Skocz do zawartości
TheDed

Ktory Zasilacz Chieftec Najlepszy?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, sprzet zmieniam wlasnie na

MSI p35 neo2-fr

e2160

2gb kingston

Zmontowalem juz wc wiec zapowiada sie ostre krecenie.

Moj obecny zasilacz to CHIEFTEC ATX-410-212 - 410W. Na razie swietnie styka ale mam mozliwosc za doplata ok 30 zl zmienic go na jeden z ponizszych modeli

CHIEFTEC GPS-450AA-101A - 450 W

CHIEFTEC GPS-400AA-101A - 400 W

Czy warto doplacic i zmieniac? Ceny 450 i 400 sa rowne. Czyzby ten 400W mial mocniejsza linie 12V? Nie znam sie na pradzie za bardzo ale na to mi wyglada. Chetnie tez dowiem sie na jakie parametry zwrocic uwage przy kupnie zasilacza (Watty, ampery, ktora linia najwazniejsza?).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ogólnie 450 mocniejsza więc bierz ją!

450 ma sumaryczne wyższe ograniczenie na wszystkich liniach, jak za tą samą cenę to bierz 450W, jak jest droższe to 400W bo to praktycznie to samo, za wyjątkiem wspomnianego ograniczenia, zresztą mało istotnego wobec linii 12V

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

mam właśnie tego Chefteca i coś jest nie tak z zasilaniem na molexach (to chyba 12V), ponieważ, raz mam taką listewke z świecącymi diodami która chodzi przy 12V, w sklepie gdzie ja złożył sprzedawca podłączał ja przy mnie do zasilacza i świeciła, a w domu na szefie nie chce, a dwa to w wartościach napięcia na 12V pokazuje mi 9,4V.. czy tylko ja mam taki problem, czy to normalne? pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słuchajcie, zmierzyłem napięcie na linii 12V i wynosi ono tylko 9,4 V!! Czy to wina zasilacza a może prądu w gniazdku? Czy inni posiadacze Chiefteca GPS-450AA-101A też maja problem z linią 12V??? Nie wiem czy reklamować zasilacz czy szukać przyczyny gdzieś u siebie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wprowadzaj ludzi w błąd! Jedynie GPS 350W jest cichy. 400W też jest głośny.

400W w porownaniu z 450W siedzi cicho jak mysz pod miotla ...aczkolwiek jasna sprawa ze 350tka jest najcichsza

bo chyba niechcesz mi powiedziec ze pod wzgledem glosnosci 400 i 450 sa rowne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mam zaufania do chieftecków. Kupiłem kiedyś Chieftec 400W - GPS-400AA-101A i 2 razy był na gwarancji za 3 razem poprosiłem o wymianę na Zasilacz Be quiet! Straight Power BQT E5-400W za małą dopłatą i do tej pory nie mam problemów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi