Trolu609 Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2007 Witam, poszukuję takiego dodatku do sterowników, które umożliwią mi zklonowanie sygnału stereo na wyjścia tylne kolumn. Po prostu chcę aby przód oraz tył puszczał tę samą ścieżkę dźwiękową. Spowodowane jest to specyficznym podłączeniem sprzętu audio. Nie interesują mnie pluginy do programów (np procesor DSP w foobar2000), chcę mieć już z poziomu Windowsa efekt o jakim wspomniałem. I tutaj pada moje pytanie: Czy istnieje taka możliwość zklonowania z poziomu sterowników (tak najlepiej wydaje mi się) sygnału stereo na tylne dwa kanały. Pozdrawiam, Trolu609 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2007 Jeśli korzystasz z WDMa to teoretycznie powinno pomóc ustawienie Quadro w mixerze. Jeśli z jakiś innych - no to już kwestia sterowników. Do tej pory w mojej karierze tylko SoundStorm potrafił to robić. Aż dziwię się, ze kX tego nie potrafią i muszę korzystać z DSP w foobarze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popej Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2007 Sterowniki kX robą to bez problemu. Otwierasz ekran DSP i rysujesz połączenie między ostatnim elementem prowadzącym do wyjścia frontowego a wyjściem tylnym. Jak masz ochotę, to możesz sobie jeszcze wstawić jakieś korekcje po drodze. IMHO konfigurowanie DSP na najpiękniejsza cecha kX. Jeżeli jeszcze tego nie robiłeś, to właściwie nie wiesz, co to kX ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2007 Sterowniki kX robą to bez problemu. Otwierasz ekran DSP i rysujesz połączenie między ostatnim elementem prowadzącym do wyjścia frontowego a wyjściem tylnym. Jak masz ochotę, to możesz sobie jeszcze wstawić jakieś korekcje po drodze. IMHO konfigurowanie DSP na najpiękniejsza cecha kX. Jeżeli jeszcze tego nie robiłeś, to właściwie nie wiesz, co to kX ;-) A co w momencie kiedy chcę oglądać filmy 5.1? Osobny profil? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popej Opublikowano 10 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2007 Można kombinować. Sprzęt jest określony, ma zdefiniowaną liczbę wyjść (gniazdek) i wejść (urządzeń wave). Ale to jak je połączysz w DSP zależy tylko od Ciebie. Jeżeli masz A2 z wyjściem 7.1 to możesz obsłużyć głośniki 5.1 plus dodatkowe stereo, np. na słuchawki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...