diablo23 Opublikowano 7 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2003 Witam Mam Epox 8K7A+, pamięci kingston PC266:((, Radeon 8500, Procek Athlon 1700XP+@2100+(12.5x140) Zastanawiam się nad Epox 8RDA+. Chodzi mi o ogólne zwiększenie wydajności systemu. Jak wiadom AMD761 to już staruszek. Ale nie wiem czy warto bez zmiany pamięci? Pozdrówka Leszek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 7 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2003 daj se spokuj, 8K7A+ zawalista plyta wydajnosc to sie zwieksza wymieniajac proc ,albo grafe,a nie mobo(bo nic nie zauwazysz) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diablo23 Opublikowano 7 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2003 Teoretycznie tak. Tylko po co ludzie wymieniają płyty? Liczę na to że podkręcę proca na 10x200Mhz. W takim przyopadku pamięci będą musiały iść na jakieś 70% FSB. Pozdrówka Leszek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diablo23 Opublikowano 7 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2003 Jeszcze powinienem dodać, że kusi mnie soundstorm. Dlaczego uważasz, że zmiana płyty nic nie da? Jeśli będzie na niej lepszy kontroler pamięci itp. to przecież dzięki większej przepustowości dostanę większą wydajność. Pozdrówka Leszek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 7 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2003 no to licz na takie ustawienie,a bedziesz mial gorsza przepustowosc pamieci niz na swoim 760 a teraz mozesz ustawic fsb150 spokojnie,na twojej plycie szly rekordy w podkrecaniu (mimo zasilania dwufazowego) jak kupowalem mobo w pazdzierniku to elasnie szukalem twojej plyty,ale akurat wszystkie wykupili,na szczescie znalazlem uzywana 8KHA+ w podobnej cenie(ale bez gwarancji) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 7 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2003 SS to lipa jezeli nie masz zestawu kina domowego grunt by ddr biegaly synchronicznie z fsb,inaczej przepustowosc strasznie spada Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 7 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2003 KGB - :/ diablo23 jeśli masz mozliwość to postaraj sie o zmiane płyty ale rózniej dobrego producenta. Nie wiem czy wiesz KGB ale płyta to podstawa! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 7 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2003 bardzo dobrze wiem ze plyta to podstawa i jest to u mnie najczesciej zmieniany element ale wielkie ale:po co zmieniac dobra plyte,na ktorej od biedy i Bartona sie posadzi i jeszcze doplacac do interesu ze 350pln Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diablo23 Opublikowano 7 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2003 Właśnie płyta to podstawa. Może i moja pójdzie na 150Mhz stabilnie. Ale ja boję się o AGP i PCI. Nigdzie nie ma potwierdzonych informacji że ta płyta ma odpowiedni dzielnik. Bartona na nie to raczej się nie posadzi. I tak mam szczęście że mi T-b 'B0' poszedł, bo są tacy którym nie działa. A ja zastanawiam się nad Epoxem lub Asusem. Po za tym to chyba będzie ostatnia iteresująca płyta, bo potem czas 64-bity posiąść we władanie. Pozdrówka PS. Jest przetłumaczony na polski moduł do SC4:)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 7 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2003 jak pamieci nie zmienisz to nic ci nie da nf2,bedziesz mogl przyszpanowac fsb i ... gorsza przepustowosc niz teraz masz,to ci nie przyspieszy dzialania jak masz zamiar pozniej przejsc na 64bit to tym bardziej nie warto teraz zmieniac,jak bys pamieci zmienial to mozna dyskutowac,ale jak bedziesz mial forse na ram to i plyte na nf2 bedziesz mogl kupic taniej niz teraz,na zapas sie NIE OPLACA co do Bartonow to wcale bym sie nie zdziwil jak by chodzily,do mojej na t-b to bios nawet jest,a na moim abicie chodzi (kt133) Wez pod uwage ze nie masz gigabyte,msi,czy innego goowna na 760 tylko masz epoxa ,a Abit i Epox to cos na czym mozna polegac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diablo23 Opublikowano 7 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2003 Trudno się z tobą nie zgodzić. Jednak dlaczego twierdzisz że przy takim samym taktowaniu pamięci będzie gorsza przepustowość? Natomiast jestli chodzi o bartona to moja płyta rel. 1.0 teoretycznie działa z procesorami do 2200XP+. Bios do niej jest w wersji beta od kilku miesięcy i już raczej nic w nim nie poprawią. Zresztą to może być nie tylko problem biosa jako że barton ma 512 kaszy. Na razie cały czas czekam i zbieram opinie i informacje. Bo juz bylem nastawiony na wymiane plyty przy zmianie proca, a tu mnie epox mile zaskoczył. pozdrówka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 7 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2003 twierdze ze przepustowosc bedzie mniejsza przy tych samych ustawieniach pamieci poniewaz: bedzie to chodzilo asynchronicznie,a jak juz przetestowalem na swojej mobo tak wlasnie sie dzieje i wiem ze ludziska z nf2 tez zauwazyli duzy spadek przepustowosci na asynchro Sam niestety nie mozesz tego sprawdzic poniewaz 760 obsluguje pamieci tylko synchronicznie,wiec mozesz wierzyc albo nie taki maly przyklad fsb150 pamiec synchro 150 max ustawienia ,lepsza przepustowosc niz fsb200 pamiec asynchro 150 max ustawienia (pomiary na moim mobo) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...