Skocz do zawartości
Sens

Karta Graficzna Pci-e 200zł-250zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Moj brat sklada sobie nowy komputer i szuka jak najwydajniejszej karty graficznej pci-e.

Osobiscie sklanial bym sie do Leadteka 6800gt za 230zł, plaita 7300gt lub ewentualnie 7600gs.

Co Wy na to? :D

linki mile widziane

Edytowane przez Sens

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6800GT niet, grzejnik i słabo się podkręca. Galaxy 7300GT 256 lub Galaxy 7600GS 256 wyrwij używkę. Palit też jest ok pod warunkiem że będziesz kręcił na domyślnym napięciu, jak na wyższym to musisz wykonać parę modyfikacji (lutowanie)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7600GS...... uzywka Galaxy najlepiej taka jak moja z signa pamieci 1.2ns ale je ciezko, ale 1.4ns tez ujda ;p Niech sobie to bezpiecznie podkreci na taktowania 7600GT i luzik :)

Edytowane przez Lucas86

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=1449

Niby Radzio X1800 wydajniejszy, ale ja bym jednak bral Palita 7600GS 256MB DDR3. Roznica w wydajnosci nie jest duza, a ten Palicik pojdzie 550/1600, do tego wogole sie nie grzeje, jest cichy, "maly", no i tanszy, bo mozna wyrwac za 200zl. Mialem go i naprawde fajna karta.

Edytowane przez DziubekR1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co powiecie o radeonie x1800 all in wonder? kosztuja okolo 270zl na allegro.

Bralbym All in Wonder. Swoja droga , nie dosc ze dobra karta to ma imho jednen z najciekawszych tunerow TV : dobry obraz gwarantowany.

Edytowane przez Firekage

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli zależy Ci na tunerze TV to bierz x1800

Jeśli nie to albo Palit 76gs albo galaxy 76gs

Osobiście polecam galaxy, świetnie się kręci, szczególnie te starsze wersje.

W maju kupiłem taką za 200 PLN, więc jak poszukasz to znajdziesz.

Z palitem nie miałem do czynienia, ale kumpel taką posiada i bardzo sobie chwali.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja po zmianie kompa ma Intela wziąłem na przeczekanie - do premiery nowych kart - Palita 7300GT DDR3 Sonic za 190,0zł. Fabrycznie podkręcona na 500/1000. Podkręciłem ją na 600/1200 i jest ok. Pewnie mozna by więcej, ale do starych gier mi wystarcza.

Jednak gdyby się udało w cenie ~200zł wyrwać 7600GS, to po podkręceniu jest to przyzwoita karta i lepsza od 6800 czy 7300.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co powiecie na galaxy gf 8500 ge z ddr3 1400mhz?

Moj br mnie o to meczy, ze nowka z gwara itp ;/ : P

Niech kijem nie tyka, taki 7600 (a może i 7300 nawet) jest lepszy od tego [ciach!]a.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi