heh dziś widziałem na statoil cene za litr ropy to mnie z nóg zwaliło.... 4.85.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 20 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2008 No ja pare dni temu na Statoil tankowałem ON za 4,59 :( Patologia kurde :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzej Opublikowano 20 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2008 shell w rzeszowie. wczoraj tankowalem 4,55 za pb95 :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kinslayer Opublikowano 22 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2008 Białogard koło Koszalina, stacja przy Intermarche ON (econo) - 4,69 :/ , w stacji przy Kauflandzie 4,72 :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2008 Dzisiaj w wieczornym wydaniu faktów mówili, że jeśli ten trend wzrostowy cen ropy będzie się utrzymywał to ON w drugiej połowie roku będzie kosztował pod 6zł :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 22 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2008 niech barany dalej podnoszą akcyzę i podatki na paliwo to będziemy się wozić rowerami... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kinslayer Opublikowano 22 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2008 Na tej samej stacji Orlenu przy Kauflandzie, dzisiaj zaobserwowalem 4,82 zł za litr ON verva... bez komentaza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 22 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2008 Kraków - BP na Kamieńskiego. 4,82zł za ON, Statoil na Armii Krajowej - 4,75zł. Chyba sie powiesze... :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 Umarłbym ze szczęścia jakby zorganizowali taką akcję "Dzień bez samochodu" i naprawdę KAżDY człowiek w PL zostawił samochód i jechał innym środkiem lokomocji do pracy. I tak co jakąś podwyżkę. Wiem, że to nie realne ale cóż pozostaje jak bujanie w obłokach podczas gwałtu. Najgorsze jest to, że każdy rodzaj gospodarki będzie teraz nam dawał odczuć podwyżki cen paliw. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 Ja od 5 dni ani razu nie uzylem swojej furki :) Przejade sie nia jutro coby sie nie zestala :) i tak raz w tygodniu... :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 no to Panowie chyba czas posprzedawać samochody jak oleum będzie po 6zł na lato :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piec22 Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 Albo przerzucić sie na opał hehe, czy inne oleje po frytkach ... :unsure: :wink: A tak serio to.. Teraz już była plaga gazowania, a co dopiero teraz będzie ? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el_gringo_dado Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 Teraz będzie powrót do korzeni. Przypominam, że to silniki diesla były pierwszymi gazowanymi silnikami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 Albo dolewać olej rzepakowy 5l z Biedronki czy innego Lidla do baku. Wiadomo że nie jeździć tylko na nim, ale 1:2 można dolać ;) Może niekoniecznie do nowych diesli z Common Railami i innymi FAPami ale do takiego mojego dieselka 1,7 od isuzu w Astrze, czemu nie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piec22 Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 To może prund... albo H20 :-) Troche drobny Off-top sie zrobił... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 Albo dolewać olej rzepakowy 5l z Biedronki czy innego Lidla do baku. Wiadomo że nie jeździć tylko na nim, ale 1:2 można dolać ;) Może niekoniecznie do nowych diesli z Common Railami i innymi FAPami ale do takiego mojego dieselka 1,7 od isuzu w Astrze, czemu nie :P no jak bym sobie takiego mixa do dci wlał do myślę, że do mechanika bym nie dojechał nawet :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 (edytowane) niech barany dalej podnoszą akcyzę i podatki na paliwo to będziemy się wozić rowerami...Ja od poczatku tego tygodnia tylko rowerem sie przemieszczam :razz: A jaka frajda sobie tak pośmigac :) Jak widze ceny ON i PB95 to mi sie niedobrze robi... Edytowane 23 Maja 2008 przez MaSell Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 (edytowane) niech barany dalej podnoszą akcyzę i podatki na paliwo to będziemy się wozić rowerami...Mialem sprzedawac rower i kupowac samochod... jednak stwierdzilem pol roku temu ze rowerka nie sprzedam a na samochod troche dluzej pozbieram... i nie zaluje... no to Panowie chyba czas posprzedawać samochody jak oleum będzie po 6zł na lato :lol:Sie smiej.... nie zdziwil bym sie gdyby to sie naprawde sprawdzilo... u mnie cena oleju podnosi sie srednio co 2-3 dni... no jak bym sobie takiego mixa do dci wlał do myślę, że do mechanika bym nie dojechał nawet :lol:No ^^ Dzisiaj typek podjechal do mnie na stacje citroenem c4 albo c5.. taki duzy sedan... nowy ze 3 miesiace ma.... i facet wlal do niego 7 litrow benzyny.. przylecial do mnie pytac sie co robic.. to ja do niego zeby do placowego sie zglosil to spusci mu to paliwo tym bardziej ze go nie duzo... stal i myslal.. stal i myslal... i mowi.. zee eee on sobie doleje do pelnego zbiornika ropy i pojedzie.. no to ja do niego zeby tak nie robil bo najdalej gdzie wyjdzie to za stacje... i poszedl zalac ropy 10 litrow :lol: Jestem pewien ze stanal ze 300 metrow za stacja bo mial pusty bak + to co wlal tej ropy i benzyny :lol: Zreszta miesiac temu typ przyjechal jakas kia albo hyundajem vanem z silnikiem na wtryskach (jak wiekszosc dzisiaj)... taki jak by na w pol ciezarowy... zalal 10 litrow ropy na 80 litrowy? zbiornik i dolal do tego na full ropy i wlal mixola... ze stacji juz nie odjechal.. a krecil rozrusznikiem z 10 min :lol: No to podchodzi do mnie do kasy zaplacic za ta rope i mowie do niego z usmiechem na ustach... "a nie mowilem?" :lol: Typ sie spojrzal tylko na mnie z taka litoscia w oczach i mowi.. panie .. nowy samochod.. 2 dni temu kupiony przez firme... a ja na to... ze ladnie Pan zrobil.... wie Pan ze musi sie pan liczyc z kosztami naprawy minimum 4tys zl? Spojrzal sie na mnie i prawie rozplakal :lol: No ale niestety.. ludzie czasami chca byc mondrzejsi od tych co siedza w takich rzeczach na codzien... Ja od poczatku tego tygodnia tylko rowerem sie przemieszczam :razz: A jaka frajda sobie tak pośmigac :) Jak widze ceny ON i PB95 to mi sie niedobrze robi... I za to ile zdrowiej ;) Dobrze ze mam blisko do roboty bo 5 min z buta... ale nie wyobrazam sobie jechac w godzinach rannych do roboty godzine samochodem gdzie 50min stoisz w korkach... i ile pieniedzy idzie w niebo... i w to co jemy :lol: EDIT: tak przy okazji... rowerem nie zawsze oznacza wolniej... pieknie to okazuje ten filmik ;) http://www.wrzuta.pl/film/bhO32a3jbe/bolek Edytowane 23 Maja 2008 przez Neo_x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 (edytowane) przy tych cenach.... chyba zagazuje skuter - bede woził takiego jet-packa na plecach :D Dzisiaj tankowałem na stacji carefour ON 4.49 PB95 4.35 Edytowane 23 Maja 2008 przez victor89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 Macie się o tyle fajnie, że możecie sobie bez problemu rowerkiem po mieście prześmigać do pracy. W moim przypadku to 15km droga dojazdowa, do takiej mniejszej mieścinki, 25km do centrum Katowic, więc niestety człowiek jest skazany na samochód (kolarstwa zawodowego nie uprawiam ;P). Zostaje tylko zacisnąć zęby i zalewać bak za takie kosmiczne kwoty, rower tylko jako rekreacja. Ciekawy jestem jak w najbliższych dniach będzie się kształtowała ceny benzyny w USA. Dla nas ta ~złotówka więcej to dużo, ale jakoś powiedzmy każdy to przełknie, dolar cały czas w stosunku do złotego się osłabia i aż tak bardzo tego nie odczuwamy, natomiast u nich: styczeń baryłka ~100$ cena za galon ~3,5$, w najbliższym czasie baryłka po ~140-150$ i teraz pytanie o ile cena benzyny tam podskoczy. To dla nich będzie koniec świata, wiadomo też że tamtejsze samochody lubią sobie porządnie łyknąć. Ostatnio nawet była mowa o tym, że jakaś grupa amerykanów założyła ruch religijny modlący się o niższe ceny benzyny (do czego to już dochodzi :razz:). Teraz tylko czekać na jakieś radykalne kroki we wprowadzeniu na większą skalę np. technologi ogniw paliwowych napędzanych wodorem, taką Honde FCX można sobie już nawet kupić, ale zalejemy ją tylko bodajże w Kalifornii i gdzieś w Niemczech, oraz Islandii :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...