jackson Opublikowano 8 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2007 Witam, Przy pomocy routera d-link 524 rozlozylem net na dwa kompy, w zabezpieczeniach sieci dalem: WPA-PSK (TKIP) z kluczem w miare dlugim z cyframi i znakami alfanumerycznymi. Przed chwila w ustawieniach routera w sekcji: Dynamic DHCP Clients List, zauwazylem obcy IP (net jest rozlozony na dwa kompy). w ustawieniach status -> wireless (Connected Wireless Client List ) rowneiz jest to nieproszone IP. W Advanced - > Filter ustawilem MAC filter na dwie pozadane karty, ale mimo tego ten trzeci IP nadal jest na liscie klientow dhcp. Czy to rzeczywiscie jakis intruz, jak sei przed nim zabezpieczyc ? Druga sprawa, to czy oplaca sie zmienic na szybsze lacze asynchroniczne z dotychczasowego wolniejszego synchronicznego ? Jacek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 10 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2007 DHCP przy dwóch komputerach? :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 10 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2007 A czemu nie? Ja mam statyczne DHCP przy 3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cloperflake Opublikowano 10 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2007 Wystarczy ze w poblizu (w zasiegu twojego D-linak) jest ktos kto ma komp z karta sieciowa twoj router bedzie to wykrywal. Ja w podobny sposob wiem kiedy sasiad wraca z pracy wlacza swoj sprzet. Moj Linksys informuje od razu o pojawieniu sie nowego MACa. Moze da sie to zablokowac ale jak ? Inna sprawa czy laczy sie z twoja siecia, ba czy poprzez z nia laczy sie dalej z internetem - zabezpieczas siec wiec watpliwe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 10 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2007 1- Statyczne IP 2- Filtrowanie po MAC 3- Na routerze nie rozgłaszanie ssid 4- WPA2 W domowych zastosowaniach to co podałem i jest spokój. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...