huta Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2007 (edytowane) Czesc Od pewnego czasu nosze się z wymianą karty graficznej. Obecnie posiadam radeona 9550 128D. Jeżeli ktoś mógłby mi doradzić na co zmienić ?? Tak do 300zł to byloby super. Moja płyta główna została zakupiona ok 3 lata temu nie wiem dokładnie jaki model co obsługuje itp Ewentualnie w jaki sposób podkręcić obecną karte ?? Edytowane 9 Października 2007 przez huta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g2tech Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2007 Wygląda na to, ze masz jeszcze agp. Przydało by się żebyś podał jakiego masz procka i dokładnie tą płytę i zasilacz. Najlepiej znajdź sobie program Everest, on wszystko dokladnie ci pokaże. A co do podkręcania to przeglądnij forum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huta Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2007 Wygląda na to, ze masz jeszcze agp. Przydało by się żebyś podał jakiego masz procka i dokładnie tą płytę i zasilacz. Najlepiej znajdź sobie program Everest, on wszystko dokladnie ci pokaże. A co do podkręcania to przeglądnij forum. Procesor Sempron 2.5GHz a zasilacz to standardowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ainaruth Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2007 jak naprawde chcesz mało wydać a poczuć różnicę, to wystarczy Ci geforce 7300GS, np od Palita. I koniecznie szukaj pamieci ddr3. Nówka niecałe 200zł. Lepszą karte kupuj dopiero przy zmienie reszty sprzętu.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
capone Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2007 Zasilacz standardowy czyli coś co ma niby 400Wat(tracer). Może być problem, jak by co to fortron lub delta z allegro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2007 Jak już to 7300GT DDR3 , za 250 zł ;) Ale zasilacz to jaka firma ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cozaq Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2007 no wlasnie jaki zasilacz bo nie wiadomo czy w ogole warto cos tam wrzucac ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huta Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2007 (edytowane) no wlasnie jaki zasilacz bo nie wiadomo czy w ogole warto cos tam wrzucac ?? Typ procesora Unknown, 1750 MHz (10.5 x 167) 2500+ Nazwa płyty głównej Gigabyte GA-7N400-L (5 PCI, 1 AGP, 4 DDR DIMM, Audio, LAN) Mikroukład płyty głównej nVIDIA nForce2 Ultra 400 Pamięć fizyczna 768 MB (DDR SDRAM) Typ BIOS'u Award Modular (08/02/04) Port komunikacyjny Port komunikacyjny (COM1) Port komunikacyjny Port komunikacyjny (COM2) Port komunikacyjny Port drukarki ECP (LPT1) Ekran: Karta wideo RADEON 9550 Secondary (128 MB) Karta wideo RADEON 9550 (128 MB) Akcelerator 3D ATI Radeon 9550 (RV350) ZASILACZ FEEL - 350W i powiedzcie mi bo chciałem jeszcze dorzucić 1gb ramu do tego kompa tylko że na allegro piszą żeby sprawdzic czy dana płyta czyta 1gb kości czy macie info odnośnie tej płyty ?? Edytowane 9 Października 2007 przez huta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@TI Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2007 IMHO ramu starczy dla twojego konfiga j/w 7300gt galaxy lub 7600gs palit oraz zasiłkę fortron http://www.allegro.pl/item253834775_fortro...cy_wroclaw.html albo delta z przyklejonego tematu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huta Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2007 powiedzcie mi czy wogóle jest sens pakowac kase w ten zestaw który posiadam ?? czy lepiej wszystko od zera postawic ???? 1,5gb ramu nie zrobi różnicy dla 768 ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2007 to drugie, postawić nowe ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huta Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2007 to drugie, postawić nowe ;) tak najłatwiej powiedziec :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2007 Pytasz, więc odpowiadam. Sens mały. Sam niedawno miałem coś na s.A , ale powiedziałem sobie, że nie będę w to inwestował i niewielkimi kosztami mam to co na dole widać , a w przyszłym tygodniu 7600GS za 200 zł i jazda ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paolo Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2007 (edytowane) Pytasz, więc odpowiadam. Sens mały. Sam niedawno miałem coś na s.A , ale powiedziałem sobie, że nie będę w to inwestował i niewielkimi kosztami mam to co na dole widać , a w przyszłym tygodniu 7600GS za 200 zł i jazda ;]Obawiam sie ze 7600gs z drr3 na AGP kosztuje ponad trzysta zlotych a nie 200... :unsure: Moim zdaniem nie warto kupowac. Edytowane 9 Października 2007 przez Paolo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2007 a na PCI-E kosztuje 200 zł, piszę, że sam dokupuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huta Opublikowano 10 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2007 i powiedzcie mi bo chciałem jeszcze dorzucić 1gb ramu do tego kompa tylko że na allegro piszą żeby sprawdzic czy dana płyta czyta 1gb kości czy macie info odnośnie tej płyty ?? jak wyżej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 10 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2007 Max. wielk. pamięci: 4 GB I ma 4 sloty, więc kości 1GB powinna obsłużyć bez problemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...