Skocz do zawartości
agent0700

Nowy Laptop Pod Xp

Rekomendowane odpowiedzi

zastanawiam się nad zakupem lapka na celeronie .... póki jest XP taki chyba wystarczy

tylko mam pytanie - ile jeszcze czasu przetrwa XPek waszym zdaniem ??

interesuje mnie ten >> http://www.allegro.pl/item248566269_acer_c...ja_fv_raty.html

cena śmieszna - nie mam zamiaru grać a podoba mi sie rozkład złączy oraz matowa matryca

za rok 1,5 roku bym kupił coś porządniejszego a ten przeznaczył na maszynę do pisania albo podłączył głośniki i zrobił boomboxa :lol:

Edytowane przez agent0700

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Win Xp te półtora roku pewnie jeszcze spokojnie pociągnie, a co do laptopa to myślę ,że można na nim spokojnie viste instalować instalowałem na swoim celeronie m 1.5 i 512mb ramu i działało :) ale do połowy sprzętu sterowników nie było do tego laptopa co dałeś w linku na pewno sterowniki będą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to mówicie, że CM520 da rade sobie z vistą ? :D to by było super :D

bym wyłączył na pewno "aero" czy jak to się teraz nazywa no i dowalił na max. ram - 2GB

o tym celeronie (M520 i M530) czytam, że jest z jądrem merom czyli tak jak core tylko z jednym jajem i cachem przyciętym do 1MB

ma zaszyte jakieś instrukcje 64 bitowe.

on nie będzie absolutnie do gier

jest jeszcze z matową - model "5710" - za 2450pln core2duo 1,66Ghz, 512MB/max 4GB, 120GB , intel 950 - ale dopłata prawie 1000zł za 2 jajo i ram do 4GB

czy nie jest bzdurą zastosowanie i950 (dx9) do c2d ... a x3100 (dx10) do celerona ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem vista pójdzie zresztą acer sprzedaje ten model również z pre instalowaną vistą, jeśli celeron jest 64bitowy to musisz kupić odpowiednia viste ,żeby to miało ręce i nogi :) grafika chyba obsłuży aero ale jak nie masz go zamiaru używać to niema to znaczenia, a 2gb ramu do visty się na pewno przyda. A to ,że laptop z c2d ma grafikę dx9 a celeron dx 10 znaczy tyle ,że c2d jest na starszym chipsecie , celerona powinien się dać wymienić na c2d ( jeśli chipset obsługuje - trzeba sprawdzić) gdyby zaszła taka potrzeba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi