agent0700 Opublikowano 8 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2007 (edytowane) zastanawiam się nad zakupem lapka na celeronie .... póki jest XP taki chyba wystarczy tylko mam pytanie - ile jeszcze czasu przetrwa XPek waszym zdaniem ?? interesuje mnie ten >> http://www.allegro.pl/item248566269_acer_c...ja_fv_raty.html cena śmieszna - nie mam zamiaru grać a podoba mi sie rozkład złączy oraz matowa matryca za rok 1,5 roku bym kupił coś porządniejszego a ten przeznaczył na maszynę do pisania albo podłączył głośniki i zrobił boomboxa :lol: Edytowane 8 Października 2007 przez agent0700 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
liberateme Opublikowano 8 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2007 Win Xp te półtora roku pewnie jeszcze spokojnie pociągnie, a co do laptopa to myślę ,że można na nim spokojnie viste instalować instalowałem na swoim celeronie m 1.5 i 512mb ramu i działało :) ale do połowy sprzętu sterowników nie było do tego laptopa co dałeś w linku na pewno sterowniki będą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Consi Pit Opublikowano 8 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2007 Vista ma strasznie dużo niezgodności w obsłudze starszych od siebie programów i aplikacji . Wstrzymałbym się z jej instalacją do wydania SP 1 . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
liberateme Opublikowano 8 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2007 Co do aplikacji to nie wiem ale ze starszym sprzętem jest taki problem ,że producenci olali sprawę i kompletnie niema sterowników mam 2 letniego kompa i nie działa nawet irda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazzi Opublikowano 8 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2007 Vista ma strasznie dużo niezgodności w obsłudze starszych od siebie programów i aplikacji . Wstrzymałbym się z jej instalacją do wydania SP 1 . nie kazdy potrafi czytac ze zrozumieniem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agent0700 Opublikowano 10 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2007 to mówicie, że CM520 da rade sobie z vistą ? :D to by było super :D bym wyłączył na pewno "aero" czy jak to się teraz nazywa no i dowalił na max. ram - 2GB o tym celeronie (M520 i M530) czytam, że jest z jądrem merom czyli tak jak core tylko z jednym jajem i cachem przyciętym do 1MB ma zaszyte jakieś instrukcje 64 bitowe. on nie będzie absolutnie do gier jest jeszcze z matową - model "5710" - za 2450pln core2duo 1,66Ghz, 512MB/max 4GB, 120GB , intel 950 - ale dopłata prawie 1000zł za 2 jajo i ram do 4GB czy nie jest bzdurą zastosowanie i950 (dx9) do c2d ... a x3100 (dx10) do celerona ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
liberateme Opublikowano 12 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2007 Moim zdaniem vista pójdzie zresztą acer sprzedaje ten model również z pre instalowaną vistą, jeśli celeron jest 64bitowy to musisz kupić odpowiednia viste ,żeby to miało ręce i nogi :) grafika chyba obsłuży aero ale jak nie masz go zamiaru używać to niema to znaczenia, a 2gb ramu do visty się na pewno przyda. A to ,że laptop z c2d ma grafikę dx9 a celeron dx 10 znaczy tyle ,że c2d jest na starszym chipsecie , celerona powinien się dać wymienić na c2d ( jeśli chipset obsługuje - trzeba sprawdzić) gdyby zaszła taka potrzeba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...